Matija Boben se seli v Rusijo. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Boben se seli v Rusijo. Foto: www.alesfevzer.com

Novico so potrdili na klubski spletni strani Gorice in Rostova. Tam bo imel 23-letnik, ki je z rusko ekipo v ponedeljek podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni, družbo dveh rojakov, Žana Majerja in Mihe Mevlje.

Nova sezona ruskega prvenstva se začne 15. julija. Priča bomo slovenskemu obračunu, saj Rostov gostuje pri Uralu, katerega član je še en slovenski branilec, Gregor Balažic. Boben je za Gorico zbral 39 nastopov in en zadetek.

Vse se je zgodilo zelo hitro
"Zelo sem vesel. Pripravljen sem bil na selitev v tujino, a nisem pričakoval, da se bom pridružil tako velikemu klubu, kot je Rostov. Trenutno sem v najboljši formi v življenju, a lahko sem še boljši," je v pogovoru za klubsko spletno stran Rostova dejal Boben in dodal: "Vse se je zgodilo zelo hitro. Agent me je včeraj poklical, vse je še novo, prilagajam se na novosti." Obenem je poudaril, da trenutno igra za B-selekcijo slovenske reprezentance in upa, da si bo s selitvijo v tujino prislužil vpoklic Srečka Katanca v člansko izbrano vrsto.

Predstavitev Matije Bobna v Rostovu