Aris je le dobil vizum za obisk matere. Foto: EPA
Aris je le dobil vizum za obisk matere. Foto: EPA

Po več tednih čakanja so mjanmarske oblasti temu v ponedeljek le izdale vizum za vstop v državo in na letališču v Jangonu ga je pričakala pred kratkim izpuščena mati, ki je zadnjih sedem let preživela v hišnem priporu.

33-letnega Arisa so pozdravili tudi člani materine stranke Narodna liga za demokracijo, pridružili pa so se jim še drugi podporniki.

Uspeh po več poskusih
"Zelo srečna sem," je po srečanju s sinom dejala 65-letna Nobelova nagrajenka za mir. Aris je ob tem ponosno slekel zgornji del oblačil in materi pokazal simbole njene stranke, ki jih ima vtetovirane na roki.

Aris je sicer britanski državljan in je Mjanmar nazadnje obiskal pred desetimi leti, ko mu je vladajoča vojaška hunta dovolila ostati tri tedne. V zadnjih letih je skušal nekajkrat obiskati mater, a mu oblasti niso izdale potrebnega vizuma.

Aung San Su Či je bila prvič aretirana leta 1989, ko je bil Aris star 11 let, njen drugi sin Aleksander, ki ga prav tako ni videla deset let, pa 16 let. Od zadnjih 21 let jih je 15 preživela v hišnem priporu, kjer ni imela možnosti komunikacije s sinovoma.