Ker naj bi se Chavez reinkarniral v podobi ptička, Maduro v govorih večkrat posnema ptičje čivkanje. Foto: Reuters
Ker naj bi se Chavez reinkarniral v podobi ptička, Maduro v govorih večkrat posnema ptičje čivkanje. Foto: Reuters

Med drugim naj bi se obraz Huga Chaveza prikazal skupini delavcev v železniškem predoru, ki jim je ta nenavadni pojav celo uspelo fotografirati. "Chavez je povsod," je z nasmeškom razglasil venezuelski predsednik Nicolas Maduro.

Delavci poročajo o podobi, ki se jim je prikazala in nato izginila. "Poglejte postavo, obraz. To fotografijo so posneli delavci," je na zborovanju v glavnem mestu Caracas poudaril Maduro in pokazal dokaz - plakat s Chavezovim portretom, pri čemer nosi pokojni predsednik značilno rdečo čelado.

"Chavez je vsepovsod"
Maduro, ki ga je Chavez pred smrtjo sam izbral za svojega naslednika, je že aprila dejal, da je videl svojega populističnega predhodnika v podobi "malega ptička". Od takrat v svojih govorih večkrat posnema ptičje čivkanje, s čimer želi spomniti na dolgoletnega venezuelskega voditelja.

A to še ni vse: junija je Maduro poleg tega vztrajal, da se mu Chavez prikazuje v gorah nad Caracasom. "Vsakič, ko pogledam gore, vidim Chaveza, ki se prikaže na njih," je dejal novi voditelj Venezuele.