Prejšnji teden je bil Peter Prevc v znamenju trojke. Foto: Reuters
Prejšnji teden je bil Peter Prevc v znamenju trojke. Foto: Reuters
Stuart Scott
Stuart Scott je na ESPN prišel z ustanovitvijo drugega programa, s katerim so želeli pridobiti mlajše občinstvo. Foto: EPA
Prevc poslabšal možnosti za končno zmago
Prevc po 3. mestu v seštevku turneje že drugi
Prevc odlično začel novoletno turnejo

Na portalu Športni SOS tudi v novem letu nadaljujemo pregled nekaterih najbolj odmevnih športnih zgodb tedna.

Teden 10 (od 29. decembra do 4. januarja)

10. Umrl Stuart Scott
V 50. letu starosti je po dolgem boju z rakom umrl legendarni voditelj številnih ESPN-ovih oddaj Stuart Scott. Dobri dve desetletji je delal na omenjeni postaji, kjer je svoj pečat pustil s prepoznanim slogom. Boo-Yah!

9. Gary Anderson prvič svetovni prvak
V Londonu je prvič svetovni prvak v pikadu postal Škot Gary Anderson. V finalu je premagal slovitega Phila Taylorja, ki je bil pred tem prvak kar 16-krat, zanj je bil to že jubilejni 20. finale. Finalni izid je bil 7:6.

8. Drugi izid kariere Alenke Čebašek
V prvi etapi novoletne turneje je nase opozorila Alenka Čebašek, ki je osvojila 12. mesto, s čimer je dosegla drugi najboljši izid kariere. Boljša je bila le na začetku lanske novoletne turneje, ko je v Oberhofu osvojila osmo mesto.
7. Prve točke Zorana Dragića v Ligi NBA
Zoranu Dragiću so se letos s selitvijo čez lužo uresničile sanje. V Phoenixu do zdaj dobiva zelo malo priložnosti, prejšnji teden pa mu je uspelo na tekmi proti Philadelphii doseči tako prve točke kot prvi skok in podajo.
6. Torres se je vrnil domov
Fernando Torres je bil nekoč strah vseh svetovnih vratarjev. Izoblikoval se je v Atleticu, nato pa dominiral v dresu Liverpoola. A po selitvi v Chelsea in sila kratki epizodi v Milanu se je precej izgubil in nazadoval. Zdaj z vrnitvijo v Atletico upa tudi na vrnitev na pota stare slave.

5. Hat-trick Roberta Korena
Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren je v Avstraliji nase opozoril s hat-trickom.

4. Odločitev Franka Lamparda ...
Frank Lampard naj bi le v prvi polovici sezone pomagal Manchester Cityju, nato pa naj bi odpotoval v ZDA, kjer naj bi postal član novoustanovljene ekipe New York. A zdaj bo v Angliji ostal do konca Premier League, kar je razjezilo Američane.

3. ... in Stevena Gerrarada
Odmeva pa tudi odločitev kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda, ki bo po koncu sezone zapustil Liverpool. Anglež je v slovitem klubu od otroških let, z njim je osvojil praktično vse, razen naslova državnega prvaka. Liverpool po njegovem odhodu ne bo več isti Liverpool.

2. Konec zmagovitega niza Reala
Vsak niz se prej ali slej konča. Ta usoda je v nedeljo doletela madridski Real, ki je na tekmi državnega prvenstva kljub vodstvu klonil na gostovanju pri Valencii (2:1), s čimer se je končal svoj niz 22 zmag v vseh tekmovanjih.

1. 3 x 3 Petra Prevca
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je prejšnji teden na novoletni turneji dvakrat osvojil tretje mesto - to mu je uspelo na obeh nemških postajah v Oberstdorfu in Garmischu. Slabši prvi skok v Innsbrucku mu je močno zmanjšal sanje o skupni zmagi na turneji, a v skupnem seštevku še vedno zaseda odlično 3. mesto. Do zdaj sta turnejo med prvimi tremi končala le Primož Peterka (zmaga leta 1997) in Peter Žonta (tretji 2004).

Prevc poslabšal možnosti za končno zmago
Prevc po 3. mestu v seštevku turneje že drugi
Prevc odlično začel novoletno turnejo