41-letna Julie Gayet je priznana televizijska in filmska igralka, ki je nastopila že v več kot 50 filmih. Foto: EPA
41-letna Julie Gayet je priznana televizijska in filmska igralka, ki je nastopila že v več kot 50 filmih. Foto: EPA

Hollande je ob objavi novice dejal, da je to "napad na njegovo zasebnost". Tabloidni tednik je namreč na sedmih straneh objavil fotografije, ki so prikazovale prihode in odhode iz nekega pariškega stanovanja. V stavbo naj bi namreč istočasno vstopili moški, ki naj bi bil domnevni Hollandov varnostnik, sam Hollande, ki naj bi se pripeljal na skuterju s črno čelado na glavi, in omenjena igralka.

A zdaj, ko je Pandorina skrinjica odprta, bo Hollande očitno francoski javnosti moral pojasniti tudi to, kaj počne za zaprtimi vrati. Vsaj tako meni BBC-jev dopisnik Hugh Schofield.

Za torek ima predsednik napovedano tiskovno konferenco, na kateri bi moral govoriti o težko pričakovanih ekonomskih ukrepih in zmanjšanju brezposelnosti v državi. A kot kaže, bo moral podati tudi izjavo o svojem domnevnem varanju Valerie Trierweiler, s katero živita v predsedniški palači na Elizejskih poljanah in je tudi njegova uradna spremljevalka na državnih dogodkih.

Hollandu, ki je zasedel predsedniški položaj maja 2012, priljubljenost pada. Glede na novembrske javnomnenjske ankete ga podpira le 15 odstotkov ljudi, kar je najnižja podpora, ki jo je imel kateri koli predsednik v zadnjih 50 letih.