Paravinja je najprej priznal umor Bilićeve, zdaj pa to zanika. Foto: YouTube
Paravinja je najprej priznal umor Bilićeve, zdaj pa to zanika. Foto: YouTube

Paravinja je pred preiskovalnim sodnikom opisal, kje se je gibal 7. in 8. junija v času izginotja 17-letne Hrvatice, in vztrajal, da ni na noben način povezan z njenim izginotjem, da ni nikoli vstopila v njegov tovornjak in da ne ve, kaj se je zgodilo z njo. Trdil je, da so dokazi, ki pričajo o tem, da je bila Bilićeva v njegovem tovornjaku, podtaknjeni. Dejal je še, da 7. junija sploh ni vozil po cesti mimo Drniša, kjer je štopala Bilićeva, kot to trdi policija.

Glede svojega priznanja pred preiskovalci v Banjaluki, da je Bilićevo zadavil in vrgel v reko Krko, je Paravinja ponovil, da je bilo izsiljeno. Pod prisilo naj bi priznal tudi poskus posilstva neke ženske v Sokolcu v Vzhodnem Sarajevu, zaradi katerega je bil pred kratkim obsojen na 34 mesecev zapora.

Nadaljevanje obravnave v ponedeljek
Paravinja za zdaj ostaja v priporu, saj proti njemu poteka preiskava. Preiskovalni sodnik bo primer znova obravnaval v ponedeljek. V prihodnjem tednu naj bi sodišče tudi odločilo, ali bodo preiskavo proti Paravinji razširili s primera Bilićeve na druge podobne primere, med katerimi je kaznivo dejanje poskusa posilstva neke ženske na območju Splita.

Izročitev Paravinje je zahtevala tudi Srbija, kjer je bil že obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva in poskusa posilstva.