Kennedy je z mislimi že v boju za novega predsednika. Foto: EPA
Kennedy je z mislimi že v boju za novega predsednika. Foto: EPA

Pred šesturno operacijo je neuničljivi 76-letnik oznanil, kaj mu roji po glavi. "Po končanem zdravljenju se bom vrnil v senat in storil vse, kar je v moji moči, da pomagam Baracku Obami pri izvolitvi za novega predsednika." Edwards je že skoraj pol stoletja senator v ameriški zvezni državi Massachusetts.

Novica o bolezni šokirala Američane
Kennedyju so odkrili maligni tumor, imenovan glioma, ki je po navadi usoden v treh letih. Novica o njegovi bolezni je pretresla Američane in zasedla vse naslovnice ameriških časopisov, saj je Kennedy, sicer najmlajši brat ubitega predsednika Johna F. Kennedyja, eden najbolj spoštovanih in vplivnih demokratskih politikov, sledili pa so številni pozivi k okrevanju in dobre želje. Med drugim mu je uspešen boj z zahrbtno boleznijo zaželel tudi zdajšnji predsednik George Bush.

V bolnišnico v medicinski center na univerzi Duke v Severni Karolini so ga pospremili žena Vicki, sestra Jean in sin Patrick. "Globoko sem hvaležen prebivalcem Massachusettsa, svojim prijateljem, kolegom in vsem drugim po državi, ki so mi izrekli svojo podporo in dobre želje."

Bolnišnico naj bi zapustil čez teden dni, sledila bosta kemoterapija in obsevanje v bolnišnici v Massachusettsu.

K. T.