Pogledi se bodo kmalu obrnili proti vzhodu. Foto: Reuters
Pogledi se bodo kmalu obrnili proti vzhodu. Foto: Reuters
Đoković do zgodovinske zmage v Parizu
Fučka, Vilfan in Daneu o tekmi Tajfun - Olimpija
Katanec razkril adute za Ukrajino

Na portalu Športni SOS smo tudi tokrat ujeli nekaj športnih utrinkov tedna. Kateri dogodki so se zapisali v vaš spomin? Vabljeni h komentiranju pod izborom.

Teden 38 (od 2. do 8. novembra)

10. Nogometni fantovski baby boom
Nogometna reprezentanca Južne Afrike je bila leta 2010 prva reprezentanca, ki na domačem prvenstvu ni napredovala iz skupinskega dela. Nedavna raziskava pa kaže, da se je devet mesecev po koncu prvenstva rodilo nekaj več dečkov kot deklic. Teorije so najmanj zanimive.

9. Brez EuroBasketa 2017
Slovenska košarkarska zveza se je odločila, da ne bo kandidirala za soorganizacijo evropskega prvenstva leta 2017.
8. Smodiš v reprezentanci
Tudi naslednja novica je povezana s slovensko košarko - Matjaž Smodiš namreč prevzema mesto direktorja reprezentance.

7. Dober nastop risov
Slovenska hokejska reprezentanca je brezhibno odigrala prvi turnir pod vodstvom novega selektorja Nika Zupančiča, saj je v Katovicah dobila vse tri tekme in prepričljivo osvojila turnir. Razlika v zadetkih je bila kar 11:3.

6. Razplet motociklistične sezone
Sezona razred MotoGP je bila nedvomno ena najbolj zanimivih do zdaj. Razplet je tretjič za prvaka okronal Jorgeja Lorenza, prvaku src Valentinu Rossiju ostajajo samo besede. Daljši razmislek o tej temi sicer v redni tedenski kolumni.

5. Nova zmaga Krke
Druga polovica izbora je v znamenju besede "nov". Košarkarji Krke so v jadranski ligi prvič v sezoni nanizali tri zaporedne zmage. V gosteh so premagali Igokeo. Slovenski derbi je pripadel Tajfunu, a dvoboj ni postregel s košarko na kakovostni ravni.
4. Nov poraz Chelseaja
Zdi se, da skoraj ne moremo teden brez omembe Joseja Mourinha, saj je njegov Chelsea utrpel že sedmi prvenstveni poraz. Ta številka je previsoka, da bi govorila o naključju. Govorice, ki jih prinašajo britanski kolegi, o igralskem uporu v slačilnici, dobivajo vse več mesa.
3. Nov atletski škandal
Vrhunski šport pretresajo številne afere, zdi se, da si predvsem kolesarji in atleti izmenjujejo štafetno palico. Očitno je prišel čas spet za atletsko afero, v katero je vpleten celo nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack. Podrobnosti naj bi bile znane še ta teden.
2. Nov naslov Novaka Đokovića
Športnik, ki si zasluži poseben članek za (po)hvalo. Športnik leta. Novak Đoković je postal prvi človek, ki je v enem letu nanizal šest turnirjev serije 1000. Zadnji kamenček je dodal v Parizu. Ne gre spregledati, da je letos igral v finalu prav vseh grand slamov in tisočic, na katerih je nastopil (izpustil je le Madrid), razmerje v finalih pa ima kar 9-3. Težko ponovljiva sezona.

1. Novo nogometno upanje
Prišel je čas za trenutek resnice - slovensko nogometno reprezentanco čakata tekmi dodatnih kvalifikacij za preboj na Euro 2016. Nogometne ladje po Evropi so vrhunsko pripravljene, zdaj je le še čas, da najdejo pravo luko. Tisto v Franciji.

Đoković do zgodovinske zmage v Parizu
Fučka, Vilfan in Daneu o tekmi Tajfun - Olimpija
Katanec razkril adute za Ukrajino