Goran Cvijanović je s takšnega položaja povedel Maribor v vodstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović je s takšnega položaja povedel Maribor v vodstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Agim Ibraimi in Robert Berić
Mariborčani se iz Kopra vračajo s polnim izplenom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nik Omladič
Nik Omladič je odločil srečanje v Stožicah. Foto: BoBo
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić je dosegel vodilni gol in podal pri zadnjem. Foto: EPA
Vijoličasti odnesli tri točke z Bonifike
Drevenšek edini strelec v Kidričevem
Gorica v Murski Soboti končala le z deveterico
Četrta zaporedna zmaga Olimpije

Domači so bili v uvodnih minutah nevarnejši, a povedli so gostje. V 20. minuti je Marcos Tavares v hitrem protinapadu v ogenj poslal Agima Ibraimija, ki je na desni strani kazenskega prostora podal žogo na drugo stran, kjer je čakal osamljeni Goran Cvijanović in žogo z diagonalnim strelom poslal v levi kot vrat Ermina Hasića.

Čadikovski kaznoval napako Vidovića
Koper je izenačil v 37. minuti. Branilec vijoličastih Jovan Vidović je ob dolgi podaji Denisa Popovića "zaplaval" v prazno, tako da je žoga prišla do Dragana Čadikovskega, ki je rutinirano matiral nemočnega Jasmina Handanovića.

Dva gola Maribora v štirih minutah
A veselje rumeno-modrih je bilo kratkotrajno, saj je v 41. minuti Aleš Mejač na desni strani "prišprintal" iz ozadja, sprejel podajo Ibraimija, nato pa Hasića premagal s strelom za bližnjo vratnico. Za popoln prvi polčas Štajercev je tik pred odmorom poskrbel Tavares, ki je zatresel prazno mrežo. Obramba gostov je ob neuspešno nastavljeni ofsajdzanki povsem izpadla iz igre.

Žibert Koprčanom vlil nekaj upanja
V nadaljevanju je Maribor nadziral položaj na igrišču vse do 69. minute, ko so Koprčani izpeljali bliskovit protinapad, v katerem je Milan Bubalo z desne strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Urban Žibert prehitel Mariborove branilce in z nekaj metrov zatresel mrežo. Tavares je v naslednjih napadih zapravil veliki priložnosti.

Sporno razveljavljen gol Trajkovskega; prečka Brečevića
Najbolj sporen trenutek srečanja se je zgodil v 84. minuti, ko je Dejan Trajkovski s strelom z leve strani kazenskega prostora premagal Hasića, ki je žogo dobesedno izpustil iz rok, a je sodnik Dejan Balažič razveljavil zadetek, saj naj bi nekaj metrov oddaljeni Berić vplival na Hasića. Zagotovo dvomljiva odločitev. Koprčani so tako imeli še priložnost za izenačenje. In Ivanu Brečeviću bi skoraj uspelo, a je njegov strel v 90. minuti ustavila prečka.

Olimpija nadaljuje niz
Olimpija je pod vodstvom novega trenerja Andreja Razdrha dobila še četrto prvenstveno tekmo zapored in se ob porazu Kopra zavihtela na drugo mesto. Tokrat je v Stožicah z 2:1 padel Rudar. Zeleno-beli so povedli v 23. minuti, ko je Safet Jahić v kazenskem prostoru podrl Bobana Jovića, kar je pomenilo najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Nikola Nikezić.

Omladič s prostega strela v polno
Deset minut pozneje je Rudar izenačil. Uroš Rošer je podal s prostega strela z okoli 35 metrov, v kazenskem prostoru je eden od njegovih soigralcev zgrešil žogo, kar je zmedlo vratarja Elvisa Džafića, tako da je žoga končala za njegovim hrbtom. Srečanje je nato odločil Nik Omladič, ki je žogo v 41. minuti s prostega strela mimo živega zidu poslal v mrežo.

Fink predčasno v slačilnico
V drugem polčasu se je nadaljevala dinamična igra na obeh straneh, vendar brez izrazitih priložnosti. V sodnikovem podaljšku tekme je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Matic Fink, a je bilo za gol Velenjčanov premalo časa.

Drevenšek mož odločitve v Kidričevem
Aluminij je z golom Marka Drevenška (48.) z 1:0 premagal Triglav. Drevenšek je s strelom s kakšnih 19 metrov poslal žogo v levi zgornji kot vratarja Žana Pelka. Gostje so bili najbližje golu v 40. minuti, ko je nekdanji igralec Aluminija Petar Stojnić z roba kazenskega prostora stresel prečko. Domači so v 86. minuti ostali brez Semira Spahića (drugi rumeni karton), kar pa ni ogrozilo njihove pete zmage, s katero so se utrdili na sredini lestvice.

Muraši dobro unovčili številčno premoč
V popoldanski tekmi je Mura 05 s 3:1 ugnala Gorico. Novogoriško mrežo je načel Nusmir Fajić, ki je v 21. minuti zadel z glavo po podaji Mateja Eterovića. To je bil tudi izid prvega polčasa. Na začetku drugega je moral z zelenice Kris Jogan, saj je prejel še drugi rumeni karton. A kljub igralcu manj so gostje izenačili, za kar je z udarcem z okoli 18 metrov poskrbel Welle Ndiaye (55.). A že minuto pozneje je Denis Kramar dosegel drugi zadetek za Muro. S kota mu je podal Eterović, Kramar pa je bil najvišji v skoku. Gol je očitno razburil Alena Jogana, ki je ugovarjal sodniku in si prislužil rdeči karton. Primorci so se z dvema igralcema manj dobro upirali domačim in si prek Dejana Žigona tudi priigrali dve lepi priložnosti. Domači so v 81. minuti vendarle razblinili vse dvome o zmagovalcu, potem ko je bil z neposredne bližine uspešen Dragan Jelić. Podal mu je Fajić. Mura se je tako veselila tretje prvenstvene zmage, medtem ko se je kriza Gorice še poglobila, saj je izgubila še četrto od zadnjih petih tekem.

Mreži sta v Celju mirovali
Celje
in Domžale so se razšli brez zmagovalca (0:0). Celjani so bili najbližje zadetku v 36. minuti, ko je žogo po strelu Matica Žitka Ivan Knezović izbil v vratnico. Na drugi strani so imeli Domžalčani najlepšo priložnost v 40. minuti, ko se je Žiga Kous sam znašel pred vratarjem Maticem Kotnikom, a je streljal mimo vrat. V drugem polčasu je bilo najbolj zanimivo v končnici, ko se je v 81. minuti Iztok Močivnik po triminutni zdravniški oskrbi vrnil na zelenico, a jo je nato dokončno zapustil v 88. minuti. Že v sodnikovem podaljšku pa je rezervist Mate Šimunović napravil grob prekršek nad Žitkom, za kar je prejel rdeči karton.

PRVA LIGA, 11. krog

LUKA KOPER - MARIBOR 2:3 (1:3)
1.500; Čadikovski 37., Žibert 69.; Cvijanović 20., Mejač 41., Tavares 45.

Luka Koper: Hasić, Žibert (86./Brečević), Blažič , Guberac, Popović, Perger, Đukić , Palčič, Pučko (77./Wellington), Bubalo (71./Majcen), Ćadikovski.

Maribor: Handanović, Vidović, Filipović, Rajčević, Trajkovski , Mejač, Mertelj (72./Dodlek), Filipović, Ibraimi (85./Milec), Berić, Tavares (92./Komazec).


OLIMPIJA - RUDAR 2:1 (2:1)
400; Nikezić 23./11-m, Omladič 41.; Rošer 31.
: Fink 92./Olimpija

Olimpija: Đafić, Jović, Fink , Delamea Mlinar, Zarifović, Božič, Lovrečič, Zorc (65./Baskera), Omladič , Vicente (45./Šporar), Nikezić.

Rudar: Rozman, Jeseničnik (69./Bakarić), Berko , Stakić, Jahić , Rotman, Radujko, Bratanović, Črnčič (57./Bizjak), Rošer (82./Firer), Podlogar.




ALUMINIJ - TRIGLAV 1:0 (0:0)
300; Drevenšek 48.
: Spahić 86./Aluminij

Aluminij: Murko, Toplovec, Sulejmanović, Vraničar (70./M. Rešek ), Kašnik, Kurež (80./Kožar), Jeleč (75./Kmetec), Drevenšek , Spahić , Bingo, Medved.

Triglav: Pelko, Šturm , Zolić, Roškar, Ovčina, Dolžan , Brajić (80./A. Poplatnik), M. Poplatnik (59./Šujica), Kongnyuy, Šmit (68./Jelar).



MURA 05 - GORICA 3:1 (1:0)
800; Fajić 21., Kramar 56., Jelić 81.; Ndiaye 55.
: K. Jogan 47., A. Jogan 57./Gorica

Mura 05: Draković, Cipot, Majer, Bohar (81./Matusiwa), Horvat , Kramar (74./Maruško), Buzeti, Fajić, Janža , Aborah, Eterovič (62./Jelić).

Gorica: Simčič , Celcer, Širok, K. Jogan , Žigon (81./Bremec), Bindzi, Praprotnik (70./Jakovljevič), M. Mevlja, Gregorič, Ndiaye, A. Jogan .




CELJE - DOMŽALE 0:0
450 gledalcev
: Šimunović 93./Domžale

Celje: Kotnik, Gobec , Žitko , Krajcer, Korošec, Kolsi, Vrhovec , Ivanović (57./Močivnik), Cebara (46./Bajde), Močić, Medved (71./Verbič).

Domžale: Zabret, Skubic, Topić, Knezović , Pihler (79./Husmani), Halilović, Korun, Balkovec, Majer, Požeg Vancaš (86./Papež), Kous (60./Šimunović).

Lestvica:                             
MARIBOR             11  9 2 0 27:6  29
OLIMPIJA            11  6 2 3 23:12 20
LUKA KOPER          11  5 3 3 13:10 18
CELJE               11  4 5 2  9:8  17
DOMŽALE             11  5 1 5  9:10 16
ALUMINIJ            11  5 1 5 12:16 16
GORICA              11  3 2 6 16:21 11
MURA 05             11  3 1 7 14:21 10
RUDAR               11  2 3 6  9:21  9
TRIGLAV             11  2 2 7  4:11  8      

Vijoličasti odnesli tri točke z Bonifike
Drevenšek edini strelec v Kidričevem
Gorica v Murski Soboti končala le z deveterico
Četrta zaporedna zmaga Olimpije