Video dneva
Do VAR-a na slovenskih zelenicah je, kot kaže, še dolga pot

Sodniške odločitve v Prvi ligi Telekom Slovenije so v zadnjem obdobju dvignile ogromno prahu. Polemik pa bi bilo verjetno manj, če bi imeli sodniki pomoč videotehnologije. Pri Nogometni zvezi Slovenije razmišljajo o njeni uvedbi, a je največja težava seveda visoka cena. Uvedba tehnologije golove črte na enem stadionu stane približno 250.000 evrov. Zelo zahtevna pa je uvedba videotehnologije (VAR). Posnetki iz televizijskih prenosov niso dovolj, pravi Dejan Čretnik, režiser športnih prenosov na TV Slovenija. Ker je neznank še preveč in trenutno sredstev ni dovolj, pomoči tehnologije sodniki na slovenskih zelenicah, kot kaže, še ne bodo imeli kmalu. Več si oglejte v prispevku Leona Andrejke.

V galerijo ...

Oddajte svoj komentar:

Prijavi sovražni govor

_runis_ (8. november 2018 ob 13:12)
Pa kakšen VAR v slovenski ligi, lepo vas prosim ... Finančno to preprosto ni smiselno. Lahko pa bi imeli gol line tehnologi - tisti čip, ki pove, ali je žoga v golu ali ne, bolj enostavno in poceni, pa še manj joka bo v MB.
P!nk (9. november 2018 ob 16:56)
To ni res, ni tako drago. Poljaki so uvedli poenostavljen sistem, za katerega rabiš samo nekaj dodatnih kamer in predelan reportažni avto, ter dodatnega montažerja in sodnika, vse skupaj pa pride cca 300.000 evrov. Vsaj v ljudskem vrtu in Stožicah bi lahko to vzpostavili.

Kazalo