Putin velja za dejavnega predsednika, ki se v javnosti rad kaže pri različnih dejavnostih. Foto: Reuters
Putin velja za dejavnega predsednika, ki se v javnosti rad kaže pri različnih dejavnostih. Foto: Reuters

"To so pobožne želje. Vse je v redu," je dejal kremeljski tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov in tistim, ki širijo take govorice, svetoval, naj utihnejo.

Ameriški dnevnik New York Post je prejšnji teden poročal, da ima Putin raka trebušne slinavke v zadnjem stadiju in da ga zdravi neimenovani starejši nemški zdravnik, ki ga je ruski predsednik spoznal pred desetletji, ko je kot agent sovjetske tajne službe KGB deloval v Vzhodni Nemčiji.

Po pisanju ameriškega časopisa naj bi bile prav zdravstvene težave krive, da se je 62-letnemu ruskemu predsedniku mudilo vojaško posredovati v Ukrajini, saj naj bi imel pred seboj le še tri leta življenja, ki jih hoče izkoristiti, da se v zgodovino vpiše kot veliki ruski voditelj, ki mu je uspelo razširiti meje ruske države.

Govorice o Putinovem slabem zdravstvenem stanju niso nič novega in pred dvema letoma se je poročalo, da so prav te krive za to, da je za nekaj časa omejil potovanja v tujino in odpovedal obisk na Japonskem. Takrat so iz Kremlja pojasnili, da je predsednik staknil manjšo poškodbo pri športnem udejstvovanju.