Jasmin Handanović je do zdaj branil na petih tekmah slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Jasmin Handanović je do zdaj branil na petih tekmah slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

196 centimetrov visoki Handanović je danes dopoldne že treniral z novimi soigralci. Zadnja štiri leta je preživel na italijanskih igriščih v drugi ligi. Tri sezone je branil v Mantovi, v zadnji pa za Empoli. V Maribor je prišel kot prost igralec brez odškodnine.

Zahović: Naši načrti z njim so dolgoročni
"NK Maribor je klub, ki raste iz dneva v dan. Po infrastrukturi, organizacijski in po športni plati. Osnovni cilj v tej sezoni je izpolnjen, želeli smo si zagotoviti šest tekem v evropskih pokalih. To pa ni vse, moramo biti ambiciozni in vsaj poskušati doseči še kaj več, saj kot športnik vedno stremiš k ciljem, ki niso osnovni, ampak jih prekašajo. V ta namen smo se želeli okrepiti na položaju vratarja. Želeli smo najboljšega mogočega kandidata in izbor je padel na Jasmina, ki je tudi drugi vratar slovenske reprezentance. Naši načrti z novim vratarjem, ki ima ogromno izkušenj, so dolgoročni," je Handanovića predstavil športni direktor Zlatko Zahović.
Naslednji tekmec Maribora v kvalifikacijah za Ligo prvakov bo Maccabi iz Haife, ki je na povratni tekmi v Banjaluki proti Boracu sicer izgubil z 2:3, a se je po zmagi s 5:1 na prvem srečanju veselil zanesljivega napredovanja. Oba zadetka za Izraelce je na gostovanju zabil Gruzijec Vladimir Dvališvili.

Hiter dogovor
Handanović bi lahko prvič v vratih stal že na sobotni tekmi Prve lige si proti Nafti. Športno pot je začel v Olimpiji, nato pa je bil še član Kopra, Svobode, Triglava in Zagorja.
"Hvala Mariboru, športnemu direktorju Zlatku Zahoviću in vsem ljudem, ki delajo v klubu. Res sem presenečen nad prvimi vtisi. Vse se je zgodilo na hitro, nisem pričakoval takšnega razpleta in odhoda iz Italije, a sem že spoznal, da sem prišel v zelo organiziran klub na vseh področjih. Opažam, da se je infrastruktura občutno izboljšala. Ljudski vrt ima drugačno podobo, kot ga pomnim z reprezentančnih akcij, Maribor pa ima zasluženo status vodilnega kluba v Sloveniji. Ker so moji cilji podobno ambiciozni kot klubski, smo se hitro dogovorili za sodelovanje," je povedal Ljubljančan, ki je imel v zadnjem obdobju ob samostojnem delu trikrat na teden v Kopru vratarske treninge z Željkom Maksićem.
Liga prvakov, 2. predkrog, povratne tekme, sreda:
Dacia (MOL) - ZESTAFONI 2:0 (1:0) 0:3

APOEL (CIP) - Skenderbeu 4:0 (0:0) 2:0

Videoton (MAD) - STURM 3:2 (3:2) 0:2

Borac - MACABI HAIFA 3:2 (2:1) 1:5
Krunić 9., 34., Vidaković 84.; Dvališvili 24., 54.

Breidablik - ROSENBORG 2:0 (1:0) 0:5
3. predkrog, prve tekme, 26./27. julija, prvaki:
LITEX - WISLA KRAKOV
MACCABI HAIFA - MARIBOR

HJK HELSINKI - DINAMO ZAGREB
APOEL (CIP) - SLOVAN BRATISLAVA

KÖBENHAVN - SHAMROCK ROVERS (IRS)
GENK (BEL) - PARTIZAN

ROSENBORG - PLZEN
ZESTAFONI (GRU) - STURM

EKRANAS (LIT) - BATE BORISOV (BLR)
GLASGOW RANGERS - MALMÖ
Neprvaki:
STANDARD LIEGE - ZÜRICH
TWENTE - VASLUI (ROM)
BENFICA - TRABZONSPOR (TUR)

DINAMO KIJEV - RUBIN KAZAN
ODENSE - PANATHINAIKOS
Povratne tekme bodo 2. in 3. avgusta.