17-letna Antonija je izginila junija lani. Foto: Facebook
17-letna Antonija je izginila junija lani. Foto: Facebook

"Z analizo DNK, z vzorci kosti in zob, smo potrdili, da gre za Antonijo Bilić," je na izredni tiskovni konferenci v Karlovcu povedal Milovan Hubat, vodja DNK-laboratorija na zagrebškem zavodu za sodno medicino.

Hubat je pojasnil, da so DNK-vzorec, ki so ga odvzeli najdenim ostankom, primerjali z vzorci članov družine Bilić. "Z 99,99-odstotno gotovostjo lahko potrdimo, da gre za ostanke izginule Antonije Bilić." Ob tem je pojasnil, da so rezultate dobili zelo hitro, ker gre za svež vzorec.

"Posmrtne ostanke smo dobili v sredo. Najprej smo potrdili, da gre za človeške ostanke, nato, da gre za mlado žensko. Imela je temne lase, od oblačil pa so našli samo temnomodre kavbojke. Odvzeli smo vzorce za DNK-analizo, med obdukcijo pa smo skušali ugotoviti tudi vzrok smrti, kar pa nam ni uspelo, saj smo imeli samo kosti," pa je povedal Davor Strinović, vodja zagrebškega zavoda za sodno medicino.

Napake policije?
Posmrtne ostanke 17-letne Antonije so v torek popoldne našli naključni mimoidoči. Poleg kavbojk so našli tudi rumeno elastiko za lase. Vinko Ljubičić, odvetnik družine Bilić, je že prej dejal, da je prepričan, da gre za Antonijine ostanke.

Kot piše Index.hr, se zdaj postavlja vprašanje, ali so bile v postopkih policije storjene napake. Območje, na katerem so našli kosti, je bilo namreč pred torkom že dvakrat preiskano, junija in novembra lani.
Tomislav Karamarko, nekdanji notranji minister, trdi, da je policija svoje delo opravila vestno, njegov naslednik Ranko Ostojić pa je že napovedal, da bodo preiskali morebitne napake pri iskanju Antonijinega trupla.
Za Bilićevo so vse sledi izginile junija lani, ko jo je med avtostopom pobral tovornjakar na cesti pri Drnišu v zaledju Šibenika. Njeno izginotje je sprožilo eno največjih iskalnih akcij na Hrvaškem. Čeprav trupla do torka niso našli, so za ugrabitev in umor na šibeniškem sodišču letos oktobra na 40 let zapora obsodili Dragana Paravinjo.