Zadnji medsebojni obračun večnih tekmecev je v Stožicah s 4:1 dobila Olimpija, med strelci pa je bil tudi Anej Lovrečič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zadnji medsebojni obračun večnih tekmecev je v Stožicah s 4:1 dobila Olimpija, med strelci pa je bil tudi Anej Lovrečič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Naj nedeljski nogometni praznik mine brez navijaških izgredov! Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rudar vse od 5. kroga (oziroma 14. avgusta) ne pozna poraza. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ne glede na razplet obračuna v Ljudskem vrtu bodo vijoličasti tudi po tem krogu na vrhu lestvice, saj imajo pred Ljubljančani s tekmo manj štiri točke naskoka.

Sobota ob 15.00:
DOMŽALE - MURA 05

Muraši so v prejšnjem krogu proti Mariboru končali niz osmih tekem brez poraza, Domžalčani pa so si z visoko zmago v Novi Gorici (3:0) znova povrnili že precej načeto samozavest. Trener Darko Birjukov zaradi poškodb še vedno pogreša 10 igralcev, na zadnji tekmi si je mečno mišico poškodoval Darko Zec. Prvi mož Domžal poudarja, da bo s psihološkega vidika dvoboj proti Muri veliko težji kot tisti proti Gorici. Tadej Apatič, ki se je prejšnjo soboto vrnil po poškodbi, bo zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu. Na prvi tekmi med tema dvema tekmecema konec avgusta je na klopi Prekmurcev debitiral Ante Šimundža, bilo je 1:1. Pri gostih bosta zaradi kartonov manjkala Nusmir Fajić in Erik Janža, zaradi poškodbe pa Damjan Ošlaj. Pod vprašajem je tudi nastop Žige Kousa.

Ob 16.00:
RUDAR - LUKA KOPER

Rudar je brez poraza že 12 tekem (devet v prvenstvu in tri v pokalu). Tokrat bo nastopal nekoliko oslabljen. Zaradi kartonov ne bo strelca torkovega evrogola na pokalni tekmi v Novi Gorici Luke Žinka, prav tako je trener Milan Đuričić ostal brez Denisa Klinarja in Nenada Novakovića, ki sta na tej tekmi prejela rdeči karton. Poškodovan je Boštjan Jelečević, bolan pa Petar Stojnić. Rudar ima na voljo samo enega osrednjega branilca, to je Sebastjan Berko. Koper v sredo pokalne tekme proti Šenčurju ni odigral, saj je bilo igrišče poplavljeno. Preložena je na sredo, 2. novembra, ob 17.00. Koprčani ne bodo mogli računati na kaznovanega Davorja Bagarića in poškodovanega Srebrenka Posavca. Ivica Guberac bo najbrž lahko pomagal. Na Bonifiki sta se tekmeca razšla z delitvijo točk (1:1).

Ob 18.00:
NAFTA - HIT GORICA

Lendavčani so zadovoljni, ker so uspeli s pritožbo in jim bo že lahko pomagal Stjepan Caban. Kazen zaradi rdečega kartona pred dvema tednoma proti Celju je bila namreč zmanjšana s treh na eno tekmo prepovedi igranja. Vrača se tudi David Tomažič Šeruga, medtem ko bo Madžar Adrian Kocsis odsoten še na dveh tekmah. Za slabšo novico je v Lendavi poskrbela viroza, zaradi katere je vprašljiv nastop kar nekaj igralcev (Aleksander Jerebic, Saša Levačič, Duško Vranešević ...). V ekipo Hita Gorice sta se že na torkovi pokalni tekmi proti Rudarju vrnila Franklin Vicente in Nejc Mevlja, ki je moral počivati kar na treh dvobojih. Zaradi poškodbe je vprašljiv nastop Arisa Zarifovića, Rok Buzeti še ni okreval.

Nedelja ob 14.00:
TRIGLAV - CM CELJE

Avgustovska zmaga v Celju z 2:1 je bila zadnja Triglavova. Od takrat so Kranjčani dosegli le en zadetek in osvojili samo dve točki. Zaradi kartonov ne bodo igrali Tine Zornik, Robert Najdenov in Uroš Smolej, Bernard Stjepanović, Anže Jelar, Matic Sever in Gregor Romič pa so poškodovani. Celjani so v ponedeljek dobili novega predsednika Branka Goropevška, ki je po 18 letih zamenjal Marjana Vengusta. Novi generalni pokrovitelj kluba je postala Cinkarna Celje. V sredo so se v pokalu s 7:0 znesli nad Interblockom. V Kranju bodo nastopili brez Sebastjana Gobca in Bekima Kapića, ki sta poškodovana. Zaradi kartonov bo manjkal še Miroslav Radulović.

Ob 18.00 (prenos na TV SLO 2 in MMC):
MARIBOR - OLIMPIJA
Mariborčani so v sredo izvlekli remi v Zavrču (3:3), kjer pa je trener Darko Milanič spočil nekatere nosilce. Vijoličasti tako veliki derbi vsekakor pričakujejo bolj sveži kot tistega avgustovskega, ko so v Stožicah gostovali tri dni po uvrstitvi v Evropsko ligo v Glasgowu. Štajerci so po reprezentančnem premoru zadihali, zato Milanič upravičeno pričakuje nadaljevanje pozitivne serije. Poraz z 1:4 na prvem derbiju jih le še dodatno podžiga. Za zanimivo akcijo so se v štajerski prestolnici odločili v petek, ko so lahko ljudje v klubsko trgovino Vijol'čna bajta prinesli zelena oblačila in v zameno dobili vstopnice za nedeljski derbi. Odziv je presegel vsa pričakovanja, zbrana oblačila pa so namenili ljubljanskemu Rdečemu križu.

Tudi v taboru Olimpije so optimistični in jih zanimajo tri točke, čeprav so na zadnjih štirih gostovanjih osvojili le dve (po eno v Celju in Velenju, medtem ko so izgubili v Murski Soboti in Novi Gorici). "Na nekaterih tekmah po Mariboru nismo pokazali tistega, kar zmoremo. Potreben je tudi kanček sreče, ko ti ne gre, to je normalen razvoj. Proti Mariboru imamo priložnost, da se vrnemo na raven, ki smo jo že kazali," pravi trener Dušan Kosič. Elvis Džafić in Alen Vučkić sta po poškodbah že normalno trenirala, najbrž pa ne bo nastopil Nik Omladič. V Ljudskem vrtu gledalci ne bodo videli strelcev prvih dveh zadetkov z derbija v Stožicah: Anej Lovrečič ima poškodovano koleno, Dragana Čadikovskega pa ni več v Ljubljani.