60. pokal Vitranc bo, žal, minil brez gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
60. pokal Vitranc bo, žal, minil brez gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Žan Kranjec in Štefan Hadalin bosta na podkorenski strmini najvišja mesta napadala že v soboto na veleslalomu, na nedeljskem slalomu pa se jima bosta pridružila še Tijan Marovt in Aljaž Dvornik.

Slovenci že vadijo na podkorenski strmini

Moški veleslalom bo v soboto z začetkom prve vožnje ob 9.30 in druge ob 12.30, v nedeljo pa se bo slalomska tekma prav tako začela ob 9.30 z drugo vožnjo ob 12.30.

Jubilejni 60. pokal Vitranc bo potekal brez gledalcev. V organizacijskem odboru zato prosijo vse ljubitelje smučanja doma in v tujini ter obiskovalce Kranjske Gore, ki bodo v teh dneh v občini, da si tekmovanje ogledajo prek televizijskih zaslonov in ne zahajajo na območje prireditve.

Na območju poligona Podkoren so že v ponedeljek vzpostavili varno območje kot ukrep za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Gre za popolno zaporo območja tekmovalnega prizorišča tako za domačine, prebivalce kranjskogorske občine kot za vse goste. Zapora bo v veljavi vse do konca nedeljskih tekmovanj.

V Kranjski Gori konec tedna 60. Pokal Vitranc

Zaprta je tudi kolesarska steza od vstopa z glavne ceste pri Brtsnini do križišča kolesarske steze in ceste iz Podkorena (mostiček pri domu SŽ). Na to območje bo mogoč vstop samo z negativnim hitrim antigenskim ali PCR-testom za osebje organizacije in dobaviteljev opreme in storitev.

Za pešce bo sicer vzpostavljen poseben koridor, vzporeden z regionalno cesto Kranjska Gora– Podkoren, vendar pa ne bo namenjen spremljanju tekme. Konec tedna bo naloge policije na območju Kranjske Gore opravljalo večje število policijskih patrulj. Parkiranje za izletnike je mogoče na parkiriščih v Kranjski Gori in Ratečah.

Na Švedskem tekmi v petek in soboto
V Areju na Švedskem bo prva preizkušnja na sporedu že v petek popoldne z začetkom prve vožnje ob 13.30. Druga vožnja bo ob 16.30. Sobotni slalom pa se bo začel ob 10.30, finale pa ob 13.45. Slovenske barve bodo zastopali Ana Bucik, Andreja Slokar in Meta Hrovat.

Vse tekme si boste lahko v prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.