V Zavrču so prvič spremljali tekmo prve lige. Foto: Boštjan Lorbek
V Zavrču so prvič spremljali tekmo prve lige. Foto: Boštjan Lorbek
Rudar je imel v lanski sezoni podoben razpored kot letos. Tudi lani je za uvod premagal Olimpijo, v drugem krogu pa z Mariborom igral 0:0. Foto: Aleš Fevžer
Triglav - Domžale
V Domžalah so gledalci videli štiri zadetke. Foto: Aleš Fevžer
V Zavrču pravi nogometni praznik
Mariborčani slavili v Velenju
Gorica remizirala na Portovalu
Brez zmagovalca ob Kamniški Bistrici

Velenjčanom je žreb za začetek sezone tako kot lani namenil Olimpijo in Maribor. Če so prejšnjo soboto v Stožicah zmagali (1:2), so bili tokrat od točk precej oddaljeni.

Tako se ni ponovil razplet z zadnje medsebojne tekme ob koncu lanske sezone (takrat si je Maribor že zagotovil naslov prvaka), ko je bilo 3:1 za Rudar, ki je tedaj le prekinil niz desetih zaporednih porazov proti vijoličasti zasedbi.
Zadeli Tavares, Fajić in Mendy
V taboru Maribora se že pred tekmo niso strinjali z napovedmi, da je obračun na stadionu Ob jezeru le generalka za povratni dvoboj proti prvaku Malte Birkirkari v Ljudskem vrtu. Zanimal jih je le poln izkupiček in to se je tudi zgodilo. Zadeli so Marcos Tavares, Nusmir Fajić in Jean Philippe Mendy.

Mariborčani so levji delež posla pred lepo napolnjenimi tribunami velenjskega stadiona opravili že v prvem polčasu, ko so povedli z 2:0. V 8. minuti je Tavares mrežo Rudarja načel po podaji Mitje Vilerja. Brazilec je s pomočjo vratnice žogo v mrežo spravil z glavo.
Handanović dobro branil
V nadaljevanju se je dvakrat izkazal vratar gostov Jasmin Handanović, tik pred koncem polčasa pa so vijoličasti podvojili prednost. Agim Ibraimi je spravil žogo do Dejana Mezge, po njegovi podaji pa je Fajić lepo prišel do prostora za strel in premagal Matjaža Rozmana.

V uvodu drugega polčasa je Handanović znova dobro branil, v 58. minuti je odlično posredoval po močnem strelu Leona Črnčiča. Dobrih 10 minut pred koncem je mariborsko zmago potrdil novinec Jean Philippe Mendy, ki je iz bližine izkoristil podajo Mezge.
Lepa debija Zavrča in Krke pred domačimi gledalci
Drugi krog državnega prvenstva je bil nekaj posebnega za Krko in Zavrč. Novinca med elito sta se namreč prvič predstavila domačim navijačem. Klub iz Haloz je po preobratu v 2. polčasu premagal Celje z 2:1, Krka pa je proti Gorici v zadnji minuti prišla do točke (1:1). Na prvi tekmi kroga so se Domžale in Triglav razšli z remijem 2:2.
Brlečić poskrbel za navdušenje 800 navijačev
Junak tekme v Zavrču je bil Mario Brlečić, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 81. minuti. Celjani so povedli v 28. minuti, potem ko je hiter protinapad po lepi podaji Gregorja Bajdeta učinkovito končal novinec v celjskem moštvu Nejc Kolman. Gostitelji so bili nato nevarnejši, izenačili pa so kmalu po začetku drugega polčasa. Po napaki Igorja Jugovića je do žoge prišel Doris Kelenc in jo potisnil v mrežo.
V 66. minuti je Jože Benko odvzel žogo vratarju Celja, a nato padel, tako da je priložnost splavala po vodi. Domači so v teh trenutkih pritiskali proti celjskim vratom, ta pritisk pa se jim je obrestoval 10 minut pred koncem tekme, ko je Brlečić v mrežo poslal odbito žogo po podaji Kelenca in poskrbel za veselje 800 navijačev.
Krcić odgovoril Živcu
Na izenačenem dvoboju v Novem mestu je kazalo, da bodo Novogoričani po zadetku Saše Aleksandra Živca v 80. minuti dosegli drugo zaporedno zmago v gosteh, a je v 89. minuti izid poravnal Amer Krcić.
V prvem polčasu se je zvrstilo nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar se je glavno dogajanje zgodilo v drugem. V 63. minuti je napadalec gostov Massimo Coda dobro streljal, vratar Matko Obradović pa se je žoge dotaknil in jo preusmeril v vratnico ter preprečil zadetek. Živec je Gorico povedel v vodstvo z odlično izvedenim prostim strelom z dobrih 25 metrov, Krcić pa je nato izenačil z glavo po podaji Luke Volariča z desne strani. Gostitelji so v sodnikovem podaljšku še dvakrat nevarno ogrozili goriška vrata.
Štirje goli v 14 minutah
V Domžalah so bili vsi štirje zadetki doseženi v prvem polčasu. Triglav je povedel v 23. minuti, ko je z roba kazenskega prostora s strelom po tleh zadel Mustafa Nukić. Tri minute pozneje je Igor Banović izenačil z volejem s 16 metrov. Že v 30. minuti so Domžale tudi prešle v vodstvo. Goran Vuk je z leve strani podal pred vrata, z 10 metrov pa je v padcu streljal Drago Gabrić in bil natančen. Toda tudi njihovo vodstvo ni dolgo trajalo. V 36. minuti je Alen Krcić dobro stekel na globinsko žogo in z lobom ugnal Nejca Vidmarja za 2:2.
V zadnjih 10 minutah je Triglav ostal brez rezervista Nejca Križaja, ki je dobil drugi rumeni karton. Še najnevarneje pred gostujočimi vrati je bilo v 90. minuti, ko je Žan Pelko dobro posredoval po strelu Slobodana Vuka.
Koper - Olimpija na TV Slovenija 2 in MMC-ju
Na TV Slovenija 2 in MMC-ju si boste lahko v nedeljo ob 18. uri ogledali obračun med Luko Koprom in Olimpijo.

Bodite Nostradamus in napovejte izide slovenskega nogometnega prvenstva! Nič hudega, če ste zamudili 1. krog in večino tekem 2. kroga, še vedno se lahko priključite naši igri.


Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog


DOMŽALE - TRIGLAV 2:2 (2:2)
300; Banović 28., Gabrić 30.; Nukić 23., Krcić 36.
RK: Križaj 82./Triglav

Domžale: Vidmar , Skubic , Ljubović, Božović ( 58./Požeg Vancaš), G. Vuk ( 75./Mijić), S. Vuk, Gorenc Stanković, Majer ( 15./Banović), Janža , Gabrić, Kous.

Triglav: Pelko, Šturm , Zolić, Klemenčič, Nukić ( 90./Mlakar), Krcić, Kongnyuy, Boben, Đajić ( 88./Stjepanović), Pokorn, Bubanja ( 73./Križaj ).
Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


KRKA - GORICA 1:1 (0:0)
400; Krcić 89.; Živec 80.

Krka:
Obradović, Grabus, Radulović ( 73./Novosel), Vučkić, Krcić, Marošević, Ihbeisheh ( 59./Volarič), Mbognou , Cvijanović, Bešić, Lekić ( 84./Košnik).

Gorica: Cordaz, Celcer, Vetrih, Širok, Coda, Ndiaye, Živec ( 82./Ihrig Farkas), Vanzo, Bazzoffia ( 70./ Jakovljević), Jogan.

Sodnik:
Bojan Mertik (Odranci)



RUDAR - MARIBOR 0:3 (0:2)
2.000; Tavares 8., Fajić 44., Mendy 79.

Rudar:
Rozman, Jeseničnik, Stjepanović ( 40./Črnčič), Firer, Rotman , Jahić, Kašnik, Bratanović ( 59./Klinar), Radujko, Knezović, Eterović ( 83./Podlogar).

Maribor: Handanović, Mejač , Rajčević ( 86./Potokar), Arghus , Viler, Dervišević, Mertelj ( 46./Filipović), Mezga, Ibraimi, Tavares, Fajić ( 67./Mendy).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


ZAVRČ - CELJE 2:1 (0:1)
800; Kelenc 51., Brlečić 80.; Kolman 27.

Zavrč:
Fink, Kurbus , Sambolec, Roškar, Kokol, Dugolin ( 58./Šafarić), Brlečić, Golubar, Matjašič ( 59./Fuček), Kelenc, Benko ( 82./A. Čeh).

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec, Jugović , Kolman ( 85./Jovanović), Bajde ( 71./Žagar Knez), Plesec ( 46./Zajc), Verbič, Žurej.
Sodnik: Roberto Ponis (Koper)

Nedelja ob 18.00:
LUKA KOPER - OLIMPIJA (TVS 2/MMC)

Lestvica:                            
MARIBOR              2  2 0 0  5:1  6
GORICA               2  1 1 0  2:1  4
LUKA KOPER           1  1 0 0  2:1  3
ZAVRČ                2  1 0 1  3:3  3
RUDAR                2  1 0 1  2:4  3
DOMŽALE              1  0 1 0  2:2  1
KRKA                 2  0 1 1  2:3  1
TRIGLAV              2  0 1 1  2:3  1
OLIMPIJA             1  0 0 1  1:2  0
CELJE                1  0 0 1  1:2  0

V Zavrču pravi nogometni praznik
Mariborčani slavili v Velenju
Gorica remizirala na Portovalu
Brez zmagovalca ob Kamniški Bistrici