Antonijo Bilić so nazadnje videli 7. junija, ko naj bi se povzpela v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Foto: MMC RTV SLO
Antonijo Bilić so nazadnje videli 7. junija, ko naj bi se povzpela v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Foto: MMC RTV SLO

Tiskovna predstavnica šibeniško-kninske policije je dejala, da nimajo novih sledi, ki bi lahko pojasnile, kaj se je zgodilo s pogrešano najstnico. Zanikala je poročanje medijev, da so odpoklicali iskanje na terenu, ter poudarila, da so iskanje prekinili le v nedeljo zaradi "tehničnih razlogov".

Šibeniška policija je sporočila, da so v nedeljo s terena odpoklicali več deset policistov, reševalcev in gasilcev, ki so iskali domnevno umorjeno dekle. Tiskovni predstavnik hrvaškega notranjega ministrstva Krunoslav Borovec je pojasnil, da to ne pomeni, da so iskanje Bilićeve končali, da bodo še naprej preverjali in preiskovali vsako novo informacijo, a da so za zdaj izčrpali vse možnosti.

Policija še nima podatkov o tem, koliko je iskanje Bilićeve stalo. Vsak dan jo je iskalo med 50 in 120 ljudi, izsušili pa so tudi manjše jezero ob Krki, a se je pozneje izkazalo, da zaman.

Paravinja bo začasno izročen Hrvaški
Sledi za Bilićevo tudi 40 dni po njenem izginotju policija ni našla. Osumljeni za njen umor Dragan Paravinja je še vedno v priporu v Bosni in Hercegovini in bo, kot piše Večernji list, do konca tedna verjetno začasno izročen Hrvaški, da bi pojasnil okoliščine izginotja najstnice.

Sodišče v Bosni in Hercegovini naj bi o izročitvi odločilo do četrtka, nato pa bo odločitev podpisal pravosodni minister BiH-a Bariša Čolak. Ta je pred dnevi izjavil, da bi glede na očitano kaznivo dejanje Paravinjo lahko upravičeno začasno izročili Hrvaški. Tudi osumljeni ni nasprotoval izročitvi Hrvaški, kar bo pospešilo samo izročitev.

43-letnega Paravinjo so prijeli konec junija na območju Srbca na meji s Hrvaško, ko je priznal, da je ubil Bilićevo. Za tem je večkrat spreminjal izjave, ki jih je dal hrvaškim in bosanskim policistom, tako da nihče ne ve, kaj se je z Bilićevo v resnici zgodilo.

Paravinja v BiH-u obsojen na zaporno kazen
Zahtevo za izročitev Paravinje je vložila tudi Srbija, kjer je obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi poskusa posilstva in posilstva v letu 1996. V Beogradu so že napovedali, da bodo soglašali z izročitvijo Hrvaški, ker ga tam sumijo hujšega kaznivega dejanja. Sodišče v Sokolcu v BiH-u je Paravinjo zaradi poskusa posilstva v BiH-u leta 2002 prejšnji teden obsodilo na dve leti in devet mesecev zaporne kazni.