Podoba, ki ustreza opisu tožilstva, kaj se je dogajalo v Berlusconijevi vili Arcore. Foto: Reuters
Podoba, ki ustreza opisu tožilstva, kaj se je dogajalo v Berlusconijevi vili Arcore. Foto: Reuters
Silvio Berlusconi
Proces v primeru "Ruby" naj bi bil najresnejši preizkus za Berlusconija v zadnjih letih. Foto: EPA
Berlusconija ni bilo na sodišče

Uradnega dogajanja za zaprtimi vrati milanskega sodišča je bilo konec že po desetih minutah. Sklenjeno je bilo, da se bo sojenje odsotnemu Berlusconiju, ki je bil v Rimu na vladni seji, prestavilo na 31. maj. S tem se je hitro končal prvi dan medijskega spektakla, saj se je pred sodiščem v glavnem mestu Lombardije zbralo kar okoli sto televizijskih ekip.

V ospredju afere, zaradi katere Berlusconiju grozi kar 15 let zapora, je Maročanka Ruby, italijanski premier pa vse obtožbe zavrača.

Ruby - mladoletna prostitutka in "Mubarakova nečakinja"
Po trditvah tožilstva naj bi Berlusconi med divjimi zabavami "bunga-bunga" v svoji vili Arcore pri Milanu vsaj 13-krat spolno občeval s tedaj še 17-letno Maročanko Karimo El Mahrug "Ruby" in ji za njene usluge tudi plačal. V Italiji je prostitucija sicer dovoljena, je pa kaznivo uporabljanje uslug mladoletnih prostitutk. Berlusconi pa naj bi potem tudi zlorabil svoj položaj, ko je Ruby z osebnim klicem na policijo spravil iz zapora, pri čemer je policijskemu perfektu v Milanu zatrjeval, da je nečakinja nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

74-letni Berlusconi na drugi strani vse obtožbe zanika in trdi, da mu nikoli ni bilo treba plačevati za spolne usluge. Poleg tega je navedbe tožilstva označil tudi za navadno pretiravanje. Kot je dejal, je prestar, da bi se lahko v samo dveh mesecih "zabaval" s kar 33 dekleti.

Divje orgije v resnici le elegantne večerje?
Njegovo različico dogodkov v njegovi vili pri Milanu naj bi potrdilo tudi 78 prič, kolikor so jih predlagali njegovi odvetniki. Med njimi želijo tudi filmskega zvezdnika Georgea Clooneyja in nogometnega idola Christiana Ronalda, ki naj bi potrdila, da ne poznata Ruby, čeprav ona trdi nasprotno.

Priče obrambe - med njimi štirje italijanski ministri in "ugledne osebnosti iz italijanske zabavne industrije" - naj bi potrdile tudi, da omenjene "divje orgije" v Berlusconijevi vili niso bile nič drugega kot "elegantne" zabave in večerje, običajno z Berlusconijevimi recitali pesmi ali pa z gledanjem nogometa, je napovedal njegov odvetnik.

Berlusconija ni bilo na sodišče