Milec po porazu proti Domžalam: Nimam besed, smo preslabi

"Če ne zmoremo več od tega, kar dajemo trenutno, od prvega do zadnjega, lahko menjamo sto trenerjev, sto igralcev in sto športnih direktorjev, pa ne bo pomagalo. To je pod vsako kritiko," je po tekmi poudaril kapetan Maribora Martin Milec, ki se je ta teden po treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na zelenice.

"Iskreno povedano, vidim trenutno težave vsepovsod. Od prve minute ni bilo pravega odnosa. Tudi v prvem polčasu si nismo pripravili ničesar. To se nam je zgodilo na zadnjih treh tekmah. Če je to kakovost, ki jo premoremo, potem bolje, da vsi slečemo te drese in jih pustimo drugim. Nimam drugih besed, smo preslabi. Ne preostane nam drugega, kot da si nadenemo čelade, napnemo vse sile in pustimo vsaj srce na igrišču. To je prva stvar, ki bi morala biti normalna. Zdi se mi, da kot ekipa ne razumemo, za kateri klub igramo. Najbolje bi bilo, da bi se varnostniki umaknili, ugasnili luči in spustili Viole v slačilnico. Iskreno."

Razočarani Martin Milec po porazu proti Domžalam. Foto: www.alesfevzer.com
Razočarani Martin Milec po porazu proti Domžalam. Foto: www.alesfevzer.com

Krznar grmel, ker je Kronaveter umaknil glavo

Prvi in drugi gol so gostje pred praznimi tribunami dosegli po prekinitvah. Prvi zadetek Domžal je po kotu prispeval Mirko Mutavčić, ki je bil še poleti član Maribora. Gola se zato ni veselil. 21-letni bočni branilec je na začetku avgusta v zameno za Andraža Žiniča (po zelo slabi predstavi na derbiju proti Olimpiji ga tokrat ni bilo v ekipi vijoličastih) in plačano odškodnino odšel ob Kamniško Bistrico.

Na 0:2 je s prostega strela povišal še en mladenič Jošt Pišek, ki je dosegel prvi gol v prvoligaški konkurenci. Glavo v živem zidu je umaknil Rok Kronaveter in razočaral trenerja Damirja Krznarja.

"V slačilnici sem grmel zaradi tega dogodka. In tudi zaradi prvega prejetega zadetka ob prekinitvi. Prekinitev je zadeva discipline, hotenja in odgovornosti. Ob vsakem prostem strelu zahtevam visok skok živega zidu, zato imamo igralca pod njim. Igralci v teh akcijah niso spoštovali dogovorov, sledile bodo kazni. Sem pa sam najbolj kriv za storjeno na igrišču, igralci namreč niso spoštovali mojih navodil," je dejal Hrvat na klopi Štajercev.

O prvem zadetku pa: "Kar vemo in smo vnaprej opozarjali, je, da bodo tekmeci pogosto posegali po povratnih žogah. Postavili smo igralce na vse položaje, za katere smo predvideli, da jih moramo, toda nekaterih zadev ne gre preprečiti. Imeli smo igralca na tej liniji, a ga je igralec, ki je prihajal, izvlekel. Čestitke Domžalam za to potezo, a če bi bili agresivnejši, bi moral kdo izmed naših igralcev v blok."

V Mariboru napočil čas za kazni
Sorodna novica Mariborska kalvarija z dvema rdečima kartonoma in tretji zaporedni poraz

Rožman: Približek tega, kar lahko trenutno damo

V prvi postavi nespektakularnih, vendar izjemno discipliniranih Domžal je bila kar sedmerica nogometašev, ki so rojeni v tem stoletju.

Trener Simon Rožman je po veliki zmagi proti Mariboru, od koder je moral lani septembra oditi, povedal: "Kakšen je naš domet, je težko reči, ker bomo verjetno v prestopnih rokih vse te mladce težko zadržali. Pomembno je, da smo letos konkurenčni, da se kaj zgodi in da imamo hkrati že kaj pripravljeno tudi za naprej. Čaka nas zelo težko leto, a to smo sprejeli in to je naš izziv. Fantje so pripravljeni delati. Ta ekipa mora še zelo delati, da bo prišla do prave kakovosti. To ne uspe ravno vsakemu, se pa nadejamo, da bi nam to uspelo."

Njegovi varovanci so imeli večji del drugega polčasa zaradi rdečih kartonov Gregorja Sikoška in Kronavetra kar dva igralca več, tudi z igro 11:11 v prvem polčasu pa je bil strokovnjak iz Štor zadovoljen: "Mariboru nismo dopustili praktično nobene priložnosti. Poskušali smo graditi igro, mogoče le preblizu svojim vratom. Povedli smo po izjemni akciji po kotu, ki je bila uigrana. Vedeli smo, na kakšen način lahko udarimo. Mislim, da je bil to približek tega, kar lahko trenutno damo. Strinjam se, da je bilo gotovo premalo zaključkov, ampak nismo še tam."

Sorodna novica Damir Krznar po tretjem zaporednem porazu Maribora

Krznar: Zagotovo bo nekaj bolečih rezov

Mariborčani se po že sedmem ligaškem porazu v tej sezoni niso mogli izgovarjati na sodnike. "Smo ekipa z največ rumenimi in zdaj tudi rdečimi kartoni v ligi, sam pa sem nezadovoljen z agresivnostjo, tekom in odločnostjo v dvobojih. Pri drugem rdečem kartonu ni bilo potrebe izzvati sodnika, da pri določenih situacijah pokaže manjšo naklonjenost. Roku sem rekel, naj se umiri. Ni bilo potrebe po vmesnih razpravah in zgodilo se je, kar se je. To je nesprejemanje kritike nadrejenega, kar zahteva posledice," je dejal Krznar.

Novinarsko konferenco je sklenil z besedami: "Stvar je hkrati preprosta in zapletena. Ali je težava v želji, volji in taktični disciplini ali pa v kakovosti. Počakajmo in bomo videli. Poskušali smo že na različne načine, a pravega odziva nismo dočakali. Vse, kar še preostane, je finančna kazen. Glave so vroče, ne bi želel preveč govoriti takoj po tekmi, a zagotovo ne bo ostalo brez posledic. Gre pa za zadeve, ki jih bomo reševali znotraj štirih klubskih sten. Zdaj potrebujemo veliko mirnosti in pameti, da moštvo ‘resetiramo’. Zagotovo bo nekaj bolečih rezov, brez katerih v takšnem trenutku ne gre. Nedvomno gre za krizni trenutek in krizni položaj s kriznimi odločitvami, ki včasih niso prijetne."

Že v soboto vijoličaste čaka nova zahtevna naloga, ko bodo gostovali pri drugouvrščenih Celjanih.

Predaleč smo od vrat. Ko pridemo bližje, pa to počenjamo s premajhnim številom igralcev. Ker se nam dogaja že v nizu, se bo treba odzvati. Videli bomo, ali s spremembo postavitve ali z drugačnim izborom igralcev. Tokrat smo morali poseči tudi po določenih novih kadrovskih rešitvah, ki pa niso dosegle namena.

Trener Maribora Damir Krznar o neučinkovitosti oziroma premajhni ustvarjalnosti
Zadovoljni Simon Rožman. Foto: www.alesfevzer.com
Zadovoljni Simon Rožman. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Maribor - Domžale