Šport
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Jamatlon poteka dvakrat letno: julija v okviru rudarskega praznika in decembra ob prazniku sv. Barbare, zavetnice rudarjev. Foto: Miha Biruš

Dodaj v

Adrenalinska pustolovščina v rudniških rovih

Preizkušnja se bo v soboto začela ob 11. uri
1. december 2015 ob 13:10,
zadnji poseg: 1. december 2015 ob 13:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

V soboto, 5. decembra, bo v Zasavju potekal že četrti Jamatlon, adrenalinska preizkušnja, ki je tokrat privabila 322 tekmovalcev v 93 ekipah.

Jamatlon bo potekal po 5-kilometrski progi od Ajnzerja v Trbovljah do jame Ojstro v Hrastniku. Ljubitelje edinstvenih izzivov bodo na poti čakale ovire, kot so vozički, raztreseno železje, porušeni leseni podporniki, blato, tema in jamski škrat Perkmandeljc. Na Jamatlonu sodelujejo ekipe, sestavljene iz dveh do pet članov.

Jamatlon na inovativen način uporablja rudniško infrastrukturo, ki po zaprtju rudnika ne služi prvotnemu namenu. Na ta način želijo rudarstvo v zasavskih premogovnikih predstaviti z različnih plati in ga tako približati sedanjim in prihodnjim generacijam. V pristnem okolju, v katerem so vsakodnevno delali zasavski rudarji, udeleženci Jamatlona doživljajo nepozabno rekreativno izkušnjo.

Za izziv Jamatlona ni treba biti vrhunsko fizično pripravljen, ob progi je za varnost dobro poskrbljeno. Udeležence usmerjajo izkušeni rudarji, na voljo je tudi njihova visoko usposobljena reševalna enota. Proga je v celoti zavarovana in obokana.

Po končani preizkušnji v rudniku bodo v veliki rudarski kopalnici (vašhavi) pripravili še zanimiv koncert za vse udeležence in njihove spremljevalce. Nastopile bodo glasbene skupine Kumske punce, Baby Octopus in premierno Fossily Band. Vseskozi bo potekalo tudi tekmovanje met bata škornja čez glavo v kuolmkišto.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
amauri08
# 01.12.2015 ob 17:15
Tej ..tloni so ena velika pralnica denarja, štartnine nemoralne visoke in rezultat ne šteje. Odiranje ljudi in okoriščanje, to je moj ne in ne greš v drugi krog.
Kazalo