Domžale so lani Olimpijo v Prvi ligi si premagale na treh tekmah, enkrat pa sta se tekmeca razšla z remijem. V Stožicah je bilo 0:1 in 0:0. Varovanci Darka Birjukova so slavili tudi v četrtfinalu pokala. Potem ko so doma izgubili z 0:2, so na povratni tekmi v Ljubljani zmagali s 4:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžale so lani Olimpijo v Prvi ligi si premagale na treh tekmah, enkrat pa sta se tekmeca razšla z remijem. V Stožicah je bilo 0:1 in 0:0. Varovanci Darka Birjukova so slavili tudi v četrtfinalu pokala. Potem ko so doma izgubili z 0:2, so na povratni tekmi v Ljubljani zmagali s 4:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič
Dušan Kosič v zadnjem tednu z Olimpijo ni bil uspešen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milivoj Bračun
Milivoj Bračun je z nogometaši Kopra na zadnjih dveh tekmah prekinil negativni niz, saj so bili Primorci predtem vse od začetka sezone brez zmage. Foto: MMC RTV SLO

Dvoboj med Olimpijo in Domžalami bo dvoboj ranjenih levov. Prva je bila pred tremi tedni po zmagi na derbiju nad Mariborom v devetih nebesih, po reprezentančnem premoru pa doživela dva boleča poraza - najprej v Murski Soboti, v sredo pa še v pokalu proti Kopru.

Radujko: Sram nas je
"Pogovorili smo se in si v obraz povedali, kaj nas moti. Že od začetka smo skupaj v tem, in če smo bili skupaj ob zmagah, moramo biti tudi ob porazih. Ne preostane nam drugega, kot da se dvignemo kot celota. Pošteno nas je sram, nismo navajeni izgubljati. Iz pokala smo izpadli, zdaj se moramo maksimalno osredotočiti na prvenstvo," je za spletno stran Olimpije povedal kapetan Dalibor Radujko.

Vprašljiv nastop Lovrečiča
Še naprej sta poškodovana Saša Ranić in Antonio Delamea Mlinar, zaradi težav s kolenom bo tokrat manjkal tudi Đorđe Ivelja. Vprašljiv je nastop Aneja Lovrečiča, ki čuti bolečine v mečni mišici. Na Fazaneriji je rdeči karton dobil Blaž Božič. Znova bosta za nastop kandidirala Milan Anđelković in Elvis Džafić.

Trener Dušan Kosić za zdaj še uživa podporo vodstva kluba, a ob morebitnem novem porazu bi se njegov stolček najbrž vsaj malo zatresel.

Birjukov: Enostavno ni šlo
Domžalčani so si v sredo privoščili velik spodrsljaj, ko so v osmini finala pokala Hervis izpadli proti tretjeligašu Zavrču. ''Upravičeno smo se bali te tekme. To je sramota za klub in zame kot trenerja. Pride takšen dan in tudi večje ekipe od nas so že izgubljale v podobnih manjših krajih. Zagotovo bomo znali izvleči nauk iz tega poraza. Dve leti sem članski trener in prvič se mi je zgodil tako hud poraz. Kot nogometaš sem prestal takšne trenutke in vem, da sem ter tja pride slab dan. Pristop ni bil slab, tudi želja je bila prisotna, vendar enostavno ni šlo. Vse žoge so se odbile k njim in očitno so si zmage želeli bolj kot mi,'' je po katastrofalnem porazu z 0:5 pri vodilni ekipi III. SNL vzhod dejal trener Darko Birjukov.
Proti Mariboru brez kaznovanega Strune
Koprčani, ki so slabo začeli prvenstvo, so z zadnjima zmagama v Kranju in v pokalu na Bonifiko vrnili vsaj nekaj miru. Maribor po napornem gostovanju v Bruggeu ne bo imel lahkega dela, pa čeprav so pri "kanarčkih" poškodovani Danijel Marčeta, Ivan Brečević in Ivica Guberac, zaradi kartonov pa bo počival Aljaž Struna.

Vprašljiv je tudi nastop mladih Mateja Pučka, Mateja Palčiča in Mihe Blažiča, ki bi se morali že v nedeljo pridružiti zboru reprezentance U-19, za zdaj pa od Nogometne zveze Slovenije še niso dobili zelene luči, da se lahko izbrani vrsti pridružijo pozneje.
Nogometaši na slovenskih zelenicah tudi med tednom ne bodo počivali, saj jih 10. krog čaka že v torek in sredo.
Prva liga si, 9. krog
Sobota ob 18.00:

CM CELJE - MURA 05

OLIMPIJA - DOMŽALE

Ob 20.00:

HIT GORICA - TRIGLAV

NAFTA - RUDAR

Nedelja ob 20.00:

LUKA KOPER - MARIBOR

Lestvica: 
MARIBOR 8 6 1 1 20:9 19 DOMŽALE 8 4 3 1 11:6 15 OLIMPIJA 8 4 2 2 14:12 14 HIT GORICA 8 4 1 3 14:7 13 RUDAR 8 3 2 3 13:11 11 TRIGLAV 8 3 0 5 5:17 9 CM CELJE 8 2 2 4 12:14 8 MURA 05 8 2 2 4 7:14 8 LUKA KOPER 8 1 4 3 6:10 7 NAFTA 8 1 3 4 8:10 6