Prva liga
Radenko Mijatović
Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović zagotavlja, da je poslovanje preglednejše, bolj razumsko, klubi delujejo bolj razvojno in ponujajo priložnost doma vzgojenim igralcem. Foto: BoBo
Olimpija
Olimpija brani državni naslov, Maribor je prvi izzivalec, blizu boja za vrh se pričakuje še Domžale. Foto: SOJ RTV SLO/NZS / Ekipa
       Trenutno gre za zelo drage rešitve, ki bi bile za takšne lige, kot je naša, prevelik zalogaj. Mislim, da bo VAR z določenimi razvojnimi in cenovnimi rešitvami lažje dostopen,       
 O uvedbi VAR-a v slovenski nogomet.
Luka Zahovič
Najboljši strelec prve lige v sezoni 2017/2018 je bil Luka Zahović z 18 zadetki, pri čemer je prav vse gole dosegel v spomladanskem delu na 16 tekmah. S tem je napadalec Maribora tudi favorit za obrambo strelske krone. Foto: SOJ RTV SLO/NZS / Ekipa
V prvo ligo se vrača Mura, ki je vedno obogatila prvenstvo z dobro obiskanimi tekmami v Murski Soboti in tudi dramami na igrišču in ob njem. Bo četa Anteja Šimundže presenečenje sezone? Črno-beli si želijo predvsem obstanka in stabilizacijo kluba med najboljšo slovensko deseterico. Foto: www.alesfevzer.com
       Klubom prve lige pa razdeli vse to, kar se za prvo ligo iztrži. To je bilo doslej povprečno 50.000 evrov na klub na sezono. V tej perspektivi bo v naslednjih letih številka med 70.000 in 100.000 evrov na sezono.       
NK Domžale
Lahko Domžale letos še bolj izzovejo prevlado Olimpije in Maribora, ki sta si v zadnjih letih razdelila državne naslove? Odvisno koliko nosilcev igre se bo do konca poletnega prestopnega roka podalo na tuje. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Pušaver (Rudar Velenje)
Lani je zadnjo evropsko vstopnico odnesel Rudar, ki je dobil troboj s Celjem in Gorico. Spodnji dom so oblikovali Aluminij, Krško in Triglav. Se bodo razmerja spremenila že na poletnem štartu, ko postave še niso povsem zaokrožene in še vedno prihaja do odhodov ter prihodov? Foto: www.alesfevzer.com
       V Ligi narodov je treba oblikovati reprezentanco, ki bi se bila ob dobrem delu sposobna prek kvalifikacij uvrstiti na EP 2020.       
 O cilju reprezentance Slovenije v jesenski Ligi narodov.
Slovenski prvak Olimpija je že izpadla iz Lige prvakov, a bo po novih pravilih nadaljevala v Evropski ligi, kjer se obeta, da bodo v 2. predkrogu nastopili kar 4 slovenski klubi. Foto: NK Olimpija/SPS
VIDEO
Nogomet po nogometu

Dodaj v

Mijatović: Prvaka bomo našli med trojico Olimpija, Maribor in Domžale

Pogovor s predsednikom NZS-ja pred začetkom prvenstva
19. julij 2018 ob 08:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Konec je svetovnega prvenstva, evropsko poletje je v polnem teku, že v petek pa se začenja 28. sezona 1. slovenske nogometne lige. Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović meni, da je prvoligaški nogomet v dobri kondiciji.

O prvi ligi Telekom Slovenije je v pogovoru za STA spregovoril predsednik NZS-ja, ki se je dotaknil tudi drugih tem, kot so sojenje, VAR in novi generalni sekretar.

Prva liga se vrača na TV Slovenija 2, kjer si boste v soboto ob 20.00 lahko ogledali tekmo 1. kroga med Gorico in Olimpijo.


Ne pozabite na sodelovanje v Nostradamusu!
Napovedujte izide v sezoni 2018/19 in tekmujte z uporabniki MMC-ja za sloves nostradamusa.


Prva liga se bo začela v petek s tekmo Aluminij - Celje. V kakšni formi bo začela liga?
Moram reči, da se kondicija prve slovenske nogometne lige iz leta v leto izboljšuje. Tudi zaradi načina, kako sta se končali zadnji dve, tri sezone, ko se je odločalo v zadnjih krogih in je bila liga do zadnjega trenutka zanimiva. Tako glede prvaka kot bojev za evropska mesta in obstanek. Nove sezone se zato zelo veselimo. Kot sem rekel, kondicija in zanimanje za ligo se izboljšuje. Tudi zanimanje za obisk na stadionih in gledanje tekem slovenske lige na TV-ju narašča. K še večjemu zanimanju za ligo bo pripomogel tudi vstop Mure, posebej zato, ker ta regija nekaj časa ni imela prvoligaša, v preteklosti pa je bila stalnica in ima rada nogomet in klub.

V zadnjih letih ste navajali impresivne številke gledanosti tekem po televiziji. Kaj pričakujete letos? Vemo, da bodo prenosi na TV Slovenija in Planet TV namesto na Kanalu A in Šport TV. Kakšen je bil glavni razlog za menjavo?
Tudi na tem področju je prišlo do spremembe. Zahvaliti se moram Pro Plusu oziroma Pop TV, ki je v preteklih letih močno prispeval k dvigu popularnosti lige. Zdaj pa se je kupec medijskih pravic Telekom Slovenije odločil, da pravice ponudi svoji televiziji in delno RTV Slovenija. Nadaljevanje tega, kar se je medijsko dogajalo zadnja leta z ligo, pričakujemo tudi v prihodnje. Vse tekme bodo v neposrednih televizijskih prenosih, to ostaja tako kot prej. Glede izbire tekem in delegiranja se bo dogovarjalo sproti. Vsekakor pa verjamemo, da tudi ti dve televiziji lahko pripomoreta h koraku naprej.

Nekaj je bilo tudi kritik zaradi prezgodnjih terminov tekem, posebej med tednom, kar naj bi vplivalo na sam obisk na stadionih. Ste kaj razmišljali o tem, da do tega ne bo (pogosto) prihajalo?
Vedno se poskušamo dogovarjati za privlačnejše termine, ki bi privabili več ljudi na stadione ali pred TV-ekrane. Ogromno zadev je odvisnih od tekem na evropski ravni, Lige prvakov, Evropske lige in drugih tekem pod okriljem Uefe, ki določena sredstva od tega namenja tudi nacionalnim zvezam, tako da so to prioritete v teh igralnih dneh znotraj tedna. Temu se moramo prilagajati, pa tudi televizijskim programom, tako da na koncu koncev ni enostavno ujeti najboljše možnosti. Ampak trudimo se, da nam to uspeva.

Če se ozremo na klube, tudi oni so imeli nekaj kritik. Posebej glede sodnikov in njihove (ne)odgovornosti, delegiranj sodnikov in podobnega. Ste kaj razpravljali s sodniško organizacijo o tem? Oziroma kaj ste izboljšali na tem področju
Težko se strinjam, da je bilo veliko teh očitkov. Sojenje v prvi ligi se iz leta v leto izboljšuje. Slovenija kot majhna država v evropskem prostoru ima na ravni Lige prvakov tri trojke, kar kaže na visoko kakovost sojenja, ki je rezultat dela sodniške organizacije. Vedno pa se je in se bo zgodila kakšna napaka. Toda ko se pogovarjam s klubi, igralci, trenerji, ti na seminarjih poudarjajo visoko raven sojenja v Sloveniji. Ne moremo pa posploševati posameznih napak in kritik.

Ko smo že pri sojenju. Na SP-ju v Rusiji so prvič na tej ravni tekmovanja uporabili tehnologijo VAR. Kdaj bo ta v Sloveniji? Je to realnost? Se govori o kakšnih časovnih okvirih? Glede na to, da je tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin dejal, da je to neizogibno tudi v evropskem nogometu.
V tem trenutku gre za uvajalno fazo. Nekatere države so to že uvajale in vpeljale. Mi bomo o tem razmišljali, ko bo VAR postal rešitev Uefe oziroma ko bo na koncu koncev uveden v Ligo prvakov in tako naprej. Trenutno gre za zelo drage rešitve, ki bi bile za takšne lige, kot je naša, prevelik zalogaj. Mislim, da bo VAR z določenimi razvojnimi in cenovnimi rešitvami lažje dostopen. In ko bo vsesplošno v uporabi in se bodo odpravile vse nejasnosti, potem bomo začeli o tem razmišljati. Do tedaj pa težko povem kar koli.

Če se vrnemo k prvoligaškemu nogometu. Favoriti bodo najbrž isti kot v prejšnjih letih. Znova dodobra spremenjena Olimpija, Maribor, ki je zadržal jedro ekipe in vsaj za zdaj deluje kot zelo resen kandidat za nov naslov, tu so tudi Domžale, ki bodo očitno znova krojile vrh, tu je Celje z mladimi močmi in tako naprej ... Vaše mnenje? Se bo ponovila tesna lanska sezona?
Želim si, da se ponovi, kar zadeva izenačenost, kakovost tekem in da imamo več ekip, ki se bojujejo za vrh. Ampak realno je pričakovati, da so Olimpija, Maribor in Domžale ter mogoče Celje tiste ekipe v boju za vrh in da bodo preostale izenačene v boju za preostala mesta. Pričakujem, da se bo ponovilo dogajanje zadnjih let, vsekakor pa menim, da bomo prvaka našli med trojico Olimpija, Maribor in Domžale.

Sicer pa kako ocenjujete zdravje slovenskega klubskega nogometa? Je na pravi poti? Ali se bodo ponavljale težave z licenčnimi težavami?
Glede na licenčne postopke in na to, kar ugotavljamo prek njih, vidimo, da se splošno zdravje slovenskih klubov izboljšuje. Poslovanje je bolj transparentno, racionalno, klubi se organizirajo v okvirih tega, kar lahko zagotovijo. Čedalje več klubov razmišlja razvojno, vzgaja mlade, jih priključuje prvi ekipi in iz tega pozneje s trženjem zagotavlja stabilno financiranje in delovanje. Stanje je boljše, ni idealno, ampak smer je jasna, druge ni.

V oči je znova bodlo dogajanje v Olimpiji, kjer je predsednik Milan Mandarić govoril, da si želi več mladih, slovenskih talentov, v prestopnem roku pa se dogaja vse prej kot to.
NZS kot krovna organizacija vedno stremi k skrbi za mlade igralce in slovenske talente. V tej smeri sledi začrtani strategiji. Je pa razumljivo, da na notranjo klubsko politiko nimamo vpliva in jo tudi težko komentiramo, saj ne poznamo ozadja. Želimo si, da bi - ne le Olimpija kot državni prvak in pokalni zmagovalec - ampak vsi klubi pri svojem delovanju šli v tej smeri, ki jim bo ne nazadnje zagotavljala manj sprememb in kontinuirane uspehe.

V drugih (ekipnih) športih se v državnem prvenstvu igra bolj ali manj za prestiž, v tujini je to tudi finančno nagrajeno. Kako je s tem trenutno v prvi ligi Telekoma Slovenije? Kakšne so nagrade?
V nogometu je zadeva postavljena popolnoma drugače. Kar ustvarimo s prodajo pravic na trgu, pravic določenih sponzorjev in oglaševanja, se v celoti razdeli klubom. NZS določena sredstva, ki jih dobi iz solidarnosti iz Uefe oziroma trženja, nameni za tekmovalne stroške za prvo in drugo mladinsko ligo, žensko ligo, futsal ... Klubom prve lige pa razdeli vse to, kar se za prvo ligo iztrži. To je bilo doslej povprečno 50.000 evrov na klub na sezono. V tej perspektivi bo v naslednjih letih številka med 70.000 in 100.000 evrov na sezono. Prav tako smo uvedli stimulacije za uvrščanje mladih slovenskih igralcev v prvo ekipo, to velja tudi za drugo ligo. Pa tudi drugače pomagamo, kolikor se da.

Če se dotaknemo še druge lige. V kakšni kondiciji je ta raven tekmovanja?
Tudi druga liga z razširitvijo na 16 klubov kaže kakovostno boljšo sliko, tudi nekaj klubov v tej ligi postaja tako dobro organiziranih, da si želijo v prvo ligo. Vemo, da smo v preteklosti glede tega imela kar nekaj težav. Sicer pa bomo nadaljevali s televizijskimi prenosi tekem, poskušali bomo še povečevati število, tako kot tudi ženskega nogometa, mladinskega nogometa in futsala.

Drugoligaško tekmovanje se bo začelo na začetku avgusta, mesec dni pozneje pa na reprezentančni ravni nova liga narodov. V dosedanjem delu izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča ni pridobila simpatij. Vaše mnenje? Že teče voda v grlo?
Vsekakor je članska reprezentanca na neki način najpomembnejša za razvoj nogometa. Če igra dobro, če so izidi dobri, potem je vse lažje. Srečko Katanec je začel pomlajevati ob koncu mandata, Tomaž Kavčiča delo nadaljuje. Zmogljivost reprezentance je izjemno dobra. Treba je sestaviti ekipo, česar se je selektor dobro lotil, optimistično in s podporo vseh deležnikov v nogometu. Tudi od medijev pričakujem podobno. Videli smo, da so razlike med majhnimi in velikimi zelo majhne. V Ligi narodov je treba oblikovati reprezentanco, ki bi se bila ob dobrem delu sposobna prek kvalifikacij uvrstiti na EP 2020.

Na sami zvezi vas tudi čaka nekaj dela. Pred časom je odstopil generalni sekretar Marko Vavpetič. So bili čevlji prejšnjega "generalnega" preveliki zanj?
Razlogi so večplastni. Aleš Zavrl je strokovnjak, ki je rasel z zvezo, tu je bil 23 let, vedel je vse o nogometu in zvezi. Sprememba, ki se je zgodila, je predvsem posledica tega, koliko časa zahteva funkcija generalnega sekretarja od človeka, koliko neprekinjenega delovanja, ker je to zelo kompleksno delo. Mislim pa, da bomo to rešili v kratkem.

Razpis je že končan. Koliko je kandidatov?
Mislim, da je šest kandidatov, v naslednjih dneh se bomo pogovorili z njimi. V najkrajšem možnem času bomo poiskali rešitve. Je pa NZS tako ali tako organizirana po sektorjih, da tudi zdaj vse teče brez težav.

Do kdaj pričakujete, da bo znan novi generalni sekretar?
Pričakujem, da bomo vse postopke končali do 15. avgusta.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Raines
# 19.07.2018 ob 08:55
Bravo Sherlock.
knedlck
# 19.07.2018 ob 08:59
Cist me je razocaral, jest sem pa racunal na Triglav...
Nikec3
# 19.07.2018 ob 09:08
Mijatović: Prvaka bomo našli med trojico Olimpija, Maribor in Domžale

Nostradamus!
Nikec3
# 19.07.2018 ob 09:10
Vesel sem da je Mura nazaj. Lahko pričakujemo večjo gledanost.
LujzBeck
# 19.07.2018 ob 08:59
Le kdo bi si mislil ...
ben123
# 19.07.2018 ob 08:59
A tako kar ponprešernu komentira nekdo na čelu nogometne zveze, ki bi morala biti objektivna.
17
# 19.07.2018 ob 09:15
bla,bla,bla. liga se dviguje, kluibi stavijo na mlade,boljši ntermini tekem, bla, bla, bla.
liga se kao že 20 let dviguje, razem MB pa noben klub v evropi ne naredi nič. mldaih ni, ekipe u21,u19 so slabe. kar naprej se kupujejo neki sumljivi tujci, predvsem iz balkana. v tem prestopnem roku je slovenske klube okrepilo 18 tujih nogometašev iz balkana!!! predvsem iz 2 hrv.lige ter igralce katere klubi v 1 hrv ligi ne računajo. pa ne mi rečt da so to neke okrepitve. še vedno živimo prepričanju da igralec ki je dal skozi mladinko šolo zvezde, hajduka... je okrepitev za nas...
Regedit
# 19.07.2018 ob 09:34
lahko bi bil malo bol diplomatski za predsednika NZS .v smislu zmagal bo najboljši v prvi ligi
joy
# 19.07.2018 ob 09:07
A ne ga lomt.
gvidk
# 19.07.2018 ob 09:06
Vizionarsko ...
vombat98
# 19.07.2018 ob 09:46
Tudi jaz nostradamarsko napovedujem, da bodo tv prenosi katastrofalni glede na prejšnja leta z a kanalom. In zelo se nam bo kolcalo po reporterju Lukaču.
Fleaa
# 19.07.2018 ob 09:15
račun brez krčmarja.... Mura bo letos vse presenetla....
pogrešam kako zgodbico o hrvatskih fudbalerjih....
Springbok
# 19.07.2018 ob 09:38
Prva liga je v zadnjih 3 ali 4 sezonah postala kar gledljiv produkt.
lfcfan
# 19.07.2018 ob 09:30
Drzna napoved...
Regedit
# 19.07.2018 ob 09:28
aja on je že kar določil kdo bo pervak?kaj si bojo pa pri Aluminiju in Rudarju rekli da jih je predsednik nzs kar odpisal pred sezono
Sibid
# 19.07.2018 ob 09:34
Šarlatanko odstopi!
ala-persk
# 19.07.2018 ob 09:09
Domžale naj zmagajo,da bomo v stožicah gledal LP.
Lesinar
# 19.07.2018 ob 10:50
Vidoviti Rade
realist65
# 19.07.2018 ob 10:12
Pa kak bogu isusu je lahko Radenko Mijatović v Sloveniji na takšnem mestu. Lubi Slovenci, če volite Srba na takšno mesto, tega nikoli ne bom razumel, čeprav me bodo nekateri takoj minusirali ali brisali pa mu nič hudega nočem ampak na takšno mesto ne bi trebal priti pa fertig.
Morgenstern
# 19.07.2018 ob 11:28
"Zmogljivost reprezentance je izjemno dobra"

Ja... Odlična. Sem bil v Celovcu letos, ker slučajno tu živim.... Tja sem šel s slovensko zastavo, ampak sem jo za en pir zamenjal za avstrijsko nekje po prvem polčasu.
Res zmogljivo. Glede na to da jodlarji nimajo pojma o fuzbalu in da še vedno mislijo, da je point te igre kdo vrže žogo višje v zrak.
No vi ste jo višje ;(
gospod iskreni
# 19.07.2018 ob 10:01
Ni težko ugotovit da bo sekretar njihov človek. S prenosom so pa tako udarili mimo da je joj. Liga je rastla na popu sedaj pa gre zaradi denarja spet dol. Se vidi da je nesposoben
Drncl
# 19.07.2018 ob 09:37
Kako našli? Izžrebal bo Olimpijo?
Hardworker
# 19.07.2018 ob 15:14
Mijatovića ne zanima reprezentanca ampak ga zanimajo frišni čevapi in domača rakija.
rangerno1
# 19.07.2018 ob 12:14
Radenko Mijatović ne bi bil sposoben opravljati niti delo tajnika, kaj šele predsednika. Možakar prav po opankarsko napoveduje hipotetične zmagovalce našega prvenstva, kar je res amatersko in on je zadnji, ki bi si lahko to dovolil. Se sploh ne bi čudil, če možakar igra športne stave. Sicer je pa težek strokovnjak, da je to ugotovil. To je ravno tako, kot da bi se jaz delal pametnega in napovedal, da bo verjetno prvak like NBA Golden State Warriors.

Sicer pa glede na ponovni debakel Olimpije že v 1. krogu... ne vem od kod vaš optimizem, da bo Olimpija gladko prvak?
gospod iskreni
# 19.07.2018 ob 10:15
Zveza se je po odhodu davkarja cisto sesula.
napo11
# 19.07.2018 ob 10:06
mislim, mors bit pa res pameten in na tekocem, da to postudiras. Se dobro, da ga imamo, ker drugace bi pricakoval troboj med Ankaranom, Aluminijem in Triglavom.
igneus
# 19.07.2018 ob 13:57
ROBI123
Mislim, da bi pomoč potrebovala sodniška organizacija, da bi bolj taktno delegirala sodnike za posamezne tekme, ker to kar počne je že vsem smešno, samo navijačem Olimpije ne!!!!

Taktno delegirano po mariborsko: vse tekme Olimpije bi moral soditi Slavko Vinčič, najbolj fer, nepristranski in objektiven sodnik daleč naokrog. Sicer pa prosim te no, ravno vi ste tisti, ki so že vsem smešni, samo sami sebi še kar naprej verjamete, da ste tako pomembni in se je na tem forumu vsesplošno znan največji in najvplivnejši lobi na svetu, ljubljanski lobi, utelešenje zla na tem planetu zarotil proti vam in vas želi na vsakem koraku spodkopati.
bbq
# 19.07.2018 ob 11:16
Ma daj Mijatovic umakn se, pa naj pride nekdo, ki bo sposoben kaj narest! Pa prpeljat Slovenijo na Evropsko al pa Svetovno prvenstvo!

Ce bi bil Simic, bi se to sigurno zgodilo. S temi luzerji pa pac ne ...

Slovenija wake up!
napo11
# 19.07.2018 ob 10:07
Mijatovic je verjetno stavil na tole, kvota po vsej verjetnosti 1,001, tako da ko mu davek odbijejo, je dolzen!
tomjaz11
# 19.07.2018 ob 13:14
Jst sem mislil, da bodo Triglav, Aluminij in Krško.
Belphegor
# 19.07.2018 ob 11:42
Joj kakšen luzer. V Ligi narodov oblikovati ekipo in se nato SKUŠATI uvrstiti ne Euro. Ker imamo najprej za nasprotnike velesile, nato v kvalifilacijah bo lažje.
Celjan27
# 19.07.2018 ob 11:17
Kakorkoli - najbolj vesel za Muro. Letos se mi zdi skoraj idealno 10-erica. Edino namesto Aluminija bi moral biti Koper. Pa morda Krka namesto Krškega - pa nimam nič proti slednjem, ampak žalostno je, da nima Novo Mesto kot center dolenjske - prvoligaša. Ali res novomeščane nogomet ne zanima??
seba goričan
# 19.07.2018 ob 09:29
Katastrofa od life,raj za stavnice...
S1026146
# 19.07.2018 ob 14:23
05impija bo letos na 05 mestu, pred njo bodo samo Maribor kot prvak, Domžale, Rudar in Mura.
0001
# 19.07.2018 ob 13:45
Štajerci, kaj se sploh sekirate. Itak je vse kupljeno, tudi določeno število 11-metrovk, tokom sezone se bo (če bo potrebno) dokupilo še toliko 11-m kolikor jih bo potrebnih, kupljeni so tudi rdeči kartoni za nasprotnike, podkupljena je kompletna sodniška organizacija, vsi ostali klubi, sodniki, UEFA in FIFA. Tako da brezveze se sekirate, raje vse moči usmerite v boj za 2. mesto. Mi imamo 1. mesto že kupljeno.

@vombat98
Spet nekaj na pamet nabijaš, vse tekme se prenašajo.
vombat98
# 19.07.2018 ob 13:24
No, se je že začelo dogajati z novimi tv hišami - rudar-mb ni prenosa, imamo pa Krško - Domžale, juupiii.
dego47
# 19.07.2018 ob 12:33
Je že določil vrstni red,zakaj potem liga?
klepar
# 19.07.2018 ob 12:26
Prvaka bomo našli med trojico Olimpija s sodniki, Maribor in Domžale
darko56
# 19.07.2018 ob 11:47
mene moti ta državni naslov. a ni bolj slovnično in tudi pomensko pravilno, naslov državnega, evropskega, svetovnega prvaka...
Sun1988
# 19.07.2018 ob 10:13
Jaz napovedujem zmago Hrvaške... Zaradi toliko člankov o njih, bodo začeli igral tu v SNL :)
ALEXKU
# 19.07.2018 ob 10:06
3,2,1... žabari fkrali,mandarič fse kupo,sodniki so mladinci olimpije itd. Najcse zabava začne ...
Jazst2
# 20.07.2018 ob 10:28
tale predsednik je "kr neki"... govoriči osladno, vse hoče biti nekaj korekten, vsem bi rad nekaj ugajal... preveliki čevlji zanj...

aja, pa reši se "lepotic" okoli sebe... prazno in porazno! saj že pol slovenije ve kdo in kdaj ga komu vleče....
Hardworker
# 19.07.2018 ob 19:46
Morgenstern: Tja sem šel s slovensko zastavo, ampak sem jo za en pir zamenjal za avstrijsko nekje po prvem polčasu.

Prodana duša.
Fuj.
lord
# 19.07.2018 ob 15:16
MURA!
napo11
# 19.07.2018 ob 13:54
Morgenstern: Tja sem šel s slovensko zastavo, ampak sem jo za en pir zamenjal za avstrijsko nekje po prvem polčasu.

se dobro, da si jo zamenjal. ne glede na rezultat, igro, ..., takih navijacev nihce ne potrebuje. Sam osebno SLOVENSKE ZASTAVE ne bi ne zamenjal, ne prodal, pa cetudi nasi popusijo proti San Marinu 10-0. Se vedno sem slovenec, ti pa ocitno prodana dusa!
igneus
# 19.07.2018 ob 13:34
Hahahhahahha, evo so že začeli s sodniki, pa vam res ni pomoči.
taubi
# 19.07.2018 ob 11:45
Kaj on to že ve?
luigi111
# 20.07.2018 ob 14:14
Maribor...
Zogi
# 19.07.2018 ob 23:38
igneus: e) katerikoli drug sodnik, ki bo sodil na tekmi kjer bo Olimpija zabila z zasluženo priigrane 11-metrovke

Torej ti je že jasbno, da bo zabijala večinoma iz dosojenih 11m. Bravo!
Jazst2
# 19.07.2018 ob 22:30
@gospod iskreni
Ni težko ugotovit da bo sekretar njihov človek.


čigav bi pa moral biti?
LESTVICA
1. MARIBOR 30
2. OLIMPIJA 25
3. GORICA 21
4. ALUMINIJ 18
5. DOMŽALE 16
6. MURA 16
7. CELJE 16
8. TRIGLAV 12
9. RUDAR 11
10. KRŠKO 9
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

13. KROG

  
MURA
- RUDAR 2:1 (1:1) 

GORICA - MARIBOR 0:3 (0:1) 

ALUMINIJ - DOMŽALE 0:0 

CELJE - KRŠKO 2:1 (1:1)
 
OLIMPIJA - TRIGLAV 2:0 (1:0)

 

STRELCI in PODAJALCI

7 golov
Dino Hotić (Maribor)
Jan Mlakar (Maribor) 
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 
Rok Sirk (Mura) 

6 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)

5 golov
Andrija Filipović (Gorica) 
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor)
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor) 
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
6 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

5 podaje 
Luka Bobičanec (Mura)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Kazalo