Ana Bucik. Foto: Reuters
Ana Bucik. Foto: Reuters

Ana Bucik je sezono začela z najboljšim veleslalomom kariere v Söldnu, ko je uvodno ledeniško preizkušnjo na Rettenbachu končala tik za najboljšo deseterico na 11. mestu. Tudi na slalomski uverturi v Leviju na Finskem je bila edina Slovenka, ki je osvojila točke. Na prvem slalomu je po napaki pristala v snegu in ostala brez finalne vožnje, na drugem slalomu pa je zasedla 18. mesto.

Sorodna novica Po Leviju več vprašanj kot odgovorov za Andrejo Slokar

Andreja Slokar še lovi tekmovalne občutke
Prve veleslalomske in slalomske točke v sezoni bosta onstran velike luže lovili Andreja Slokar in Neja Dvornik. Slokar na treningih smuča zelo dobro, menijo trenerji, a se mora še privaditi na tekmovalne občutke in si želi prikazati prave vožnje, ki so jo odlikovale pred poškodbo kolena, zaradi katere je izpustila celotno preteklo sezono. Tudi Neja Dvornik se želi uvrstiti v drugo vožnjo. V nedeljo bo v Killingtonu na sporedu še slalom, kjer si vse tri želijo izboljšati predstave iz Levija.

Zaradi nestabilnega vremena se je smučarska sezona začela s precejšnjimi spremembami tekmovalnega koledarja. Zaradi močnega vetra niso mogli izpeljati niti enega od načrtovanih štirih smukov na novem prizorišču na meji med Italijo in Švico Zermatt-Cervinia. Izpeljali so le štiri tekme, dva ženska in en moški slalom ter ženski veleslalom. V ženskem seštevku je na prvem mestu Američanka Mikaela Shiffrin, pri moških pa je po enem slalomu na vrhu seštevka zmagovalec Gurgla Avstrijec Manuel Feller.

Shiffrin je od začetka tekmovanja na smučišču v zvezni državi Vermont zmagala na prvih petih slalomih po vrsti, lani je bila peta. Prvo mesto sta si delili Švicarka Wendy Holdener in Švedinja Anna Swenn Larsson. Lanski veleslalom v Killingtonu je dobila Švicarka Lara Gut-Behrami. Ana Bucik je bila na lanskem slalomu na tem prizorišču sedma, Dvornik 19. Na veleslalomu pa je Bucik odstopila v drugi vožnji, potem ko je bila deveta po prvi. Slokar je bila pred dvema letoma v Killingtonu deseta na slalomu.