Foto:
Foto:
V Cortini zgodovinski dosežek Vonnove
Spomin na prvo zmago Lindsey Vonn
Ravnjak prideskal bron v Kreischbergu
Ihbeisheh prvi palestinski strelec
002 Zlata žoga - gost Andrej Stare

Na portalu Športni SOS tudi tokrat objavljamo izbor najbolj zanimivih športnih dogodkov preteklega tedna.

Teden 12 (od 12. do 18. januarja)

10. Poljub sreče do izenačitve rekorda
Eden najboljših igralcev snookerja Ronnie O'Sullivan je postavil še en rekord. Na mastersu v Londonu je na vrhu lestvice stotic prehitel Stephena Hendryja, ki jih je v svoji karieri zbral 775. V osmini finala je premagal Rickyja Waldena s 6:4, v zadnji igri je z nekaj sreče pri rumeni krogli izenačil rekord Hendryja, ki je ravno na dan tekme slavil 46. rojstni dan. O'Sullivan je nato sam na vrhu lestvice ostal, ko je novo stotico nanizal v četrtfinalu proti Marcu Fuju. Anglež je v polfinalu izgubil proti Neilu Robertsonu (6:1). Turnir je dobil Shaun Murphy, ki je pometel z Robertsonom z 10:2.

9. Prvi as Roryja McIlroryja
Najboljši golfist sveta Rory McIlrory je dobil turnir v Abu Dabiju. V drugem krogu je na 15. luknji žogico v luknjo poslal z enim samim udarcem, kar mu je uspelo prvič na mednarodnih tekmovanjih. McIlrory je turnir končal na drugem mestu, zmagal je Gary Stal.

8. Daniela Iraschko posodila smuči
Smučarka skakalka Daniela Iraschko Stolz je v Saporu posodila smuči Špeli Rogelj, ki je brez opreme končala zaradi logisitčnih težav. Smučarska zveza Slovenije se je odločila, da bo Avstrijko predlagala za nagrado za fair play.
7. Seattle se je boril do konca
Nogometaši Seattla so v eni najbolj zanimivih tekem v zgodovini konferenčnih final Lige NFL po podaljšku premagali Green Bay z 28:22. Štiri prestrežene podaje Russella Wilsona, lažni prosti strel in uspešno izveden onside kick je le nekaj trenutkov, ki so zaznamovali tekmo.

6. Jaka Ihbeisheh zabil prvi gol za Palestino
Nogometaši Palestine so na velikih turnirjih dosegli prvi gol, prispeval pa ga je Slovenec Jaka Ihbeisheh.
5. Uspešen začetek SP-ja v rokometu
Slovenski rokometaši so uspešno začeli svetovno prvenstvo v Katarju, kjer so po lepi in gledljivi igri premagali tako Čile kot Belorusijo.

4. Zlata žoga tretjič v rokah Cristiana Ronalda
Odkar Lionel Messi in Cristiano Ronaldo vladata nogometnemu svetu, se zdi, da je podelitev Zlate žoge postala poseben šov. Tokrat je dolgo dokaj pričakovano potegnil Ronaldo, ki je tretjič dobil najbolj čislano posamično nagrado, Messi v tej statistiki še vedno vodi s 4:3. O zlati žogi smo se v podcastu Številke pogovarjali z Andrejem Staretom.

3. Se obeta vrnitev Ronalda?
Teden pa je zaznamoval tudi brazilski Ronaldo, ki je napovedal, da si želi vrniti na zelenice. Igral naj bi za ameriškega drugoligaša Fort Lauderdale Strikers. 38-letni Brazilec ima v tem klubu manjši lastniški del.

2. Lindsey Vonn izenačila rekord po številu zmag
Po letih dominacije je bilo pričakovati, da bi Lindsey Vonn nekoč podrla rekord Annemarie Möser Proll po številu zmag v svetovnem pokalu (62). A dve hujši poškodbi sta jo ustavili na pohodu do tega mejnika. Izenačila ga je v Cortini d'Ampezzo, kjer je dobila smuk.

1. Bron Tima Kevina Ravnjaka
Deskarski strokovnjaki niso zaman opozarjali, da je Tim Kevin Ravnjak velik up slovenskega deskanja na snegu. 18-letnik je na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu osvojil bron v snežnem kanalu. Intervju s slovenskim junakom si boste v torek lahko prebrali na naši spletni strani.

V Cortini zgodovinski dosežek Vonnove
Spomin na prvo zmago Lindsey Vonn
Ravnjak prideskal bron v Kreischbergu
Ihbeisheh prvi palestinski strelec
002 Zlata žoga - gost Andrej Stare