Bo Luca Toni poskrbel, da ga bomo v finalu dobro slišali? Foto: EPA
Bo Luca Toni poskrbel, da ga bomo v finalu dobro slišali? Foto: EPA
Fabien Barthez
Nad Fabienom Barthezom visi ocena, da je nesposoben, a v dresu z državnim grbom nikoli ni delal kardinalnih napak. Vsaj takih ne kot v dresu Manchester Uniteda ne. Foto: EPA
Marco Materazzi in Luis Medina Cantalejo
Marco Materazzi je na tekmi proti Avstraliji s sodnikom Luisom Medino Cantalejom takole sinhrono zamahal. Foto: EPA

Oba selektorja se v primarni različici zanašata na postavitev z enim samim igralcem v napadu. Pri Italiji je to Luca Toni, tik za katerim bosta nevarna še Francesco Totti in Mauro Camoranesi. Ključen boj se obeta na sredini igrišča. Pri azzurrih največ dela opravlja par iz Milana Gennaro Gattuso in Andrea Pirlo, ki se bo mogel spopasti s sila podobnim in učinkovitim parom Claude Makelele in Patrick Vieira.

Prizadevna bočna branilca
Šibka točka sredine naših zahodnih sosedov je v tem, da premalo igrajo v širino. Italija se v tem elementu igre zanaša na izjemna bočna branilca Gianluco Zambrotto in Fabia Grossa, ki sta se na SP-ju že vpisala med strelce.

Francozi bodo za Henryja postavili trojko Zinedine Zidane, Florent Malouda in Frank Ribery. Prvi naj bi skrbel za kreativnost, zadnji za vtekanja.

Odloči lahko že ena sama napaka
Tekmeca sta si zelo izenačena. Tako lahko odloči tudi kakšna nepredvidena napaka. V vratarskem dvoboju Gianluigi Buffon - Fabien Barthez je gologlavi Francoz tisti, ki po navadi poskrbi za kakšno usodno napako ... Do finala je še ni napravil.

Italijani želijo pozabiti na preteklost
Fabio Cannavaro: "Proti Franciji smo izgubili na SP-ju 1998 in Euru 2000. Nesrečno smo izpadli tudi na SP-ju 2002. V nas je veliko razlogov, da se maščujemo. Jezo, ki se je v nas nabirala dolga leta, bomo obrnili v nekaj pozitivnega."

Gianluigi Buffon: "V tem trenutku se počutim izjemno zanesljivega. Prepričan sem, da še nikoli nisem bil v tako dobri formi. Pred menoj je neprebojni zid, na podlagi katerega raste moja samozavest."

Marco Materazzi: "Vsaka serija se enkrat konča in verjamem, da bomo zdaj Francoze premagali!"
Francozi hočejo do konca
Lilian Thuram: "Za nami je res neverjetna pot. Zdaj se ne moremo in ne smemo ustaviti."

Raymond Domenech: "Dosegli smo veliko, a zdaj ne smemo postati gledalci. Pred nami je še ena tekma, je najbolj pomembna in jo moramo seveda dobiti."

Thierry Henry: "Vsi so govorili, da smo stari in smo svoje že pokazali. S svojo igro smo to že zanikali. Hočemo iti do konca!"

Zinedine Zidane: "S soigralci bomo finale začeli z geslom: 'Na igrišču bomo skupaj živeli ali umrli.' Verjamem v zmago."