Eugenia Bujak se dobro kosa z najboljšimi. Foto: www.alesfevzer.com
Eugenia Bujak se dobro kosa z najboljšimi. Foto: www.alesfevzer.com

V 121 kilometrov dolgi preizkušnji je zasedla deveto mesto, za najhitrejšo skupino je zaostala minuto in 44 sekund. Etapo je dobila Američanka Megan Guarnier, s tem pa je v skupnem seštevku prehitela Nizozemko Anno Van Der Breggen, pred katero ima zdaj dve sekundi prednosti. V skupnem seštevku je Bujakova 14., njen zaostanek znaša točno dve minuti.

Druga najboljša predstavnica ljubljanske ekipe je bila Polona Batagelj, zaostala je minuto in 47 sekund in zasedla 27. mesto. Skupno zaostaja dve minuti in šest sekund, kar jo uvršča na 19. mesto.

Kump dobil uvodno etapo na Kitajskem
Marko Kump (Adria Mobil) je začel uvodno etapo kolesarske dirke ob jezeru Činghaj na Kitajskem. Na 121 kilometrov dolgi preizkušnji okrog mesta Čining je v ciljnem šprintu premagal Italijana Mattio Gavazzija (Amore Vita) in njegovega rojaka Marca Zanottija (Parkhotel Valkenburg). Z 12. letošnjo zmago je oblekel rumeno majico vodilnega na dirki.
Prva etapa je bila kot nalašč za nas. Kot vsi sem tudi sam občutil visoko nadmorsko višino in pomanjkanje kisika. Čutila se je razlika v pljučih in tudi srčni utrip sem imel višji. Zelo sem vesel zmage in se ponovno zahvaljujem ekipi za opravljeno delo,” je pojasnil Kump.