Marko Šuler. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler. Foto: www.alesfevzer.com

Športni direktor kluba Marko Šuler je v pogovoru za spletno stran kluba potrdil, da odhajajo Rok Kronaveter, Rok Sirk in Altin Kryeziu, prav tako se ne bo vrnil Rok Maher, ki je bil posojen Bistrici.

Kot je poudaril Šuler, bo ob odhodih tudi nekaj prihodov. "S tremi, štirimi igralci smo že v zaključni fazi dogovorov. Imen ne bi razkrival, saj vsa prvenstva še niso končana in je treba počakati na razplet," je povedal.

Dodal je: "Spremembe so nujne, hočemo več, sezona, kot je ta za nami, se ne sme več zgoditi. Pripeljali bomo načrtne okrepitve, potrebujemo pa tudi ustrezen odziv zdajšnjega moštva. Fantje so sposobni več."

Temelji naj bi bili dobri
O potencialnih odhodih prvega strelca lige Žana Vipotnika, prvega podajalca Marka Tolića in Marka Božića pa je dejal, da je pri vseh treh še prehitro za konkretnejše informacije. "Trenutno stanje je nespremenjeno. Vipotnik je član Maribora s številnimi ponudbami, vendar prestop še ni izpeljan. Glede Tolića in Božića pa smo prav tako še v pogovorih. Želja, da ostaneta v Ljudskem vrtu, obstaja, ampak je dogovor odvisen od različnih okoliščin." Poudaril je, da je bila zadnja sezona neuspešna.

"Ne more in ne sme biti sprejemljivo, da smo končali prvenstvo na tretjem mestu," je povedal Šuler in nadaljeval, da se zavedajo, da so pokazali in storili premalo. Dodal pa je, da so temelji dobri.

Spremembe tudi v Kopru
Velike spremembe se obetajo še pri enem prvoligašu, ki je sezono ocenil kot razočaranje. To je Koper. Trener Zoran Zeljković bo verjetno nadaljeval svojo trenersko pot na Obali, vendar pa so se po poročanju Sportkluba v klubu že zahvalili za sodelovanje Rudiju Požegu Vancašu, Wilkinsu Ochiengu, Brightu Edomwonyiju, Žanu Benedičiču, Karlu Biliću, Matthiasu Fanimu, Milanu Šimčaku in Anisu Jašaragiću. Ob tem naj bi odšla tudi Adnan Golubović in Omar Correia, medtem ko imajo v klubu tudi že nekaj prestopnih tarč, med katerimi Sportklub omenja Adriana Zeljkovića, Marka Pabaija, Jana Koprivca, Eneja Marsetića in tudi Nardina Mulahusejnovića.

Šrolerjevo slovo od Mure
Slovenski nogometni prvoligaš Mura, ki je zadnjo sezono v prvoligaški konkurenci sklenil na petem mestu, je na svoji spletni strani sporočil, da se je razšel z vezistom Martinom Šrolerjem. "Martin Šroler je sporazumno prekinil pogodbo z Muro in se poslavlja od Fazanerije," so zapisali pri Muri in dodali, da je 24-letni vezist v pravkar končani sezoni za Muro odigral 33 tekem v vseh tekmovanjih, ob tem pa prispeval dva zadetka in štiri asistence.

Kramarič Bravu pomahal v slovo
Eden najboljših igralcev slovenskega nogometnega prvoligaša Brava Martin Kramarič se je poslovil od ljubljanskega kolektiva. Kot so Ljubljančani zapisali na družbenih omrežjih, mu želijo srečo pri nadaljnjih izzivih. "Morda pa se naše poti nekoč ponovno srečajo," so dodali. Dosedanjemu kapetanu so se ob tem zahvalili "za vseh 109 tekem, 23 golov, 11 asistenc in 8985 minut na zelenici v rumeno-modrem dresu". 25-letnik, ki je v zadnji sezoni Prve lige Telemach prispeval 12 golov in šest podaj, je pred tem med drugim igral za Krko, Maribor in Krško. Že pred tem so se pri Bravu poslovili tudi od branilca Žana Trontlja ter tudi vezista Almina Kurtovića, slednji je že uradno postal član Mure.