Foto: www.fbi.gov
Foto: www.fbi.gov

Morda gre znova le za pretiravanje, saj nekateri preiskovalci opozarjajo, da bi lahko bil ženski las od prodajalke, ki je lonec prodala. Lahko pa bi se las v loncu znašel zgolj naključno, piše The Wall Street Journal.

Znano je, da so napadalci na bostonskem maratonu za napad uporabili bombo, narejeno iz loncev za kuhanje na zvišan pritisk, v katerem so bili kovinski delci, kroglični ležaji in žeblji. Po pričanju preživelega Džoharja Carnajeva sta z bratom navodila za izdelavo bomb dobila na spletu.
Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je zato v ponedeljek znova preiskal dom starejšega, v obstreljevanju s policijo ubitega brata Tamerlana in žene Katherine Russel. V hiši je odvzel vzorce DNK.

Kot poroča BBC, so odvetniki vdove zatrdili, da ta dejavno sodeluje pri preiskavi. Vse od smrti moža Tamerlana Carnajeva s hčerko živi pri svojih starših. Kot so še sporočili njeni odvetniki, o dejavnostih svojega moža ni vedela veliko, saj je bila zaradi dela pogosto od doma, za hčerko pa je skrbel Tamerlan.