Vijolice cvetijo spomladi

Celje ima po 13 odigranih tekmah na vrhu lestvice že šest točk prednosti pred drugim Koprom, medtem ko tretja Olimpija za prvim mestom zaostaja že osem točk. V tokratni epizodi nogometnega podkasta Vala 202 Žoga je okrogla je voditelj Aljaž Golčer z radijskima nogometnima reporterjema Boštjanom Janežičem in Sandijem Škvarčem govoril predvsem o domačem klubskem nogometu.

Damir Krznar ima v Celju na voljo izjemno moštvo. Sandi Škvarč je dejal, da prednost še ni dovolj visoka, da bi lahko brezskrbno Celje pričakovalo spomladanski del sezone, ko tradicionalno cvetijo vijolice, Boštjan Janežič pa dodal, da bo pomembno vlogo igral tudi zimski prestopni rok: "Zima bo prišla Mariboru tako kot tudi številnim drugim klubom še kako prav s kadrovskega vidika. Se pa zdi, da bo imel ob zimskem kadrovanju Ante Šimundža precej več besede, kot so jo pri Marku Šulerju imeli njegovi predhodniki, med zadnjimi tudi Damir Krznar."

Damir Krznar se je veselil zanesljivih zmag na uvodnih dveh tekmah na klopi Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar se je veselil zanesljivih zmag na uvodnih dveh tekmah na klopi Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Je v Kopru na delu dežurni gasilec?
Safet Hadžić v Kopru tako kot Damir Krznar v Celju po dveh tekmah še neporažen, toda namesto dveh zmag je zbral dva neodločena izida na tekmah proti Muri in Bravu. "Hadžić spreminja sistem igre v Kopru, marsikaj pa bo odvisno predvsem od Maksa Barišića. Koper je klub, ki ima ambicije, toda mora skrbeti tudi za svoj obstoj s prodajo nogometašev. Tokrat so sicer namesto nogometaša prodali trenerja," o novi sezoni Kopra pravi Škvarč in dodaja: "Vprašanje je, ali je Hadžić rešitev za celotno sezono ali pa je znova v vlogi dežurnega gasilca."

Zoran Zeljković. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zeljković. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpijo čaka še precej dela
Dve točki manj od Kopra ima na tretjem mestu lestvice Olimpija, na klopi katere ima Zoran Zeljković po treh tekmah zmago, remi in poraz. Po bolečem porazu proti Klaksviku v Konferenčni ligi na Ferskih otokih je Olimpija v 14. krogu doma na tekmi brez zadetkov remizirala z Aluminijem.

"Zeljković bo moral še vtisniti svoje navade in zahteve neposlušnemu moštvu. Tako trener kot igralci se še lovijo," je o stanju v taboru aktualnih državnih prvakov razmišljal Janežič.

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje, v kateri so se gostje pogovarjali tudi o dobrih predstavah slovenskih reprezentantov pred koncem kvalifikacij za Euro 2024 ter nastopih slovenskih nogometašic v Ligi narodov. V sodnikovem dodatku izveste več tudi o etimologiji izrazov za dvoranski nogomet.