Olimpija je po koncu tekme proti Celju prejela pokal za naslov prvaka. Na fotografiji trener Albert Riera in njegov pomočnik Pablo Remon Arteta. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je po koncu tekme proti Celju prejela pokal za naslov prvaka. Na fotografiji trener Albert Riera in njegov pomočnik Pablo Remon Arteta. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Domžal in Mure so na koncu zbrali po 52 točk. Ker sta bili ekipi popolnoma poravnani tudi na medsebojnih tekmah (osvojene točke 5:5, razlika v zadetkih 6:6), je odločalo število doseženih golov v gosteh na teh srečanjih. Pri tem so bili nekoliko boljši Domžalčani, ki so v gosteh dosegli štiri zadetke, muraši pa dva (Mura – Domžale 4:3 in 0:1, Domžale – Mura 2:2 in 0:0).

Daleč od četrtega mesta ni bil niti Koper, saj je tik pred koncem pri izidu 1:1 Andrej Kotnik zadel vratnico, na drugi strani pa je po protinapadu pirove tri točke Sobočanom v 95. minuti zagotovil Mirlind Daku s svojim 19. golom v sezoni. Podal mu je Mihael Klepač. Zmaga bi v Evropo peljala Koprčane.

Zadetki s tekem Koper – Mura in Radomlje – Domžale

Bogatinov s klofuto nad Ibričića

Ravno v času najbolj dramatičnih trenutkov obračuna na Bonifiki je sosedski derbi med Radomljami in Domžalami ob Kamniški Bistrici v 88. minuti po podaji z desne strani iz bližine odločil Filip Čuić. V sodnikovem dodatku je rdeči karton prejel trener mlinarjev Oliver Bogatinov, ker je prisolil klofuto tekmečevemu športnemu direktorju Senijadu Ibričiću.

Radomljani, ki so imeli že v prvem polčasu nekaj lepih priložnosti, so zmagali četrtič zapored in na zadnjih 11 tekmah niso izgubili. V spomladanskem delu prvenstva so praznih rok ostali le na gostovanju pri Olimpiji 4. marca (1:0). Domžalčani so bili najbližje zadetku že po dobri minuti, ko je Andrej Đurić s strelom z glavo zadel prečko. V 62. minuti sta izvrstni priložnosti zapravila Franko Kovačević in Bartol Barišić, saj jima ni uspelo zatresti mreže iz ugodnih položajev v kazenskem prostoru.

V Kopru so gostitelji povedli v 7. minuti, ko se je Bright Edomwonyi sprehodil skozi Murino obrambo in žogo poslal pod prečko. Prekmurci so bili blizu izenačenja v 24. minuti, ko je Klepač z 19 metrov oplazil vratnico. Na 1:1 je nato v 53. minuti poravnal rezervist Nikola Jovićević z nizkim strelom s 25 metrov. Pri Muri je pri 35 letih kariero končal branilec Gregor Balažic.

Slavje Domžal ob Kamniški Bistrici. Foto: www.alesfevzer.com
Slavje Domžal ob Kamniški Bistrici. Foto: www.alesfevzer.com
Poraz s Celjem ni zmotil šampionskega slavja Olimpije

Matko dvakratni strelec v Stožicah

Celjani so s peto zaporedno zmago potrdili drugo mesto, ki jim je prineslo igranje v 2. krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo. Olimpija je na drugi strani že pred časom osvojila naslov, potem dobila še pokal in zadnja tekma je bila uvod v proslavo dvojne krone, ki se je z navijači in zasedbo Big Foot Mama zvečer nadaljevala na Kongresnem trgu v središču mesta.

Zmaji so imeli ves čas terensko premoč, toda v napadu bili precej nekonkretni, gostje pa so znali kaznovati njihove napake. Prvo že v 5. minuti. Podajo Marcela Ratnika je na sredini prestregel Damjan Vuklišević, žogo je nato dobil Denis Popović in z globinsko podajo zaposlil hitrega Aljošo Matka, ki je pobegnil po desni strani. Prepočasen je bil Đorđe Crnomarković, nekdanji nogometaš Olimpije, ki je v imenitni formi, saj je zadel že na peti zaporedni tekmi, pa je premagal Denisa Pintola. V prvem polčasu je po strelu Maria Kvesića v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Davida Zeca, toda sodniška piščalka je ostala nema.

V 53. minuti so Celjani še enkrat s hitrim prehodom v napad izigrali domačo obrambo. Matic Vrbanec je pridobil žogo, ponovno je bil nato v akciji Popović, ki je podal v globino Charlesu Ikwuemesiju. Celjski rezervist je povsem z desne strani poslal žogo pred vrata, kjer jo je v mrežo pospravil Matko. V nadaljevanju je imel lepo priložnost za hat-trick, toda tedaj je bil uspešnejši Pintol. Na drugi strani je znižanje rezultata Admirju Bristriću preprečil Matjaž Rozman, velika priložnost se je ponudila tudi Ruiju Pedru, ki pa je meril mimo vrat.

Kvesić: Le tisti, ki vsak dan živimo za Olimpijo, vemo, kako težek je bil začetek sezone

Fotogalerija: Žiga Živulović jr./Bobo

Vijoličasti za konec osvojili točko

Maribor je moral za drugo mesto premagati Bravo in upati na pomoč Olimpije. Izpolnjen ni bil noben pogoj, saj so Ljubljančani iz Ljudskega vrta odnesli točko. Vijoličasti so tako sezono zaključili na tretjem mestu in z dvema zaporednima remijema. Mariborčani so imeli praktično ves čas terensko pobudo, bili nevarnejši, toda na koncu sta se moštvi vendarle razšli brez zmagovalca.

Mreža Brava se je prvič zatresla v 40. minuti. Ignacio Guerrico je z leve strani poslal predložek, nato pa je nespretno reagiral Matija Kavčič in žogo prek Matije Orbanića spravil v lastno mrežo. Toda po posredovanju VAR-a je bil zadetek razveljavljen, saj je bil predtem na začetku akcije storjen prekršek. Jan Repas je nepravilno oviral Bena Selana.

V 62. minuti je Maribor le povedel. Rok Kronaveter je lepo poslal visoko žogo za hrbet gostujoči obrambi. Vtekal je Ivan Brnić, ki je nato iz igre vrgel Selana in Nemanjo Jakšića, zatem pa z diagonalnim strelom ukanil še Orbanića. 17 minut pozneje so Ljubljančani izenačili. Denis Bušnja je prodrl po levi strani, preveč prostora mu je pustil Andraž Žinič, prav tako je bil neodločen Arnel Jakupović, ki se je vrnil v obrambo, in hrvaški nogometaš je z iznajdljivim strelom dosegel prvenec v dresu Brava.


Ivan Brnić je popeljal Maribor v vodstvo, toda Bravo je na koncu v Ljudskem vrtu iztržil točko. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Brnić je popeljal Maribor v vodstvo, toda Bravo je na koncu v Ljudskem vrtu iztržil točko. Foto: www.alesfevzer.com

Prva liga Telemach, 36., zadnji krog

MARIBOR – BRAVO 1:1 (0:0)
4000; Brnić 62.; Bušnja 79.

Maribor: Pridgar, Žinič (85./Lorber), Watson, Šoštarič Karič (92./Tavares ml.), Guerrico, Repas, Laušić (37./Kronaveter), Brnić, Jakupović, Tolić, Vipotnik.

Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić (69./Hribar), Katinić, Kavčič, Nsana (85./Puconja), Kurtovič, Selan, Bušnja, Flakus Bosilj (60./Trdin), Štor.

Sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica)

Zadetka s tekme Maribor – Bravo

Aljoša Matko je dosegel svoj 13. in 14. gol sezone, s čimer je na lestvici strelcev končal sam na tretjem mestu. Foto: BoBo
Aljoša Matko je dosegel svoj 13. in 14. gol sezone, s čimer je na lestvici strelcev končal sam na tretjem mestu. Foto: BoBo

OLIMPIJA – CELJE 0:2 (0:1)
4000; Matko 5., 53.

Olimpija: Pintol (81./Mauricio), Crnomarković, Ratnik (81./Milović), Krefl, Lasickas (55./Bristrić), Doffo, Elšnik, Kvesić, Aldair (66./Krdžalić), Sešlar, Rui Pedro (66./Estrada).

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Vrbanec, Kouter, Popović, Bobičanec (73./Bizjak), Matko, Bajde (46./Ikwuemesi).

Sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice)


KOPER – MURA 1:2 (1:0)
800; Edomwonyi 7.; Jovićević 53., Daku 95.

Koper: Golubović, Koderman, Prce, Benedičič, Novoselec (91./Kambič), Correia, Krajinović, Fanimo (56./Kotnik), Barišić (91./Jašaragić), Edomwonyi (56./Nkada), Osuji.

Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris (82./Balažic), Kous (73./Beganović), Maruško, Brkić, Klepač, Domjan (46./Jovićević), Šarić (61./Kasalo), Daku.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


KALCER RADOMLJE – DOMŽALE 1:0 (0:0)
600; F. Čuić 88.

Kalcer Radomlje: Baš, Marković, Ševelj, M. Čuić (70./Gnjatić), Nuhanović, Šošić (86./Malenšek), Hrvoj, Zulić, Sever, Korun, F. Čuić.

Domžale: Tratnik, Mutavčić (79./Podlogar), Đurić, Markuš, Kovačević, Barišić, Repas, Nwankwo, Pišek, Strajnar, Vuk (46./Offenbacher).

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)


Odigrano v petek:
GORICA – CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (1:0)
1100; Velikonja 33./11-m


Lestvica

Lestvica:                             
OLIMPIJA          36 23  4  9 60:39 73
CELJE             36 19 10  7 53:34 67
MARIBOR           36 18  8 10 70:43 62
DOMŽALE           36 13 13 10 50:42 52
MURA              36 13 13 10 50:45 52
KOPER             36 14  8 14 46:40 50
KALCER RADOMLJE   36 10 14 12 35:53 44
BRAVO             36  9  9 18 33:41 36
GORICA            36  5 12 19 31:57 27
--------------------------------------
CB24 TABOR SEŽANA 36  3 15 18 29:63 24

Kvalifikacije, prva tekma, četrtek ob 20.15:
ALUMINIJ - GORICA

Povratna tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Novi Gorici.


Lestvica strelcev

20 - Žan Vipotnik (Maribor)        
19 - Mirlind Daku (Mura)           
14 - Aljoša Matko (Celje)          
12 - Andrej Kotnik (Koper)         
     Franko Kovačević (Domžale)    
     Martin Kramarič (Bravo)       
     Mario Kvesić (Olimpija)       
10 - Ester Sokler (Kalcer Radomlje)
 9 - Bright Edomwonyi (Koper)      
     Charles Ikwuemesi (Celje)     
     Svit Sešlar (Olimpija)        
 7 - Bartol Barišić (Domžale)      
     Ivan Brnić (Maribor)          
     Ivan Durdov (Domžale)         
     Timi Max Elšnik (Olimpija)    
     Mihael Klepač (Mura)          
     Mustafa Nukić (Olimpija)      
     Marko Tolić (Maribor)         
Sorodna novica Nogometaši Olimpije naslov proslavili z navijači na Kongresnem trgu