Igor Kopše bo v Perthu branil naslov prvaka na cestni dirki in kronometru. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Kopše bo v Perthu branil naslov prvaka na cestni dirki in kronometru. Foto: www.alesfevzer.com

Igor Kopše bo v Avstraliji branil naslov svetovnega prvaka tako v kronometru kot na cestni dirki. Junija je z zmago na Maratonu Franja dokazal, da je na pravi poti, prejšnji teden pa je v Avstriji dokazal, da je pred Perthom v odlični formi. Dobil je namreč kronometer (na sporedu je bil zadnji dan dirke) na 44. mednarodnem kolesarskem tednu FIS RSC Hartbergerland v Hartbergu in tudi zmagal v skupni razvrstitvi. Matej Lovše je prestižno dirko končal na drugem, Matej Kravos na tretjem in Borja Jelič na četrtem mestu.

Slovenska reprezentanca za SP v Perthu, kronometer: Matej Lovše (Tuš), Matej Kravos (Tuš), Zoran Ribič (Bike EK Haloze), Igor Kopše (Tuš), Jernej Grilj (Opatija 2010), Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), Lucjan Premrn (Izvir Vipava), Borislav Skubic (Turbo M), Petra Zrimšek (BAM.Bi), Andreja Godec (BTC City), Vidi Uršič (BAM.Bi), Ajda Opeka (Branik), Tina Ušeničnik (BAM.Bi).

Cestna dirka: Gregor Sikošek (JB team), Primož Porenta (BAM.Bi), Matej Lovše (Tuš), Igor Kopše (Tuš), Alojz Poglavc (JB team), Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), Borja Jelič (Tuš), Iztok Melanšek (Tuš), Primož Obal (Team Turbo Tropovci), Andrej Žaubi (Tuš) in Dunja Selan (BAM.Bi).