Ben Ali naj bi si med svojo vladavino nabral ogromno premoženje. Foto: EPA
Ben Ali naj bi si med svojo vladavino nabral ogromno premoženje. Foto: EPA

"Doživel je kap, njegovo zdravstveno stanje pa je resno," je povedal neimenovani družinski prijatelj Ben Alija, ki pa ne ve, v kateri bolnišnici se zdravi. 74-letni nekdanji tunizijski predsednik, ki so ga z oblasti odnesli množični protivladni protesti, naj bi bil v komi že dva dni, pred tem pa je doživel kap.

Iz Tunizije je Ben Ali skupaj z družino pobegnil 14. januarja po večdnevnih protestih in se, potem ko mu je zatočišče odrekla Francija, zatekel v Savdsko Arabijo, s čimer se je končala njegova 23-letna vladavina v tej severnoafriški državi.

Tiskovni predstavnik prehodne tunizijske vlade ni želel niti potrditi in ne zanikati poročil, da naj bi bil nekdanji predsednik resno bolan in v bolnišnici.

Resno bolan naj bi bil tudi nekdanji egiptovski predsednik Hosni Mubarak, ki so ga tako kot Ben Alija z oblasti odnesli množični protesti. Mubarak se je umaknil v priljubljeno letovišče Šarm El Šejk ob Rdečem morju. Medtem ko eni viri poročajo o hudo bolnem Mubaraku, drugi zatrjujejo, da je njegovo zdravstveno stanje dobro.