Juan Martin Del Potro je pred poškodbo levega zapestja na turnirju ATP nazadnje nastopil v Dubaju, ko je moral predati dvoboj proti Indijcu Somdevu Devvarmanu. Foto: EPA
Juan Martin Del Potro je pred poškodbo levega zapestja na turnirju ATP nazadnje nastopil v Dubaju, ko je moral predati dvoboj proti Indijcu Somdevu Devvarmanu. Foto: EPA

Argentinec je sprva želel nastopiti celo na OP ZDA, a je kmalu uvidel, da bo moral po Roland Garrosu in Wimbledonu izpustiti še tretji grand slam v tej sezoni. Kljub temu pa je 25-letnik predvideval, da bo poškodba levega zapestja preteklost, ko se bo septembra začel azijski del turneje.

Del Potro, ki je zadnji dvoboj odigral konec februarja v Dubaju, se je odločil, da okrevanje po operaciji in vrnitev na želeno raven teniške igre še nista končana, tako da bo izpustil turnirje v Kuala Lumpurju, Tokiu in Šanghaju. Predvsem odsotnost na zadnjih dveh turnirjih bo najbolj vplivala njegovo trenutno 14. mesto na lestvici ATP, saj sta mu zmaga v glavnem mestu Japonske in finale na Kitajskem prinesla 1100 točk. Argentinec še dodatnih 500 točk brani zaradi zmage v Baslu, kjer pa bo – če ne bo nobenih novih težav – že igral in iskal čim večjo bero točk.

"Čeprav gre okrevanje po poškodbi zapestja dobro, potrebujem nekaj več časa, da bom spet dosegel tekmovalno raven tenisa. Trdo sem delal, da bi bil do azijske turneje pripravljen, a žal to ni bilo mogoče. Upam, da se bom na igrišča vrnil oktobra za evropske turnirje," je na družbenem omrežju objavil Del Potro, ki je poleg Marina Čilića edini igralec, ki ne spada med "veliko četverico" (Đoković, Nadal, Federer, Murray) in se je v zadnjih 11 letih veselil zmage v New Yorku.

Del Potro je v preteklosti že imel večje težave zaradi poškodbe zapestja. Ravno pred petimi leti je moral kmalu po slavju v Flushing Meadowsu na operacijo desnega zapestja, kar mu je preprečilo, da bi naslednje leto branil naslov na OP ZDA.