Peter Prevc je z zadnjim skokom v Vikersundu odkrito napadel svetovni rekord, vseeno pa je rešil zmago. Foto: Reuters
Peter Prevc je z zadnjim skokom v Vikersundu odkrito napadel svetovni rekord, vseeno pa je rešil zmago. Foto: Reuters
Zaključek tretje tekme v Vikersundu
Vtičeva slavila pred navijači na Ljubnem

Tudi ta ponedeljek prinašamo pregled nekaterih odmevnih športnih dogodkov tedna, ki se je ravno končal. Vabljeni, da v komentarjih pod to novico zapišete svoj izbor.

Teden 51 (od 8. do 14. februarja)

10. Malonogometaši z evropskimi prvaki
Slovenska malonogometna reprezentanca se bo za nastop na svetovnem prvenstvu pomerila s Španijo, ki je v Beogradu osvojila naslov evropskega prvaka.

9. Mohorič si je zlomil roko
Obetavni slovenski kolesar Matej Mohorič je imel smolo na Dirki po Katarju, kjer si je zlomil roko. Intervju z Mohoričem boste lahko na MMC-ju prebrali jutri.

8. Državni rekord Janežiča
Atlet Luka Janežič je v Linzu 400 metrov pretekel v času 46,32, kar je šesti izid sezone. Že pred časom si je zagotovil nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu.

7. Fibina zaušnica
Slovenska klubska košarka je ostala brez zagotovljenega mesta v Fibini Ligi prvakov.

6. Angleško prvenstvo razburljivo
Leicester in Tottenham sta nepričakovani imeni, ki sta se znašli v boju za naslov angleškega nogometnega prvaka. V zelo zanimivi sezoni sta v igri še Arsenal in Manchester City.

5. Zmaga navijačev
Navijači Liverpoola so pred dnevi protestno zapustili Anfield, saj je bila napovedana podražitev vstopnic. Le nekaj dni pozneje so vodilni možje pri Liverpoolu sporočili, da so si premislili.

4. Rokometaši Celja do velike zmage
Rokometaše Celja je večina že odpisala v boju za napredovanje v Ligi prvakov. Novih moči jim je vlila gostujoča zmaga na Poljskem.

3. Tretji hat-trick Kopitarja
Anže Kopitar je tretjič v karieri dosegel tri gole na eni tekmi. Njegov Los Angeles je v gosteh premagal New York Rangerse s 5:4.

2. Slovenski skakalci nizajo zmage
Zlatim dnem slovenskih smučarskih skokov ni videti konca. Prejšnji teden so namreč na Norveškem dobili vse štiri tekme (tri Peter Prevc, eno Robert Kranjec).

1. Tri zmage v enem dnevu
Čeprav je Tina Maze (začasno) prekinila kariero in so biatlonci daleč od vrhunske forme, se je v soboto, 13. februarja, zgodilo nekaj, kar se ni nikoli v dolgi in bogati zgodovini slovenskih zimskih športov - kar trije Slovenci so namreč dobili tekmo v svetovnih pokalih. Zgodovino so pisali Filip Flisar, Maja Vtič in Peter Prevc.

Zaključek tretje tekme v Vikersundu
Vtičeva slavila pred navijači na Ljubnem