Velenjčani so se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Velenjčani so se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares
Mariborčane čaka neugodno gostovanje v Novi Gorici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Domžalčani so namreč pred tem izgubili pokalno tekmo v Zavrču, nato pa še derbi proti Olimpiji. Na drugi strani se je Rudar s tretjo zaporedno prvenstveno zmago zavihtel na drugo mesto lestvice.

Pekić v prečko, Tolimir v polno
V domžalskem Športnem parku so najprej zapretili domači, saj je Damir Pekić v 8. minuti zadel prečko. Gostje so povedli v 14. minuti. Po nespretnem izbijanju Nejca Vidmarja, ki mu je Luka Elsner pred tem slabo podal, je do žoge prišel Nikola Tolimir. Ta si je izmenjal podajo z Elvisom Bratanovićem, nato pa z okoli 10 metrov s strelom po tleh zadel dolgi kot Vidmarja. V nadaljevanju so imeli Domžalčani nekaj več pobude, a niso resneje ogrozili gostujočih vrat.

Žinko izkoristil protinapad
Rudar je prežal na protinapade in v 35. minuti enega od njih izkoristil za 2:0. Luka Majcen je po desni strani prodrl v kazenski prostor, nato pa podal nazaj, kjer je Luka Žinko "s prve" z okoli 20 metrov zatresel mrežo Vidmarja, ki je ob strelu v levi zgornji kot ostal kot vkopan. Žinko, nekdanji član Domžal, se zadetka ni veselil. Malo kasneje se je lepa priložnost ponudila še Bratanoviću, a je bil Vidmar na mestu.

Majcen izbil žogo z golove črte
Domžalčani so v zadnjih minutah prvega polčasa močno pritisnili in bili blizu izenačenju, ko je strel Mateja Selaka z roba kazenskega prostora z golove črte izbil Luka Majcen.

Osmanaj zadel za priključek
Na začetku drugega polčasa sta v igro vstopila Luka Vrhunc in Liridon Osmanaj, kar se je trenerju Darku Birjukovu hitro obrestovalo. Dejan Zadnikar je namreč v 49. minuti po desni strani prodrl v kazenski prostor in podal v sredino, kjer je osamljeni Osmanaj z nekaj metrov žogo z glavo poslal v mrežo. Zadetek je dal krila domačim, ki pa niso še enkrat zatresli mreže.

Črne tri minute: zadetek Bratanovića, izključitev Elsnerja
Zato pa je to na drugi strani uspelo gostom, ki so v 63. minuti izpeljali še en protinapad, v katerem je rezervist Leon Črnčič lepo našel Bratanovića, ki je obšel Vidmarja, nato pa z diagonalnim strelom po tleh zatresel mrežo. Malo kasneje je Črnčič v kazenskem prostoru preigral Elsnerja, ki ga je podrl s prekrškom, za kar je dobil drugi rumeni karton, kar je pomenilo predčasno pot v slačilnico. Hkrati je bila dosojena še enajstmetrovka, ki pa je ostala neizkoriščena, saj je Amel Mujaković stresel prečko.

Teinović kaznoval poigravanje Stojniča
Domžale so kljub igralcu manj znižale zaostanek. V 80. minuti je namreč Dalibor Teinović odvzel žogo zadnjemu možu Rudarjeve obrambe Petru Stojniču, nato pa rutinirano matiral Bobana Savića. Na drugi strani se je tik pred koncem ob razredčeni domači obrambi velika priložnost dvakrat ponudila Bratanoviću, ki pa je izgubil dvoboj z Vidmarjem.

Preostala štiri srečanja bodo na sporedu v sredo. V neposrednem prenosu na TVS 2 in MMC-ju se bosta udarila CM Celje in Olimpija, medtem ko bodo državni prvaki iz Maribora gostovali pri Hitu Gorici.

PRVA LIGA SI, 10. krog

DOMŽALE - RUDAR 2:3 (0:2)
300; Osmanaj 49., Teinović 80.; Tolimir 14., Žinko 35., Bratanović 63.
: Elsner 66./Domžale

Domžale: Vidmar, Elsner , Korun (83./Požeg Vancaš), Diallo, Teinović, Selak (46./Osmanaj), Horvat, Zadnikar, Pekić (46./Vrhunc ), Smukavec, Zatković.

Rudar: Savić, Jeseničnik, Berko , Stojnič, Dedić, Tolimir (80./Rošer), Trifković (76./Podlogar), Žinko, Bratanović, Mujaković, Majcen (62./Črnčič).

Sreda ob 18.00:
CM CELJE - OLIMPIJA (prenos TV SLO 2)

Ob 20.00:
NAFTA - TRIGLAV

HIT GORICA - MARIBOR

LUKA KOPER - MURA 05

Lestvica:                            
MARIBOR             9  6 2 1 22:11 20
RUDAR              10  5 2 3 18:14 17
OLIMPIJA            9  5 2 2 17:13 17
DOMŽALE            10  4 3 3 14:12 15
HIT GORICA          9  4 2 3 14:7  14
MURA 05             9  3 2 4  8:14 11
TRIGLAV             9  3 1 5  5:17 10
CM CELJE            9  2 2 5 12:15  8
LUKA KOPER          9  1 5 3  8:12  8
NAFTA               9  1 3 5  9:12  6