Svet

Poudarki

  • Riedl obveščal sedež Patrie o poteku lobiranja
  • Mesić za Patrio, Sanader za Steyr
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 12 glasov Ocenite to novico!
Je bil Stipe Mesič res naklonjen Patrii? Foto: Reuters
Afera Patria razburja tudi hrvaško javnost. Foto: EPA

Dodaj v

Afera Patria na Hrvaškem: J posredoval pri Mesiću

V dokumentih omenjen tudi nekdanji hrvaški premier Franjo Gregurić
22. september 2011 ob 18:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Riedl v elektronski pošti trdi, da je "J", Bartol Jerković, sodeloval pri "pripravi" urada predsednika države Stipeta Mesića, da bi tako minimaliziral moč ameriškega lobiranja za podjetje Steyr.

V aferi Patria so se pojavili dokumenti avstrijskih lobistov finskega podjetja, ki se nanašajo tudi na milijonsko pogodbo s Hrvaško o nakupu oklepnih vozil, poroča hrvaški časnik Jutranji list. V dokumentih se med drugim prvič omenja nekdanji hrvaški premier Franjo Gregurić, s katerim so Patrijini lobisti kontaktirali, da bi podjetju zagotovili podpis pogodbe s hrvaško vlado.

Riedl obveščal sedež Patrie o poteku lobiranja
Zaupno elektronsko pošto je pošiljal Wolfgang Riedl, dunajski poslovnež in glavni lobist Patrie za Hrvaško. Riedlovi elektronski dopisi se nanašajo na še neznane detajle "tihih" dogovorov in lobiranj za Patrio, v katerih so sodelovali visoki hrvaški politiki in poslovneži. Preiskovalci iz Finske in Avstrije ob tem opozarjajo, da obstaja velika verjetnost, da je prišlo na Hrvaškem ob sklepanju 112 milijonov evrov vredne pogodbe za nakup Patrijinih oklepnikov do korupcije.

V juniju 2005, ko so lobiranja avstrijsko-ameriškega konzorcija Steyr, glavnega konkurenta Patrie, dosegla vrhunec, je Riedl obveščal sedež Patrie na Finskem, kako njihov konkurent, ki je v večinski lasti ameriškega General Dynamicsa, povečuje pritisk na hrvaške uradnike. Riedl je to pojasnil s podatkom, da je takratni premier Ivo Sanader študiral na Dunaju, s čimer je namigoval, da je zato povezan s Steyrom. Mimogrede, Sanader je v resnici študiral v Innsbrucku.

Riedl je na sedež Patrie sporočil, da bo ameriški veleposlanik lobiral pri Sanadru in Stipetu Mesiću, takratnemu predsedniku države, pri tem pa je omenil zanimiv podatek, da sta "WW in J že prej pripravila urad predsednika". Kratica WW se v Riedlovem sporočilu nanaša na poslovneža Walterja Wolfa, inicialka J pa na Bartola Jerkovića, direktorja tovarne Đuro Đaković Specialna vozila (DDSV), ki je, kot trdi Riedl, sodeloval pri pripravi urada predsednika države, da bi tako na Pantovčaku minimaliziral moč ameriškega lobiranja za Steyr.

Mesić za Patrio, Sanader za Steyr
Preiskovalce zlasti zanima, zakaj je Jerković tako močno lobiral za Patrio, saj je v prvi vrsti direktor državnega podjetja, ki le proizvaja vojaška vozila, za katera se odloči hrvaško ministrstvo za obrambo. Riedl je pisal na Finsko, da je Jerkovićevo stališče sumljivo tudi konkurenci in da je "J pod pritiskom Steyrja", saj naj bi mu "poslali tri fakse in zahtevali, naj bo objektiven in ne tako odkrito na strani Patrie".

Jerković je Riedlu poslal celo seznam, na katerem je bilo zapisano, katere državne institucije podpirajo Patrio in katere Steyr. Ta seznam je Riedl posredoval na Finsko. Na njem piše, da tovarna DDSV podpira Patrio, prav tako pa Patrio glede na seznam podpirata Mesić in načelnik generalštaba Hrvaške vojske Josip Lucić. Na strani avstrijcev sta navedena ministrstvo za obrambo in premier Sanader.

Zlasti je zanimiv podatek, da se je Wolf dvakrat o Patrii pogovarjal tudi z Gregurićem, čeprav Riedl ne piše, kakšne usluge in nasvete je lahko Patrii ponudil Gregurić. Wolf je za Jutarnji list povedal, da z Gregurićem sodelujeta od devetdesetih let dalje, prav tako pa je potrdil, da prijateljuje z Jerkovićem.

Kdo je Bartol Jerković?
Bartol Jerković, diplomirani inženir elektrotehnike, je direktor podjetja DDSV iz Slavonskega Broda že več kot 20 let. V aferi Patria je osumljen, da je sprejel provizijo finskega podjetja. Mediji so odkrili, da so preiskovalci - zaradi interne komunikacije Patrijinih lobistov, v kateri so omenjali osebo z začetnico J - napačno obtožili nekdanjega slovenskega premierja Janeza Janšo, da je dobil 300.000 evrov provizije, pri čemer je J pravzprav Jerković, še poroča Jutranji List.

Aleksander Kolednik
Prijavi napako
Komentarji
Bik
# 22.09.2011 ob 18:17
Kje ste sedaj prvoborci.

Vam zmanjkuje sape?
rdeči baron
# 22.09.2011 ob 18:18
JJ... jaz bi jih tožil za eno miljardo evrov, ma kaj eno
za 100 miljard...
rdeči baron
# 22.09.2011 ob 18:51
Rdeče domine se podirajo..hahahaha
arto77
# 22.09.2011 ob 18:28
zaradi tistega finskega novinarskega teleta smo že 3 leta pod tiranijo
Skunex
# 22.09.2011 ob 18:28
Jakob Mali

Lahko te tvoje trditve s čem podkrepiš ?

Je pa zanimivo da JJ ni v obdolžen na Finskem, če je sprejel podkupnino.
Morgen
# 22.09.2011 ob 19:36
Kako to, da Cekuta ni obdolžen?
arto77
# 22.09.2011 ob 18:26
komedija zmešnjav
otto bizantiski
# 22.09.2011 ob 19:05
14.08.2008 Pred afero Patria, ko je bil Pahor še vodja opozicijske SD:
"Tako kot vse vlade v tranziciji tudi ta pušča zadovoljivo dediščino, a hkrati tudi kali prihodnjih težav," je opozoril Pahor. Med SD in SDS obstaja temeljna razlika v oceni ovir na poti do ciljev, ki so sicer skupni: bolj solidarna in konkurenčna Slovenija, so sporočili iz SD. Socialni demokrati so zato prepričani, da so nujne konceptualne spremembe, ki bi Slovenijo uspešneje vodile v krog najbolj razvitih in solidarnih držav.
Po aferi Patrija se nismo več pogovarjali nič več o prihodnosti Slovenije ampak samo še vsi smo premlevali kdo je je J. Zdaj je ko smo ugotovili, da J ni Janša ampak Jerković ta leva vlada, ki ji je afera pomagala do izvolitve zapušča nekonkurenčno Slovenijo, s podvojenim dolgom, brez nujnih strukturnih sprememb, razsutim gospodarstvom. Koliko dolgo bomo državljani čakali na epilog afere Patrija. Kako je možno, da je je tožilka Hrastarjeva zapustila mesto vodje specializiranega oddelka pri tožilstvu ne, da bi uspešno zaključila primer? Zakaj ni zakona, ki bi prepovedoval tako samovoljo tožilcev? Že primer Penko bi moral biti alarm za pravno državo, ko je višje tožilstvo zavrnilo preiskavo zaradi zlorabe uradnega položaja Penka in Zidarja.
Rangert
# 22.09.2011 ob 18:37
Ja itak, Kresalka pa Golobček sta pa čista kot beli dan....
franzz
# 22.09.2011 ob 19:35
KLIPAN Aha, Janšisti, Zagožen, Krkovič in ostali pa nič nimajo z SDS-om in Janšo???
Kdo je bil v času nakupa Patrij predsednik vlade?


Začel je tovariš Drnovšek, dokončati pa je hotel tovariš Rop. Ker se je stvar "sfižila", so lopovi Pavček, Kos, Cvikel, po ukazu velikega poka, ustvarili afero in zmagali na volitvah.
Kakšno je po treh letih vladavine lopovskega trojčka, menda ja vidiš.
Bik
# 22.09.2011 ob 18:24
Frapancipi
# 22.09.2011 ob 19:01
50 + se bliža.
Barcelus
# 22.09.2011 ob 19:34
Postavlja se logično vprašanje za protijanševske pionirčke, če je tako kriv kot namigujete in ga rolajo Avstrijci in Finci, kako to, da nikjer v njihovih dokumentih ni deležen obtožb, pri nas pa niso zmogli spisati zoper njega niti obtožnice na tožlstvu, ampak le beden obtožni predlog na okrajno sodišče, ker se pred procesom, vsebinsko ne preiskuša dokazov, kot če gre za obtožnico in n za okrožno sodišče.

Pa še ta oobtožni predmet je posmeh..na neznanem, na neznano ...
Bik
# 22.09.2011 ob 18:43

wendzy
# 22.09.2011 ob 18:42
sej. Nekoč so živeli pametni in zmagoviti levičarji, ki so znal videt vse globalistične in orožarske zarote, ki pa jih na čudežnem domačem vrtičku ni bilo, zato so živeli srečno in bogato do konca svetovne zgodovine. aja in premagali so tudi lokalnega princa teme, amen.
Skunex
# 22.09.2011 ob 20:05
rooster

Bolj slabo ti poznaš pravo...vsaj kazensko...tako materialno kot procesno :)

Za začetek si lahko prebereš kaj je univerzalno načelo v kazenskem pravu (ima ga tudi naš KZ-1)

BTW: Walter Wolf je obtožen tako v Sloveniji kot v Avstriji.
Bik
# 22.09.2011 ob 18:21


Veliki JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
rdeči baron
# 22.09.2011 ob 18:50
JJ go JJ
Barcelus
# 22.09.2011 ob 20:20
Pionirčke vprašaš, zakaj Janše kot krivega ali omenjenega v kakih krivdnih dokazih ni v avstrijskih ali finskih in zakaj je pri nas le banalni obtožni predlog, če je vse tako jasno kot trdijo, ti zmedeni pojasnjujejo, da vsaka država sodi svoje in podobne debilizme.
chubby.joshua
# 22.09.2011 ob 22:40
Ma folk Berglundov J, ki hoče denar za pokojnino je ta Hrvat Jerkovič. To je čist jasno, tko piše na dveh mestih in se nanaša na tega človeka. So dokumenti zdaj v Sloveniji in so jih dobili tud mediji. Ne upat, da se bo pa našel še kak dokument kjer bo Janša hotel denar za penzijo.
kislina
# 23.09.2011 ob 07:56
jakob mali,pozdravi papagaja
Knight Kant
# 22.09.2011 ob 18:50
Jakob Mali - 22. september 2011 ob 18:24
Aleksander Kolednik lepo se trudiš oprati krivdo mesije...ampak kot so že pred časom ugotovili Finci je hrvaški J ena oseba in slovenski druga...kje je tukaj dilema?
------

In zakaj bi moral biti v Sloveniji en sam J in na Hrvaškem tudi le eden? Konec koncev imamo v Sloveniji veliko Janezov (Janez Drnovšek, Janez Podobnik, Janez Potočnik - če začnemo le pri politikih), samo Janša je v resnici čisto navaden Ivan.
Riki
# 23.09.2011 ob 15:37
polarni123: "Mene samo zanima zakaj poskuša obramba izločiti dokaze, če po njihovem dokazov ni? To mi pa res ni jasno.
==============

Gre za obtožno gradivo, ki se pri nas z napačno terminologijo označuje kot, da gre za dokaze.
Če je v obtožnem gradivu kaj dokazov bi se izkazalo šele na sodišču, zato se še ne more govoriti o dokazih.
Npr. Hrastarica je obtožila JJ-ja, za prejemanje obljube daril na neznanem mestu na neznan način, neznanega dne. Tu ne gre za dokaze pač pa za obtožno gradivo.
Riki
# 23.09.2011 ob 15:20
J = Jakob Mali
oljka
# 22.09.2011 ob 23:23
Sumim da je Amerika afero Patrija skonstruirala,da se Slovenija zabremza za tri leta,da ob vključevanju Hrvaške nebi prišlo do prevelikega kontrasta in da komuniste naučijo ločiti med podkupnino in plačilom.Ker verjetno se sami komunisti Janše itak nebi spomnili obtoževati,če vzameš v obzir,da so prej vseskozi temeljili na takšnem načinu dela. Hkrati s konstruktom Patrija,so ameriški strokovnjaki vodili Pahorjevo kampanijo.Ne verjamem da bi američani kuhali zamero zaradi pičlih 100 osemkolesnikov,kateri gor ali dol ob njihovi globalni igri,kjer z različnimi potezami premikajo figure po globalni šahovnici
Bik
# 22.09.2011 ob 18:51
komunajzer

(popravek)
Riki
# 23.09.2011 ob 15:30
xbaruch: "Razlaga je zelo enostavna. Sodišča so pristojna za tisti del korupcije, ki se je ovijal pri njihovih državljanih."
=============

Za tepce je razlaga res enostavna, za tepce.
Wolf je obtožen v Sloveniji in je avstrijski državljan.
goldhorn
# 23.09.2011 ob 08:07
manrose.
To, da je J = Jerkovič, sta vam povedala dokument, ki vam ga je posredoval SDS
---------------------
Pionirček, to pa ne bo držalo. Ko ne gre več, se zatekamo k lažem? Ta dokument je ne SODIŠČU in je verodostojen.
BOGataVIOLA
# 22.09.2011 ob 23:45
JJ,...jaz se bi kar spremenil v kobro...tak jih bi...bi blo zlo veselo!!!
Rangert
# 22.09.2011 ob 19:50
@Petmat
Razmisli, poglej še dlje od svojega nosu....
polinomi
# 22.09.2011 ob 22:57
In zdaj bomo davkoplačevalci vseh ver plačevali krščanski Drang nach Osten.
xbaruch
# 22.09.2011 ob 20:01
Kakor koli obrneš, očitno je, da je Patria tudi v Sloveniji podkupovala.
V to spoh nihče več ne dvomi.

Koga?

Janeza Drnovška? Ivana Krambergerja? Janeza Janšo?
Binder Dandet
# 22.09.2011 ob 23:21
Res zanimivo. Vedno eni in isti z istimi zavajanji, čeprav na vse poznamo odgovore, ki so bili zapisani že ničkolikokrat. Kratek seznam:

-WW je državljan Slovenije IN Avstrije (in Hrvaške in Kanade). Zato je za razliko od ostalih obtožen v Sloveniji in v Avstriji.

-Drnovšek ni ničesar začel, ker je šele Ropova vlada objavila namero o nakupu 8kolesnikov in podpisala pismo o nameri (20.8.2004) s Pavčkom, ki je konkuriral Patriji. Edina vez Drnovška in Ropa z afero je t.i. štabni dokument, v katerem Cekuta zapiše, da ima vez do obeh, vendar noben do zdaj znan dokaz ne nakazuje ničesar več. Dejansko dogovarjanje je steklo šele po volitvah.

-proti Cekuti se vodi ločen postopek za podkupovanje uradnika na MO Zupana, ki je osumljen prejemanja podkupnine. Ločen postopek zato, ker na podlagi tožilskih zapisov je podkupovanje šlo v dveh smereh. Ena in prvotna smer je Cekuta, ki je imel pokrite uradnike in po volitvah ni imel veze do novo izvoljenega premierja, zaradi česar so v posel vpletli Wolfa, ki je do novo izvoljenega premierja domnevno dostopal preko Zagožna.

-Vez, ki povezuje Janšo z obljubljanjem sprejetja podkupnine, je Jože Zagožen. Ne Kos, ne Cvikl, ne Kučan ali kdorkoli drug.

-Obtožni predlog je uporabljen, kadar je zagrožena kazen maksimalno 3 leta, kar je predpisana kazen za obtožene v procesu zoper JKWZČ.

-J=Janša je obtožba novinarja Berglunda, ne tožilcev. V zvezi s črko J je vložena odškodninska tožba proti novinarju Berglundu, ne proti pravosodnim institucijam katerekoli od 3 držav, v katerih potekajo postopki. Dokumenti, ki dokazujejo, da so obtožbe novinarja Berglunda napačne, v ničemer ne zmanjšujejo domnevne vpletenosti Janeza Janše preko Zagožna.

-Senica in bulmastifi nimajo nič opraviti z afero Patrija.

itd..

@Bik:
Ka to v prostem času kolaže delaš al po službeni dolžnosti? Sick. :D
Knight Kant
# 22.09.2011 ob 23:00
chubby.joshua - 22. september 2011 ob 22:40
... Ne upat, da se bo pa našel še kak dokument kjer bo Janša hotel denar za penzijo.
--------------
Se pa lahko najde kakšen parkirni listek, ko je šel WW na obisk k dobremu prijatelju MP (ali PM). Glede na to, da ne sodiju Berglundu zaradi njegovih morebitnih laži, je tisti J pravzaprav čisto brezpredmeten.
polarni123
# 22.09.2011 ob 22:35
Mene samo zanima zakaj poskuša obramba izločiti dokaze, če po njihovem dokazov ni? To mi pa res ni jasno.
rooster
# 22.09.2011 ob 22:25
Barcelus, kako pa ti veš da ni omenjen v krivdnih dokazih? si jih vse videl? zakaj se tako bori za izličitev dokazov iz finske? ker mu je toliko do človeških pravic nekega patrijinega finca? lol

Sicer pa vseh dejstev o sodnih spisih v vseh treh državah ne poznamo, in možno je, da je WW obsojen različnih dejanj v različnih državah.
rooster
# 22.09.2011 ob 22:14
zakaj je pri nas le banalni obtožni predlog

Si bom sposodil analizo uporabnika Binder Dandet, zakaj obtožni predlod in ne obtožnica:

"Obdolženi so - tako v obtožnem predlogu - storili: Jože Zagožen in Janez Janša kaznivo dejanje sprejemanja daril za nezakonito posredovanje po 1. odstavku 269. člena v zvezi z 22. členom; Walter Wolf kaznivo dejanje pomoči h kaznivemu dejanju; Ivan Črnkovič kaznivo dejanje dajanja daril za nezakonito posredovanje, Anton Krkovič pa kaznivo dejanje sprejemanja daril za nezakonito posredovanje. "
http://www.delo.si/novice/kronika/ze-sprejetje-obljube-je-kaznivo-dejanje.html

[za janšo je bilo spremenjeno v obljubo sprejemanja daril, ampak še vedno je 1. odstavek istega člena]

"
Sprejemanje daril za nezakonito posredovanje

269. člen

(1) Kdor zase ali za koga drugega terja ali sprejme nagrado, darilo ali kakšno drugo korist ali obljubo oziroma ponudbo takšne koristi, da bi izkoristil svoj položaj ali vpliv in posredoval, da se opravi ali ne opravi kakšno uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do treh let.

Poskus

22. člen

(1) Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen; za poskus drugih kaznivih dejanj pa samo tedaj, če zakon izrecno predpisuje, da je kazniv tudi poskus.

(2) Storilec se kaznuje za poskus v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Pomoč

27. člen

(1) Kdor komu naklepoma pomaga pri izvršitvi kaznivega dejanja, se kaznuje, kakor da bi ga bil sam storil, sme pa se kaznovati tudi mileje.

Dajanje daril za nezakonito posredovanje

269.a člen

(1) Kdor drugemu obljubi, ponudi ali da nagrado, darilo ali kakšno drugo korist zanj ali za koga drugega, da bi izkoristil svoj položaj ali vpliv in posredoval, da se opravi ali ne opravi kakšno uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do treh let."

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200495&st
evilka=4208

Janez Janša: 269. člen
Ivan Zagožen: 269. člen v zvezi z 22. členom
Walter Wolf: 27. člen
Tone Krkovič: 269. člen
Ivan Črnkovič: 269.a člen

Za vse je maksimalna zagrožena kazen 3 leta.

Za kazniva dejanja, kjer je predpisana kazen do 3 leta zapora ali denarna kazen, se uporabi obtožni predlog.
Za kazniva dejanja, kjer je predpisana kazen 3 ali več let zapora, se uporabi obtožnica.

In link, ki mu gre verjeti.:) 5. stran spodnjega dokumenta.
http://www.sds.si/file/2011/6/ovadba_mat
oz-hrastar/01_Ovadba_Matoz_Hrastar.pdf
xbaruch
# 22.09.2011 ob 20:08
@Barcelus
Če je Janša tako kriv kot namigujete in ga rolajo Avstrijci in Finci, kako to, da nikjer v njihovih dokumentih ni deležen obtožb?

Kako to, da v Avstrijskih obtožbah obtožujejo samo Riedla in druge avstrijske državljane, pa nobenega Finca in Slovenca? In kako to, da na Finskem obtožujejo samo finske državljane, in nobenega Avstrijca ali Slovenca? In kako to, da v Sloveniji obtožujejo samo slovenske državljane (Krkovič, Zagožen, Janša in drugi), in nobebega Avstrijca ali Finca?

Razlaga je zelo enostavna. Sodišča so pristojna za tisti del korupcije, ki se je ovijal pri njihovih državljanih.

Če pa hočeš Janševo razlago, je pa tudi zelo preprosta: vsega so krivi islamokomunisti, ko so prijezdili na letečih slonih in pojedli zlobne palčke in že v nekaj tednih lahko zavzamejo svet, če se točno TI čim prej ne prikloniš njenemu veličanstvu, Veliki Cmeri.
manrose.
# 22.09.2011 ob 20:05
To, da je J = Jerkovič, sta vam povedala dokument, ki vam ga je posredoval SDS (vemo, kako je z dokumenti, ki jih posredujejo oni) in novinar A.K. Taisti novinar se je celo potrudil, da je zadnji prispevek napisal tako, kot da je že vse dokazano, da je J Jerkovič.
Jakob Mali
# 22.09.2011 ob 18:58
@Knight Kant to, da je Senica "božal" kužke v Baričevičevi garaži je 100% resnica ne glede na uradne dokaze...na drugi strani pa je afera patria 100% laž ne glede na vse dokaze, ki nakazuje, da zadeva ni čista...

Hecna logikja, a se ti ne zdi?
petmat
# 22.09.2011 ob 18:46
@Rangert
Ja itak, Kresalka pa Golobček sta pa čista kot beli dan....

Kaj imata ta dva s Patrijami? Razsvetli nas.
xbaruch
# 22.09.2011 ob 20:31
@Barcelus

No, pa mi povej, koga so po tvojem podkupovali Finci prek Avstrijcev? Leteče slone? Zlobne palčke?

In če rečeva, da je Janša res povsem nedolžen - zakaj potem ves čas zavira preiskavo, namesto da bi vzpodbujal pregon raznih Cekut, Wolfov, Krkovičev in Zagožnov, ki so se prisesali na ta posel z orožjem?
rooster
# 22.09.2011 ob 19:52
Ja, finci so imeli dva posla, tukaj se opisuje posel patrije s Hrvaško. To še vedno ne izbriše tistih zaznamkov sestankov, poročanja, dogovarjanja med Zagožnom, Riedlom, WWjem kako nad vsem bdi PM.
CtrlDelete
# 22.09.2011 ob 18:41
Aleksander Kolednik bo vkolikor Janša prevzame krmilo sigurno zadolžen za informiranje vlade!
rooster
# 22.09.2011 ob 19:57
Barcelus, kolikor poznam pravo, se obtožnica vlaga za drugačno kaznivo dejanje, obtožni predlog pa za to, ki je očitano JJ. Tožba se vlaga v tisti državi katere državljan obtoženi je oz. v kateri je izvršil dejanje.
KLIPAN
# 22.09.2011 ob 19:29
Aha, Janšisti, Zagožen, Krkovič in ostali pa nič nimajo z SDS-om in Janšo???
Kdo je bil v času nakupa Patrij predsednik vlade?
kayli
# 22.09.2011 ob 18:34
Nesporno je, da ima naš J še vedno polno masla na glavi - . tudi pri Patrii. MMC pa je, tako ali tako, trobilo SDS.
boomslang
# 22.09.2011 ob 18:27
Kakor koli ze... Vsekakor je to bil najbolj PREGLEDEN posel v zgodovini Slovenistana...hehehe...
Jakob Mali
# 22.09.2011 ob 18:37
@Skunex: brez zamere škoda najinega časa....če verniki ne verjamejo, da je JJ plonkal govor od Tonija Blaira ko so dokazi tako očitni, je stvar pri Patriji še biolj brezupna...jaz nikjer ne pišem da je 100% kriv, vendar da se znajde v zapisnikih finskih in avstrijskih preiskovalcev poštenega človeka malce zmoti....ampak kot je znano se amaterji bojijo, da bi jih pri kaznivih dejansjih zalotili, profesionalci pa se bojijo, da bi bjim to tudi dokazali. Kot vemo JJ ni amater...
nmes
# 22.09.2011 ob 18:25
Predlagam da se rtvslo.si preimenuje v sdsslo.si in ukine obvezno naročnino!!!
Kazalo