Damjan Bohar je z dvema zadetkoma potopil Olimpijo. Njegovo delo sta dokončala Dare Vršič in Aleksander Rajčević. Foto: BoBo
Damjan Bohar je z dvema zadetkoma potopil Olimpijo. Njegovo delo sta dokončala Dare Vršič in Aleksander Rajčević. Foto: BoBo
Mariborska klop
Mariborska klop se veseli zadetka Damjana Boharja v 8. minuti srečanja. Foto: www.alesfevzer.com
Zavrč presenetil v Domžalah
Radomlje povedle, a nato izgubile v Velenju
Koprčanom primorski obračun z Gorico
Mariborčani še korak bližje naslovu
Celje napolnilo mrežo Krke
Maribor gladko dobil derbi z Olimpijo
Rajčević postavil piko na i sladki zmagi
Bohar in Vršič zapečatila usodo Olimpije
Bajrić izenačil iz bližine od vratnice
Bohar zadel prazen gol za vodstvo Maribora

Vijoličasti so bili precej boljši nasprotnik, na vrata nasprotnika so sprožili 16 strelov, kar 11 od teh v okvir vrat. Ljubljančani so proti vratom Jasmina Handanovića ustrelili šestkrat, le enkrat v okvir, ko je edini zadetek za zeleno-bele dosegel Kenan Bajrić.

Bohar zadel prazen gol
Večni derbi so bolje začeli Mariborčani, ki so si že v uvodnih minutah pripravili dve lepi polpriložnosti. Najprej je po krasni globinski podaji zapretil Luka Zahović, v 5. minuti je Olimpijinega vratarja Darka Brljaka preizkusil še Dalibor Volaš. Gostitelji so v 8. minuti nato povedli. Za odlično akcijo sta poskrbela Welle Ndiaye in Marcos Tavares, ta je z desne strani pred vrata poslal nizek predložek, žoga se je po Brljakovem posredovanju odbila do Damjana Boharja, ki je hladnokrvno zadel prazno mrežo.

Bajrić poravnal izid
Ljubljančanov hitro prejeti zadetek ni potrl, hitro so se pobrali in dvakrat resneje zapretili, a je mreža vijoličastih obmirovala. Tekma je bila zaradi odvrženih dimnih bomb za kratek čas prekinjena, v nadaljevanju so nogometaši iz prestolnice izid poravnali. V 24. minuti se je po odbiti žogi v kazenskem prostoru gostiteljev najbolje znašel Kenan Bajrić, ki je z močnim strelom - žoga se je od vratnice odbila v gol - matiral nemočnega Jasmina Handanovića in izenačil na 1:1. Hip zatem bi Mariborčani lahko znova povedli, a je Brljaku uspelo zaustaviti nevaren Volašev strel z glavo.

Živahno je bilo tudi ob koncu prvega polčasa, obe ekipi sta si pripravili nekaj polpriložnosti, poskusili so Bohar, Tavares, Andraž Šporar in Kruno Ivančić, a se izid ni spremenil.

Bohar in Vršič v nekaj minutah strla zmaje
V uvodnih minutah drugega polčasa je najlepšo priložnost zapravil Volaš, ki se je v kazenskem prostoru otresel gostujočega branilca Nemanje Mitrovića in povsem neovirano sprožil z glavo proti vratom, a mu je veselje ob desni vratnici z dobrim posredovanjem preprečil Brljak. V 75. minuti je z desne strani z zvitim strelom poskusil še Agim Ibraimi, a je bil tudi tokrat Brljak na pravem mestu. V naslednjem napadu so vijoličasti spet povedli, še drugič pa se je med strelce vpisal Bohar. Ta je izkoristil hudo napako rezervista Arifa Zarifovića - slabo je ocenil moč podaje - in hladnokrvno premagal Brljaka.

Takoj zatem je na zelenici Ibraimija zamenjal Dare Vršič in že s prvim dotikom zadel za 3:1. Tokrat je mariborski napad lepo izigral obrambo zeleno-belih, zaključni strel je po Zahovićevi podaji pripadel Apačanu, ki je žogo pod Brljakom spravil v mrežo. V zaključku tekme se je Brljakova mreža še četrtič zatresla, z glavo je zadel Aleksander Rajčević.

Visoka zmaga Celjanov v Novem mestu
Na tekmi v Novem mestu so favorizirani Celjani povedli v 12. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Danijel Miškić. Sledilo je kar nekaj strelov na obeh straneh, med drugim je moral v 31. in 36. minuti posredovati tudi Matic Kotnik po strelih Antuna Palića in Fučka, tik pred koncem polčasa pa so gosti podvojili prednost, ko je zadel Sunny Omoregie po protinapadu in nesebični podaji Benjamina Verbiča. V 66. minuti so Celjani povedli s 3:0, ko je po napaki domače obrambe do vrat prodrl Gregor Bajde in žogo poslal v prazno mrežo. Izbranci Simona Rožmana so zmago potrdili v 87. minuti z lepim Miškićevim strelom od daleč, žoga je od prečke zletela čez golovo črto.

Kocić odločil tekmo v Velenju
V Velenju so bili na tekmi proti Kalcerju iz Radomelj gostitelji tisti, ki so prvi zagrozili, v tretji minuti je do strela iz bližine prišel Dragan Jelić in zadel prečko. Po uvodnem naletu domačih so Radomlje kmalu vzpostavile ravnotežje na igrišču, celo več, postale so nevarnejše in v 29. minuti tudi povedle. Strelec je bil Luka Vrhunc, ki je sprožil s 25 metrov, žoga pa je na poti proti golu zadela še enega domačih nogometašev. Gosti so imeli novo priložnost tudi v 40. minuti, ko je po strelu Janeza Zavrla žogo z golove črte odbil Aljaž Krefl. Uvod drugega polčasa je bil še kako razburljiv. V 51. minuti so najprej domači izenačili, potem ko so gostujoči branilci pozabili na Ivana Firerja, ki je z glavo iz bližine zadel za 1:1. Že minuto pozneje so Radomljani znova povedli. Enis Đurković je prodrl po levi strani, prišel mimo treh domačih nogometašev, podal pred gol, kjer se je žoga nesrečno od Ivana Knezovića odbila v mrežo.

Po novem strelu Firerja iz bližine, tokrat nenatančnem, v 59. minuti so domači izid spet poravnali v 61. minuti, zadel pa je Dragan Jelić, potem ko je dobil žogo v prazen prostor in prišel sam pred gostujočega vratarja Vjekoslava Andrića. Po tem zadetku so pobudo na igrišču prevzeli domači igralci in v 83. minuti se jim je to obrestovalo. Strelec je bil Milan Kocić, ki se je najbolje znašel v gneči pred radomeljskimi vrati.

Šov Kelenca v Domžalah
Na tekmi Domžale - Zavrč so prvi povedli gostje. Jure Matjašič je prodrl po desni strani, prišel v kazenski prostor, kjer je podal v sredino. Vratarju Nejcu Vidmarju žoge ni uspelo ustaviti, tako da se je ta od Dejana Polića odbila čez golovo črto. Domžalčani so izenačili v 22. minuti. Darko Zec je za hrbtom branilcev Zavrča iskal Morela. Žoga se je odbila od enega izmed gostujočih igralcev, tako da je imel Francoz prosto pot proti vratom. Z rutiniranim strelom je žogo mimo vratarja Nikole Petrovića poslal v mrežo. Toda gostje so nato udarili še siloviteje. Doris Kelenc je v 24. in 27. minuti poskrbel za 3:1. Najprej je zadel z močnim strelom z dobrih 20 metrov, nato pa je tudi z nekaj sreče v mrežo preusmeril še žogo po Matjašičevi podaji z desne strani kazenskega prostora. Gostitelji so znova poskusili v 33. minuti, ko je Matic Črnic streljal s "škarjicami", toda Petrović je bil na mestu, tako kot Vidmar po poskusu Sebastijana Antića dve minuti pozneje. Do konca polčasa so domači še dvakrat streljali, a ne Zec ne Morel nista bila dovolj natančna, da bi ugnala Petrovića.

Podlogar ublažil poraz
Gostitelji so bili kar nevarni tudi v uvodu drugega polčasa, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega za znižanje zaostanka. V 65. minuti pa so gostje ostali brez Sanina Muminovića, ki je po prekršku nad Žanom Majerjem dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Domači so številčno prednost hitro unovčili v 73. minuti, ko je Morel na desni strani našel Nejca Skubica, na bližnji vratnici pa je njegovo podajo izkoristil Matej Podlogar. Do konca tekme so Domžalčani še kar nekajkrat poskusili z zaključnimi streli, toda niti eden ni bil takšen, da bi domačim prinesel vsaj točko.

Koprčani dobili Primorski derbi
Na Primorskem derbiju so prvi zadetek gledalci videli v 41. minuti, ko je z leve strani podal Patrik Posavac, na pravem mestu pa se je znašel najizkušenejši domači nogometaš Jaka Štromajer in žogo potisnil v mrežo gostov. Odločitev o zmagovalcu je padla takoj po začetku drugega polčasa. Marko Krivičić je izvedel kot z leve strani, najvišji v skoku pa je bil Damir Hadžić, ki je z glavo premagal Sorčana. Oba trenerja sta nato opravila nekaj menjav. Rezervist pri gostih Blessing Eleke je v 70. minuti lepo podal z desne strani pred domača vrata, žogo po strelu Luke Majcna s petih metrov pa je Simčič odbil v kot. Koprski vratar je bil v glavni vlogi tudi v 88. minuti, ko je drugi rezervist Alessio Innocenti dobro meril z 18 metrov, a je koprski vratar žogo izpod prečke izbil v kot.


30. krog:
MARIBOR - OLIMPIJA 4:1 (1:1)
8.500; Bohar 8., 75., Vršič 77., Rajčević 88.; Bajrić 24.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Zahović (79./Dervišević), N'Diaye (33./Mertelj), Bohar, Ibraimi (76./Vršič), Tavares, Volaš.

Olimpija: Brljak, Fink, Delamea Mlinar, Mitrović, Bajrić (66./Zarifović), Matić, Kapun, Vukčević (80./Babić), Ivančić (46./Baskera), Henty, Šporar.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


KRKA - CELJE 0:4 (0:2)
350; Miškić 12., 87., Sunny 45., Bajde 66.

Krka: Pelin, Dežmar (71./Kramar), Žižić, Dan. Rašić, Vučkić, Dam. Rašič, Palić (83./Aniekan), Welbeck-Maseko, Fuček, Perić, Kastrevec (76./Novinić).

Celje: Kotnik, Soria Alonso, Klemenčič, Gobec, Jakolić, Miškić, Jugović, Šporn (59./Jeslinek), Verbič, Bajde (84./Žitko), Sunny (76./Lendrić).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


RUDAR - KALCER RADOMLJE 3:2 (0:1)
200; Firer 51., Jelič 61., Kocič 83.; Vrhunc 29., Knezovič 52./ag

Rudar: Rozman, Firer, Krefl, Trifković, Jelić, Klinar, Bolha (66./Kocić), Džinić, Radujko, Knezović, Babić (84./Kašnik).

Kalcer Radomlje: Andrić, Zukić, Barukčić, Vrhunc (67./Zorc), Zavrl, Cankar (75./Rems), Jakovljevič, Cerar, Perković, Balkovec (80./Vuk), Đurković.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


LUKA KOPER - GORICA 2:0 (1:0)
400; Štromajer 41., Hadžić 47.

Luka Koper: Simčič, Andrejašič (84./Smrtnik), Gregorič, Črnigoj, Posavac, Krivičić, Hadžić, Palčič, Štromajer (73./Galešić), Pučko, Peshevski (53./Lotrič).

Gorica: Sorčan, Vetrih (80./Johnson), Širok, Majcen, Žigon, Palumbo, Jogan, Ruggiero (63./Innocenti), Pasqualini, Martinović (55./Eleke), Slivka.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


DOMŽALE - ZAVRČ 2:3 (1:3)
400; Morel 22., Podlogar 73.; Polič 7., Kelenc 24., 27.
RK: Muminović 65./Zavrč

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec (46./Šišić), Vuk (67./Podlogar), Črnic (41./Eterović), Trajkovski, Dobrovoljc, Majer, Juninho, Morel, Korun.

Zavrč: Petrović, Bogdan, Cvek, Muminović, Polić, Kelenc (77./Grezda), Antić, Zorko (89./Petanjek), Đukić, Matjašič (77./Korošec), Novoselec.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


Lestvica:                             
MARIBOR          30 20  5  5 62:28  65
CELJE            30 16 10  4 46:18  58
DOMŽALE          30 17  5  8 37:18  56
OLIMPIJA         30 14 10  6 47:23  52
ZAVRČ            30 13  4 13 30:41  43
RUDAR VELENJE    30 10 10 10 37:32  40
LUKA KOPER       30 12  3 15 32:45  39
GORICA           30  7  6 17 29:41  27
KRKA             30  6  7 16 28:49  25
KALCER RADOMLJE  30  3  4 23 17:70  13
                                      

Zavrč presenetil v Domžalah
Radomlje povedle, a nato izgubile v Velenju
Koprčanom primorski obračun z Gorico
Mariborčani še korak bližje naslovu
Celje napolnilo mrežo Krke
Maribor gladko dobil derbi z Olimpijo
Rajčević postavil piko na i sladki zmagi
Bohar in Vršič zapečatila usodo Olimpije
Bajrić izenačil iz bližine od vratnice
Bohar zadel prazen gol za vodstvo Maribora