Aleksandar Radosavljević (levo) je vodil slovenske vrste do 16 in 17 let, zdaj pa bo prvič v vlogi glavnega trenerja v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksandar Radosavljević (levo) je vodil slovenske vrste do 16 in 17 let, zdaj pa bo prvič v vlogi glavnega trenerja v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com

V njegovem štabu bosta tudi pomočnik Dejan Nišandžić in trener vratarjev Dino Šeremet. Hadžič v klubu ostaja kot svetovalec in skavt.

"Zahvaljujem se vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Koper mora biti vedno visoko na lestvici, zato sem prišel, tudi sam imam visoka pričakovanja. Zelo se veselim dela, najraje bi že jutri odšel na igrišče. Z ekipo se bomo na skupni večerji srečali takoj po novem letu in začeli priprave," je povedal 44-letni Radosavljević.

Nazadnje je opravljal vlogo selektorja slovenske vrste do 16 in 17 let. V igralski karieri je nosil drese Triglava, Celja, Šinika Jaroslavla, Mure, Toma Tomska, Larisse, Den Haaga, Venla in Olimpije.

Koper je po jesenskem delu sezone na tretjem mestu lestvice s 17 točkami zaostanka za vodilnim Celjem.

Bravo po Poplatniku podaljšal še z Ivanškom
Bravo, ki je jesenski del Prve lige končal na odličnem petem mestu, je po izkušenem napadalcu Mateju Poplatniku podaljšal pogodbo še z 19-letnim Maticem Ivanškom.

Ivanšek je pogodbo podaljšal do konca sezone 2025/26 z možnostjo podaljšanja za še dodatno sezono. V jesenskem delu je odigral 17 tekem za Bravo in na zelenici preživel 849 minut, dosegel pa je tudi dva zadetka.

"Prvi mesec v klubu sem se malce še lovil. Iskreno nisem pričakoval, da bom dobil toliko priložnosti za igro. Z dobrimi predstavami na treningih je rasla moja samozavest in tako sem dobil priložnost tudi na tekmah. Verjamem, da sem upravičil zaupanje trenerja in ekipe. V Bravu se zelo dobro počutim, ob sebi imam odlične soigralce, od katerih se lahko še veliko naučim, zaradi česar mi ni bilo treba veliko razmišljati ob podaljšanju pogodbe," je dejal Ivanšek.

Športni direktor kluba Dejan Močnik je poudaril, da so pri Ivanšku hitro prepoznali velik nogometni potencial. "Skozi treninge in tekme je izkoristil priložnost ter potrjeval svoje znanje in razumevanje same igre. Bil je pomemben kamenček v mozaiku uspešne polovice sezone in veseli smo, da smo z njim podaljšali sodelovanje."

Pred Ivanškom so pri Bravu za enako obdobje podaljšali tudi pogodbo s Poplatnikom, ki je jeseni dosegel sedem golov.