Trierweilerjeva je vse od prihoda v predsedniško palačo izjemno kontroverzna oseba. Takoj po zmagi Hollanda je na Twitterju izrazila podporo tekmecu Segolene Royal, s katero ima Hollande štiri otroke. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Trierweilerjeva je vse od prihoda v predsedniško palačo izjemno kontroverzna oseba. Takoj po zmagi Hollanda je na Twitterju izrazila podporo tekmecu Segolene Royal, s katero ima Hollande štiri otroke. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Valerie Trierweiller
Hollande z Valerie Trierweiler živi že več let, potem ko je zaradi nje zapustil Segolene Royal, s katero imata štiri zdaj že odrasle otroke. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

"Hospitalizirali so jo v petek, bolnišnico pa bo zapustila v ponedeljek. Zdravniki so ji dejali, da potrebuje veliko počitka," je pojasnil Patrice Biancone.

Ko so ga vprašali, kako bo domnevna afera Hollanda z igralko Juliet Gayet vplivala na njuno razmerje, saj že več let živita v zunajzakonski skupnosti, je odgovoril le, da mora počivati, "potem se bo odločila, kako naprej".

Tabloidni tednik Closer je v torek na sedmih straneh objavil fotografije Hollanda in 41-letne igralke Julie Gayet, ki odhajata iz nekega stanovanja v Parizu. Gayetova je med Francozi izjemno priljubljena (filmska) igralka, ki je bila nekoč poročena z argentinskim režiserjem Santiagom Amigoreno, s katerim imata dva otroka.

Napovedal tožbo
Hollande, ki navedb tabloida ni zanikal, je izrazil ogorčenje zaradi napada na njegovo pravico do zasebnosti. Napovedal je tudi možnost tožbe. Od izbruha škandala ni dala nobene izjave za javnosti tudi Trierweilerjeva. Njeni prijatelji so dejali le to, da jo je celotna zadeva "prizadela in ponižala".
Prvi francoski par naj bi sicer že nekaj mesecev živel ločeno, saj naj bi Hollande želel zvezo z Gayetovo tudi formalizirati. Če bi se njun razhod res zgodil, bi bila Trierweilerjeva prva dama v francoski zgodovini, ki bi morala zapustiti predsedniško palačo na Elizejskih poljanah.

Afera zasenčila težave
Afera francoskega predsednika je te dni popolnoma zasenčila težave, s katerimi se spopada Francija. Hollande bo moral namreč naslednji teden na svoji tretji tiskovni konferenci, odkar je postal predsednik, javnosti predstaviti nove ekonomske ukrepe, ki zajemajo tudi zmanjšanje brezposelnosti v državi.

Prav tako so nekateri jezni, da morajo državljani še vedno plačevati pet ljudi, ki delajo za francosko prvo damo, ki to očitno več ni, prav tako pa ima Trierweilerjeva v najemu svojo pisarno.