Peter Prevc ima zdaj v svetovnem pokalu 33 posamičnih uvrstitev na zmagovalni oder, s čimer je na vrhu slovenske lestvice prehitel Primoža Peterko. Foto: EPA
Peter Prevc ima zdaj v svetovnem pokalu 33 posamičnih uvrstitev na zmagovalni oder, s čimer je na vrhu slovenske lestvice prehitel Primoža Peterko. Foto: EPA
Vedno boljše slovenske alpske smučarke
Nov veliki dan za Petra Prevca
Brata Prevc v Engelbergu pisala zgodovino

Na portalu Športni SOS tudi tokrat pišemo o nekaterih športnih dogodkih prejšnjega tedna. Vabljeni ste, da v komentarjih pod novico tudi sami dodate svoje.

Teden 44 (od 14. do 20. decembra)

10. Video: Tudi klop je del ekipe
Na ameriških univerzitetnih parketih zadnje čase navdušuje klop univerze Monmouth. Zakaj? Zaradi svojih proslavljanj košev (primeri). Ob tem so tudi posneli tudi posebni zabavni video.

9. Brezzobi mladi risi
Toni Gruden je pred nekaj meseci pisal, da se nad slovenski hokej zgrinjajo črni oblaki. Da njegove besede niso bile neupravičeno črnoglede, priča slab turnir reprezentance do 20 let, ki je izgubila vse tekme divizije I (skupine B), a vseeno ostaja del tretjeligaške druščine.

8. Skomina na evropskem prvenstvu
Slovenski nogometni reprezentanci se ni uspelo prebiti na evropsko prvenstvo, zato pa bo tam sodeloval najboljši slovenski sodnik Damir Skomina.

7. Slovo Športnega izziva
Od televizijskega programa se poslavlja oddaja Športni izziv. Na TV Slovenija tako v letu 2016 ne bo niti ene športne oddaje, saj se z zimo ni vrnila niti Zima je zakon.

6. Olimpija skozi šivankino uho
Košarkarji Uniona Olimpije so se vendarle uvrstili v drugi del evropskega pokala. Zmaji so v zadnjem krogu v gosteh premagali Oldenburg s 77:75 in bodo prezimili v Evropi.

5. Barcelona, sedi pet
Nogometaši Barcelone so v letu 2015 osvojili še peto lovoriko - svetovno klubsko prvenstvo. Delnice še nikoli niso bile tako visoke, da bi klubu v Ligi prvakov končno uspelo ubraniti naslov.

4. Maruša Ferk tik pod odrom
Življenje gre in mora iti naprej. Slovenske alpske smučarke po (začasnem) odhodu Tine Maze nastopajo vse bolje. Maruša Ferk je bila tako prejšnji konec tedna četrta v superkombinaciji, Ana Drev sedma v veleslalomu, Ilka Štuhec pa 11. v smuku.

3. Božična želja Leicestra
Kaj se vse lahko spremeni v enem letu?! Lani ob božiču je bil Chelsea na vrhu lestvice angleškega prvenstva, na dnu pa je bil prikovan Leicester. Zgodovinski preobrat - leto pozneje Leicester spet zaseda ekstremni del lestvice, a tokrat je na prvem mestu, Chelsea pa le nekaj točk nad mesti, ki vodijo v drugo ligo. Ni presenetljivo, da je Jose Mourinho ostal brez dela. Koliko časa lahko še traja useph Leicestra?

2. Bil je prvi, a tudi to ni bilo dovolj
Trenerske usode so včasih krute. Marijan Pušnik je na začetku sezone sedel na klop Olimpije in jo preporodil, saj bo klub prezimil na prvem mestu, a to ni bilo dovolj, da bi se obdržal na klopi ...

1. Trojček Petra Prevca
V zgodovini slovenskega športa lahko na prste ene roke preštejemo vse serijske zmagovalce. Res jih ni bilo veliko. Primož Peterka, Petra Majdič, Tina Maze? Črnjanka je v magični sezoni 2012/2013 postregla z množico rekordov, a nikoli (tudi v celi karieri) ji ni uspelo dobiti dveh zaporednih tekem za svetovni pokal. Petru Prevcu se je večkrat očitalo, da mu za vpis med največje primanjkuje predvsem zmag. V zadnjih dnevih je res v nori formi, saj je postal prvi slovenski skakalec, ki je dobil tri zaporedne tekme, v povprečju pa je bila prednost pred prvim zasledovalcem kar 13 točk. Vse letošnje tekme dveh serij je končal na prvem ali drugem mestu.

Vedno boljše slovenske alpske smučarke
Nov veliki dan za Petra Prevca
Brata Prevc v Engelbergu pisala zgodovino