Jakov Fak je postal prvi slovenski športnik, ki je v samostojni Sloveniji v dveh zaporednih dneh dobil dve tekmi za svetovni pokal v zimskih športih. Foto: MMC RTV SLO
Jakov Fak je postal prvi slovenski športnik, ki je v samostojni Sloveniji v dveh zaporednih dneh dobil dve tekmi za svetovni pokal v zimskih športih. Foto: MMC RTV SLO
Krka zadala Crveni zvezdi prvi poraz
Druga zmaga Faka v dveh dneh
Zlata smukaška vožnja Tine Maze
Srebrni dan Tine Maze v Beaver Creeku

Kot je običajno na portalu Športni SOS, izpostavljamo le nekatere najzanimivejše dogodke prvega februarskega tedna. Od 5 do 1 se nahajajo vsi dogodki, ki so tako ali drugače povezani s številko dve. Vabljeni, da v komentarjih pod novico izpostavite svoje dogodke tedna.

Teden 15 (od 2. do 8. februarja)

10. Začetek tekmovanja Six nations
Prejšnji konec tedna se je začelo tekmovanje šestih narodov, gre za enega najznamenitejših turnirjev v ragbiju na stari celini. V najzanimivejši tekmi uvodnega kroga je Anglija v gosteh premagala Wales z 21:16. Preostala izida sta bila Italija - Irska 3:26 in Francija - Škotska 15:8.

9. Ruski otroci in uživanje poživil
Že nekaj časa se govori o ruskem množičnem uživanju poživil. Tamkajšnji športni minister Vitalij Mutko je tako odločen, da naredi konec dopingiranju med mladimi: "Šli bomo v šole in trenerjem, ki želijo zmagovati na tak način, dali klofuto."

8. Slabe ni več selektor reprezentance
Luka Slabe je odstopil z mesta selektorja slovenske moške odbojkarske reprezentance.

7. Nika Barič bo zaigrala v WNBA
Najboljša slovenska košarkarica Nika Barič bo poleti postala prva Slovenka, ki bo zaigrala v Ligi WNBA. Baričeva je podpisala štiriletno pogodbo z Minnesoto Lynx.

6. Krka konča neporaženo sezono zvezde
Košarkarji Krke so v 21. krogu Lige ABA v svoji dvorani premagali Crveno zvezdo s 77:67 in tako Beograjčanom zadali sploh prvi poraz v letošnji sezoni jadranske lige.

5. Atleticov 2 x 2
Nogometaši Atletica iz Madrida so še drugič v letošnjem španskem prvenstvu premagali mestne tekmece Reala. Jeseni so v gosteh slavili z 2:1, tokrat pa so v Realovo mrežo spravili štiri žoge - po dve v vsakem polčasu. Atletico je potrdil sloves, da je v zadnjih dveh letih ustvaril ekipo in slog igre, ki najbolj omrtvi Realovo igro.

4. Sloni drugič celinski prvaki
V Bati se je končalo jubilejno 30. afriško prvenstvo. V finalu je Slonokoščena obala po streljanju 11-metrov premagala Gano z 9:8 (mreži sta v 120 minutah igre ostali nedotaknjeni). To je za slone drugi naslov celinskih prvakov. Najboljši so bili že leta 1992, ko so v finalu - prav tako po streljanju z bele točke - premagali Gano z 11:10.

3. Dva padca v Vailu
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju smo v prvem tednu, ki je bil namenjen hitrim disciplinam, videli več padcev. Omeniti velja vsaj dva - grozljiv padec Ondreja Banka, ki je ne nazadnje odprl pot do zmage Marcelu Hirscherju, in padec Bodeja Millerja, ki namiguje konec kariere za slovitega Američana.

2. Dve medalji Tine Maze
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze nabiranje medalj nadaljuje tudi v Vailu, kjer je že v prvih dveh disciplinah osvojila dve medalji. Najprej je bila druga na superveleslalomu, nato še zlata na smuku. To je že peto zaporedno veliko tekmovanje, na katerih je Črnjanka osvojila vsaj dve medalji.
1. Dve zmagi Jakova Faka
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je v Novem mestu zmagal tako na šprintu kot zasledovalni tekmi in s tem postal prvi tekmovalec v zgodovini samostojne Slovenije, ki je na tekmah svetovnega pokala v zimskih športih slavil dvakrat v dveh dneh.

Krka zadala Crveni zvezdi prvi poraz
Druga zmaga Faka v dveh dneh
Zlata smukaška vožnja Tine Maze
Srebrni dan Tine Maze v Beaver Creeku