Rodolfo Vanoli je prepričan, da lanski naslov državnega prvaka za njegove varovance predstavlja breme v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli je prepričan, da lanski naslov državnega prvaka za njegove varovance predstavlja breme v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Treba se je sprostiti, morda naslov prvaka v lanski sezoni pomeni neko breme za igralce. Proti Rudarju smo imeli 17 strelov, a prav tako nismo zadeli. O tem se bomo pogovarjali v naslednjih dneh v slačilnici.

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije
Sandi Arčon
Sandi Arčon je s petimi zadetki prvi strelec PLTS-ja. Foto: www.alesfevzer.com

S celotno sliko svojega moštva sem zelo zadovoljen. Napadali smo in imeli smo priložnosti. Če bi iskal v tej visoki zmagi nekaj slabega, bi rekel, da bi morali zmagati z višjo prednostjo, kajti za to smo imeli lepe priložnosti.

Darko Milanič, trener Maribora
Luka Zahović
Povratnik v Mariboru Luka Zahović je mrežo zatresel že po 25 sekundah po vstopu v igro. Sin športnega direktorja Zlatka Zahoviča je postavil končni izid štajerskega derbija (0:3). Foto: www.alesfevzer.com
Rudar zanesljivo opravil z Aluminijem
MB končal niz 5 domačih tekem Celja brez poraza
Predsednik Valenčič ob zmagi v LJ izgubil brke
Izjave po tekmi Gorica - Domžale
Remi Radomelj in Krškega, Skomina dosodil dve 11-m

Že pred začetkom nove sezone v domačem nogometnem prvenstvu so bili športni navdušenci prepričani, da nas čaka zelo razburljivo leto. Po sedmih odigranih krogih kaže, da bo tudi letos prvenstvo zelo zanimivo. Vodi Gorica pred Olimpijo, Luko Koprom in Mariborom. Vsak lahko premaga vsakogar, rezultati so nepredvidljivi.

Zmagi sledi poraz, dobri predstavi sledi slabša. Maribor je v 6. krogu klonil doma pred Aluminijem (0:2), Olimpija je v derbiju v gosteh premagala Domžale (1:3), v tem pa so vijoličasti v štajerskem derbiju odpravili Celjane (0:3), medtem ko so Ljubljančani v Stožicah izgubili proti Koprčanom (0:1).

Vanoli: Manjka agresivnost pred vrati
Olimpija je v soboto potrebovala poln izkupiček točk za prevzem vodstva na prvenstveni lestvici, a so imeli Koprčani drugačne načrte. Zadeli so iz svojega drugega strela (prvega in edinega v okvir gola) na tekmi in domov odnesli minimalno zmago. Igra Ljubljančanov je bila nepovezana, na vrata nasprotnika so sprožili 12 strelov, a se mreža ni zatresla. "Ničesar ne morem zameriti svojim varovancem, zmanjkal nam je le gol. Ne sme se dogajati, da pri toliko priložnostih ne dosežemo zadetka. Imamo tri napadalce, poskušam jih rotirati. Manjka nam nekaj agresivnosti pred vrati tekmecev. Treba se je sprostiti, morda naslov prvaka v lanski sezoni pomeni neko breme za igralce. Proti Rudarju smo imeli 17 strelov, a prav tako nismo zadeli. O tem se bomo pogovarjali v naslednjih dneh v slačilnici," je po tekmi dejal trener Olimpije Rodolfo Vanoli.

Tudi Etien bo še zabijal gole
Italijanskega stratega malce skrbi slabša strelska forma njegovih varovancev, a o posameznikih ne želi pretirano govoriti. "Nikoli ne govorim o posameznikih. Nekateri igralci so se nam pridružili pozneje in niso opravili priprav z ekipo. Etien je eden izmed njih, kar se pozna. Je pa v preteklosti dosegal veliko golov in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje," je prepričan Italijan, ki prav tako meni, da ima Olimpija najboljšo vezno vrsto v Sloveniji: "Lani smo s temi igralci osvojili naslov državnega prvaka, okrepili smo se še z Miškićem. Kronaveter ima vse od tekme Švedska - Slovenija težave s poškodbo. Tudi on potrebuje čas, da se vrne v maksimalno formo."

Klub bo odločil, ali so potrebne okrepitve
Koprčani so na tekmi po mnenju številnih zmagoviti zadetek dosegli iz prepovedanega položaja, saj je gostujoči igralec ob strelu zastiral pogled vratarju Aleksandru Šeligi. "Veste, da nerad govorim o sodnikih. Všeč pa mi je, da ste to opazili, saj so to stvari, ki lahko obrnejo razplet tekme. Tudi proti Rudarju je bil pri prvem golu prekršek nad našim igralcem. Nočem pa zmanjševati ne uspeha Rudarja ne uspeha Kopra, ki sta nas premagala. Mi se moramo izboljšati," je poudaril Vanoli, ki se zaveda, da ima Olimpija na svojem stadionu težave, medtem ko je njena forma v gosteh boljša: "Težava je samo to, da ne zadenemo gola proti tekmecem, ki pridejo v Ljubljano s poglavitnim ciljem, da ne dobijo zadetka. Prišel bo čas, ko se nam bo odprlo in bodo tudi doma izidi boljši." Je morda rešitev okrepitev do konca prestopnega roka? "O nakupih do konca prestopnega roka ne govorim. O tem odločajo moji nadrejeni, seveda v dogovoru z mano. Klub bo odločil, ali potrebujemo okrepitve ali ne, sam pa bom delal naprej z igralci, ki jih imam," je sklenil 53-letnik.

Obradović: Osredotočili smo se na protinapade
Po tekmi v Stožicah je bil - razumljivo - boljše volje trener Koprčanov Milan Obradović. "V prvem polčasu smo poskušali igrati svojo igro, uspevalo nam je 20, 25 minut, potem pa se je pokazalo, da ima Olimpija večjo kakovost. V drugem polčasu smo se nato osredotočili na protinapade. Želeli smo ohraniti mrežo nedotaknjeno, prišli smo do priložnosti in jo tudi unovčili," je dejal v uvodu in nadaljeval: "V nogometu je mogoče zadeti iz edinega udarca na gol. Na preteklih tekmah smo imeli precej priložnosti, a nismo zadeli. Tudi tokrat smo imeli ogromno prostora za 0:2 v zadnjih desetih minutah, a je manjkala zadnja podaja." Kljub zmagi v prestolnici se Obradović zaveda, da ga skupaj z varovanci čaka še veliko dela. "Daleč je še konec prvenstva, a naredili smo korak naprej, saj smo se lani vse do zadnjega kroga borili za obstanek. Takšno raven igre pričakujem na vsaki tekmi. Pričakujem še dva igralca, da bi zdržali v takem ritmu do konca. Potrebujemo še enega napadalca in enega veznega igralca," je še povedal.

Milanič: Morali bi zmagati z višjo razliko
Mariborčani so v nedeljo z zmago na štajerskem derbiju v Celju (0:3) nekako pomirili strasti po porazu proti Aluminiju v prejšnjem krogu (0:2) in izpadu iz Evropske lige. Za vodstvo so sicer potrebovali celjski avtogol, a njihova zmaga zaradi prevlade na zelenici pravzaprav nikoli ni bila vprašljiva. "Nismo jim pustili ničesar. S celotno sliko svojega moštva sem zelo zadovoljen. Napadali smo in imeli smo priložnosti. Če bi iskal v tej visoki zmagi nekaj slabega, bi rekel, da bi morali zmagati z višjo prednostjo, kajti za to smo imeli lepe priložnosti," je bil po tekmi zadovoljen trener vijoličastih Darko Milanič. Drugače je bilo v celjskem taboru. Gostitelji so namreč na zadnjih treh tekmah osvojili zgolj točko, kar je vzbudilo skrbi pri trenerju Robertu Pevniku. "Položaj je resen, ta reprezentančni premor moramo izkoristiti. Pripeljati moramo še tri okrepitve in postaviti zadeve na svoje mesto, da bomo igrali isto kot v prejšnji sezoni, ko sem prišel," je dejal.

Elsner: Ne izgledamo dobro na igrišču
Medtem pa vrh lestvice zasedajo Goričani, ki so po Mariboru in Rudarju premagali še tretjega tekmeca zapored - tokrat Domžale (3:1). Znova je zablestel Sandi Arčon, ki je dosegel dva zadetka. "To je bila zagotovo sladka zmaga. Podobno kot zadnjič, ko smo končali urok proti Mariboru, kjer nismo zmagali več let. Tudi tukaj Domžal pet let nismo premagali. Že zaradi tega je zmaga super," je dejal Arčon in dodal: "Če se borimo in smo homogeni, bodo imeli proti nam vsi težave." Trener Gorice Miran Srebrnič je po tekmi dejal, da si želi le to, da fantje verjamejo v svoje sposobnosti, povsem drugače pa razmišlja trener Domžal Luka Elsner, ki je po uspešnih nastopih v predkrogih Evropske lige zdaj priča nekoliko slabši formi v domačem prvenstvu. "V tem trenutku smo v izjemno slabi seriji. Dejansko tudi ne izgledamo dovolj dobro na igrišču. Kdo je odšel, niti ni pomembno. Morajo pa tisti fantje, ki so ostali, pokazati odgovornost in disciplino, da osvajamo točke oziroma, da igramo tako, kot si želimo igrati. V tem trenutku smo zelo nezadovoljni. To, kar smo naredili par tednov nazaj, nobenemu več nič ne pomeni," je povedal 34-letnik.

Sledi reprezentančni premor, sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije se bo nadaljevala z 8. krogom 10. septembra.

Pari 8. kroga, 10. september:
KOPER - KRŠKO
MARIBOR - KALCER RADOMLJE
RUDAR - CELJE
DOMŽALE - ALUMINIJ
OLIMPIJA - GORICA

Lestvica:                            
GORICA               7  5 0 2 11:6 15
OLIMPIJA             7  4 1 2 10:6 13
LUKA KOPER           7  4 0 3  7:6 12
MARIBOR              7  3 2 2 10:7 11
DOMŽALE              7  3 2 2 11:9 11
RUDAR                7  3 1 3  9:7 10
KRŠKO                7  2 3 2  7:10 9
ALUMINIJ             7  2 1 4  9:12 7
CELJE                7  2 1 4  6:9  7
KALCER RADOMLJE      7  0 3 4  5:13 3
                                     

Treba se je sprostiti, morda naslov prvaka v lanski sezoni pomeni neko breme za igralce. Proti Rudarju smo imeli 17 strelov, a prav tako nismo zadeli. O tem se bomo pogovarjali v naslednjih dneh v slačilnici.

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije

S celotno sliko svojega moštva sem zelo zadovoljen. Napadali smo in imeli smo priložnosti. Če bi iskal v tej visoki zmagi nekaj slabega, bi rekel, da bi morali zmagati z višjo prednostjo, kajti za to smo imeli lepe priložnosti.

Darko Milanič, trener Maribora
Rudar zanesljivo opravil z Aluminijem
MB končal niz 5 domačih tekem Celja brez poraza
Predsednik Valenčič ob zmagi v LJ izgubil brke
Izjave po tekmi Gorica - Domžale
Remi Radomelj in Krškega, Skomina dosodil dve 11-m