Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 29 glasov Ocenite to novico!
Kabul
Eksplozija je bila tako silovita, da so poškodovana tudi poslopja, ki so bila od kraja napada oddaljena več kot sto metrov Foto: Reuters
Kabul
Oblasti še ne vedo, kaj je bila tarča napada v predelu mesta, kjer so veleposlaništva. Foto: Reuters
Kabul
Talibani so že zanikali vpletenost v napad. Foto: Reuters
VIDEO
Več kot 90 mrtvih v napad...
VIDEO
Iz sveta prihajajo obsodb...
VIDEO
Krvav napad v Kabulu

Dodaj v

Napad v središču Kabula: 90 mrtvih in 400 ranjenih

Eksplozija v bližini veleposlaništev
31. maj 2017 ob 07:50,
zadnji poseg: 31. maj 2017 ob 20:27
Kabul - MMC RTV SLO, STA

V enem najhujših napadov v afganistanski prestolnici Kabul je v bližini nemškega veleposlaništva odjeknila silovita eksplozija, zaradi katere je umrlo okoli 90 ljudi, več kot 400 je ranjenih.

Večina žrtev je civilistov. Tovornjak bomba je v času jutranje konice malo po 8.30 eksplodiral na trgu Zanbak, ki ga obdajajo številna veleposlaništva, afganistanska vladna poslopja in sedež zveze Nato.

Slike na družbenih omrežjih so takoj po eksploziji prikazovale velik oblak črnega dima, ki se je vil nad mestom, in vrsto uničenih vozil. BBC dodaja, da so bili prizori kaotični s številnimi ranjenimi ljudmi. Več kot pol ure po napadu so reševalna vozila še vedno vozila ranjene v bolnišnice. Reševalci izpod ruševin skušajo rešiti preživele, gasilci pa si prizadevajo pogasiti požare v več poslopjih. Afganistanska policija je eksplozijo opisala kot eno največjih v Kabulu do zdaj. Oblasti so pozvale ljudi k darovanju krvi, saj jo bolnišnice nujno potrebujejo.

Eksplozija ob nemškem veleposlaništvu
Napad je bil na območju afganistanske prestolnice, kjer so številna diplomatska predstavništva. Napad naj bi bil povsem v bližini nemškega in iranskega veleposlaništva, blizu pa sta tudi veleposlaništvi Velike Britanije in ZDA, obenem pa še sedež zveze Nato, številna afganistanska ministrstva in predsedniška palača. Veleposlaništvi Nemčije in Francije sta bili v napadu poškodovana, je povedala francoska ministrica za evropske zadeve Marielle de Sarnez, a dodala, da nima podatkov o morebitnih žrtvah med osebjem.

Nemške oblasti so po napadu v Kabulu preložile let z deportiranimi Afganistanci. Čarterski let z zavrnjenimi prosilci za azil so uradno odpovedali zaradi diplomatskih in konzularnih zadev.

Eksplozija je odjeknila okoli 8.30 po lokalnem času, ko so bili tisoči na poti na delo. V zadnjih mesecih so napadi v Kabulu pogosti. Odgovornosti ni prevzela še nobena skupina, oblasti pa sumijo, da so za napad krivi skrajneži samooklicane Islamske države, ki so izvedli več napadov v zadnjem času. V zadnjem obdobju svojo tako imenovano spomladansko ofenzivo stopnjujejo tudi talibani, ki pa so že zanikali vpletenost v napad.

Ranjeni novinarji BBC-ja
Britanska medijska hiša BBC je sporočila, da je bil v napadu ubit tudi afganistanski voznik avtomobila, ranjeni pa štirje novinarji BBC, ko jih je peljal v njihov urad. Novinarji so v bolnišnici, a njihova življenja niso ogrožena. Dodali so, da je voznik Mohamed Nazir za afganistansko dopisništvo BBC delal več kot štiri leta in da je za seboj pustil mlado družino.

"Napad razkriva barbarsko naravo sovražnika"
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je na Twitterju obsodil "grozljiv napad v Kabulu" in izrazil sožalje prizadetim. Misija Nata v Afganistanu je ocenila, da napad kaže na "popolno neupoštevanje civilistov in da razkriva barbarsko naravo sovražnikov, s katerimi je soočen afganistanski narod". "Izpostavlja tudi hinavščino sovražnika, ki trdi, da so njegove tarče samo afganistanske varnostne sile in tuje sile, medtem pa še naprej povzroča smrt in trpljenje med nedolžnimi Afganistanci," so poudarili v misiji Nata za usposabljanje afganistanskih varnostnih sil, v kateri sodeluje okoli 12.000 vojakov, od tega 8.400 ameriških.

Odzivi iz sveta
Ameriški obrambni minister Jim Mattis je v odzivu opozoril, da v Afganistanu tuje in afganistanske sile čaka še eno težko leto. Nemški zunanji minister Sigmar Gabriel, ki je sporočil, da je bil v napadu ubit tudi afganistanski varnostnik nemškega veleposlaništva v Kabulu, ranjenih pa več članov osebja, je poudaril, da tovrstni napadi "ne zmanjšujejo odločenosti Nemčije, da bo še naprej podpirala afganistansko vlado pri stabilizaciji države". Napad je obsodil tudi sosednji Pakistan, ki je poudaril, da "trdno stojijo za afganistanskimi brati v tem času žalovanja in bolečine". Obsodil ga je tudi indijski premier Narendra Modi.

Napad je obsodil tudi generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg, misija Nata v Afganistanu pa je ocenila, da napad kaže na "popolno neupoštevanje civilistov in da razkriva barbarsko naravo sovražnikov, s katerimi je soočen afganistanski narod".

Nemška kanclerka Angela Merkel je izrazila sožalje žrtvam in njihovim svojcem, poudarila pa, da je napad nov dokaz, da terorizem nima meja. "Njegova tarča smo vsi - tako v Manchestru kot Berlinu, Parizu, Istanbulu, Sankt Peterburgu ali Kabulu." Ob tem je odločno pristavila: "Borili se bomo proti terorizmu in zmagali."

Tudi Iran je obsodil napad kot nečloveški poskus preprečiti varnost in stabilnost v Afganistanu.

T. J., J. R.
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Kabul
Prijavi napako
Komentarji
KLIPAN
# 31.05.2017 ob 08:10
Tale Afganistan "osvobojen in demokratiziran" s strani Amrike in Nata je pravi raj.
Kot Libija, Irak, Sirija.....same zgodbe o uspehu Amerike in zahoda.

@pašeresje
"ne razumem pa, zakaj je to treba uvozit še v Evropo?"

Razumejo pa Američani, zakaj je potrebno za 100 miljard orožja vsako leto dostaviti šeriatskim islamistom.
Untamle
# 31.05.2017 ob 08:10
Žal, ampak: kaj je novega? Takih novic iz tam smo vajeni dnevno.
In nažalost tega postajamo vajeni tudi v Evropi.
calleb1
# 31.05.2017 ob 08:59
Iskreno sožalje vsem svojcem preminulih! Tragična in nesmiselna izguba bližnjega boli, ne glede na kulturo ali versko pripadnost.
To nesmiselno prelivanje krvi pa kar ne pojema... Očitno je ideologija, ki iz ozadja to žene zelo močna in se je ne da razumsko zaustaviti.
Vsekakor pa sedaj pričakujem, da se bodo oglasili zvezdniki s sporočili v stilu 'pray for Kabul' ipd. Sigurno bodo danes zvečer svetovne znamenitosti osvetljene v barvah afganistanske zastave. Navsezadnje to počnejo ob vsakem napadu v Evropi in ZDA, le zakaj sedaj ne bi??!!
elGringo
# 31.05.2017 ob 11:41
hitr pisat Je suis Kabul, pa ne pozabte obarvat fb profilno z afganistanskimi barvami
Krimsky
# 31.05.2017 ob 08:15
Kaj pravzaprav to pomeni – da mora nekdo 'prevzeti odgovornost' – ko bomba pobije ducat ljudi?
~
A ni to malce skregano z logiko?
Kakšna 'odgovornost' pa je to – pobiti ducat ljudi?
Kako to razumeti?
~
Brez prevajanja ne gre.
Za doseganje političnih ciljev se danes uporabljajo teroristična dejanja (avtentična in false-flag).
In če kdo pojasni, čemu maj bi teroristično dejanje služilo (npr. opravičilu napada na Irak, Afganistan) ... potem v novinarskem jeziku pravimo, da je nekdo prevzel odgovornost ... in sedaj RES lahko napademo Irak, Afganistan, ...
Rockos
# 31.05.2017 ob 10:11
Ne slepimo se- zahodni svet je vir vseh problemov s katerimi se zdaj soočamo in rešitve ni ...

Ker ko je bil zahod v defenzivi pa niso stoletja hodili sem vsi mogoči manijaki, ki so uspeli zbrat dovolj konj in vojakov željnih sekat glav, kajne? Zgodovina fant, zgodovina.

Sicer pa je zadeva zelo simple - nihče jim ni sposoben (kaj šele, da bi si želel) narediti toliko škode, kot so si jo sposobni sami sebi.
sharkyslo
# 31.05.2017 ob 08:23
Ponovno bagra na delu.
hexen
# 31.05.2017 ob 09:40
Kamorkoli stopi ameriški marinec, za seboj pušča grozo in trpljenje.
Splythe
# 31.05.2017 ob 09:03
Ameriška demokracija.
sLoVaN
# 31.05.2017 ob 13:09
Sedaj pa primrejajmo odziv svetovnih medijev
v primerjavi z Manchestrom...

..pri čemer je v Kabulu mnogo več žrtev..
Da kakem Jemnu niti ne govorimo..
iufhdfewd
# 31.05.2017 ob 12:29
Res so bogi tej ljudje in upravičeno bežijo iz pekla.Ampak kaj ko v paketu z njimi prihajajo še prikriti vojščaki svete vojne.
zenga.zenga
# 31.05.2017 ob 10:08
zengazenga
in zakaj jo ima potem pod ameriškim patronatom afganistan ?
-----------
s tem sem seveda mislil na Pakistan pa tudi Saudijeva barabija ni daleč proč - v Jemenu so že padale ,,uranske bombe ,, ...................
PONOS
# 31.05.2017 ob 09:49
Počasi bodo ameri morali pokat iz Afganistana predrago in brez haska...
kumimonster
# 31.05.2017 ob 09:10
Nisem vedel, da je sedež zveze NATO v Kabulu. No ja, saj je kar primerno.
QUENDI
# 31.05.2017 ob 11:01
......Evropa se mora končno opreti le nase.......
dopisnik
# 31.05.2017 ob 10:30
Očitno ima tudi IS svojo 'mamo vseh bomb'. :)))))))))
zamudnik
# 31.05.2017 ob 09:45
in potem se tukaj zgražate, če kdo reče, da ti blazneži tam ne smejo imeti možnosti razviti atomsko bombo.
iufhdfewd
# 31.05.2017 ob 09:43
"Odgovornosti ni prevzela še nobena skupina, oblasti pa sumijo, da so za napad krivi skrajneži samooklicane Islamske države. "

Joj te oblasti,kako si upajo kar sklepat nekaj predno se razišče kdo je kriv.
politik kritik
# 31.05.2017 ob 09:17
No vidte otroc, tole pa nardi Amerika pa Britanija (prvi bombniki so združeno nad to državo poleteli 7. Oktobra 2001)....
pripet
# 31.05.2017 ob 15:20
"Napad razkriva barbarsko naravo sovražnika" je dejal šef NATO za Evropo.
Ko pa US-NATO zločinci pod poveljstvom tega šefa bombardirajo, rušijo, ubijajo, (tudi zlovenci smo zraven) je pa vse v redu. Kakšna hinavščina. Res moraš biti podlež, da to izjaviš.
Firebal.no.1
# 31.05.2017 ob 12:24
Jah...za to bo en clanek, kot po navadi, ko pa se kaj zgodi v Parizu, Londonu, Ameriki, kjer (zal!) umre parkrat manj ljudi, pa se o tem govori in pise 14dni skupaj.
Pray for Kabul.
Orli
# 31.05.2017 ob 09:46
Kot sem napovedal da bo po obisku Trampa v saudijski arabiji in izraelu po svetu zacelo .In je toda to je sele zacetek Evropa bodi budna
moj komentar
# 31.05.2017 ob 16:39
Tudi južni Korejci spoznavajo, da so dejansko okupirani:
Južnokorejski lider šokiran zbog tajne dostave dodatnih američkih sustava THAAD u zemlju
komsomolec
# 31.05.2017 ob 11:54
naj bi v napadu, za katerega odgovornosti ni prevzel še nihče

to so natovci, da upravičijo svojo prisotnost in okupacijo.
zahod noče miru, hoče vojne.
Binder Dandet
# 31.05.2017 ob 11:47
Torej so med jutranjo konico bombo aktivirali. Grozno. Razumem napad na ambasade, ampak da pa 80 domačinov fentaš v takšnem napadu....Pa ko gledam te slike...uni na sliki 17, ki so v ozadju...to so vse plačanci? Kaj sploh počnejo na mestu dogodka?
zamudnik
# 31.05.2017 ob 11:14
Sicer pa so pravi blazneži po tem načelu zahodnjaki saj imajo 99% vseh atomskih bomb in so v zadnjih 300 letih napravili nepopravljive kolonioalistične zločine . Ne slepimo se- zahodni svet je vir vseh problemov

Aha, ja, seveda. Pomisli resno in si odgovori, koliko bi stavil, da bo atomsko bombo kar tako v nekem napadu besnila nad nekoga poslal "Zahod", in koliko, da bo/bi to naredil kak razglaševalec miru, nenasilja in šiitsko-sunitsk pravovernosti iz Bližnjega vzhoda.
iufhdfewd
# 31.05.2017 ob 11:01
A to so ta dobrodelna dejanja ki jih še posebej nalaga praznovanje?
generacija56
# 31.05.2017 ob 10:36
Razvijanje zamisli:
Slovenec ne more za 600 Eur plače za varovanje preživeti, ker ima prevelike zahteve.
Ker bomo imeli tisoče Afganistancev, sprejetih v okvirju azilne politike, jih zaposlimo kot varnostnike, da nas pazijo.
Tako to delajo v Nemčiji, kjer sem pred kratkim delal v tej branži.
Nemec za 1500 Eur noče delati kot varnostnik, zato so desttisoči varnostnikov Afganistanci, Iranci, Sirijci, Pakistanci.... In varujejo Nemce in njihovo lastnino....
Nova svetla bodočnost čaka na nas.
Cerar ma nas rad.
JANEZ BLOND
# 31.05.2017 ob 10:24
Evropa = afganistan
Rockos
# 31.05.2017 ob 08:45
KLIPAN: Tale Afganistan "osvobojen in demokratiziran" s strani Amrike in Nata je pravi raj.

Zgodovina Afganistana je takšna od nekdaj. Še preden so prišli sranje delat vojaki iz SZ (in tudi zato so prišli).

Razumejo pa Američani, zakaj je potrebno za 100 miljard orožja vsako leto dostaviti šeriatskim islamistom.

A če bi ga kitajci, rusi ali nemci bi bilo pa ok? Bomba je bomba in metek je metek.
Churchill W.
# 31.05.2017 ob 15:38
Za vse "minusarje"....
Včasih je treba pogledati širšo sliko, se malce izobraziti z zgodovino, in na politične odločitve pogledati malce več kot pa samo z osebnim prepričanjem.

Po eni strani se zgražate na saudijci in njihovim "vodenjem" države v skladu s šeriatskim pravom, barbarskimi metodami kaznovanja, kršenjem osnovnih človekovih pravic (recimo ženskam...kamenjanje v primeru spolnih odnosov izven zakona, ali pa še huje - posilstva, vse odloča moški, prepoved vožnje avtomobila.....) po drugi strani pa pozabljate, da so v afganistanu desetletje pred ameriško invazijo vladali talibani na popolnoma enak način.
Jaz to vidim dvolično - talibani lahko zato ker so proti amerjem, saudijci so pa satanisti, ker so za amerje.
Hudič ko ti spomin ne seže dlje kot za par let nazaj ali pa selektivno izbira kaj se je vredno zapomniti in kaj ne.....
anny22
# 31.05.2017 ob 10:39
Niso Nemci sprejeli morja "beguncev iz Afganistana?
V zahvalo jim rušijo veleposlaništvo?

Bolj resno, zahodne države se lahko odločijo, da bodo iz Afganistana umaknile svoje osebje in tudi investicije, ker je prenevarno. Potem se gre tja pa res lahko samo še Bog zjokat.
mircek007
# 31.05.2017 ob 19:37
fredix.Talibanom dostavljajo orožje in exploziv rusi...
To je odkrila ameriška tajna služba in rusi so po svoji lažnivi naravi seveda vse zanikali...
...........
Največji lažnjivci,dokazano 100 000 krat, pravijo da so Rusi lažnivci..(ok,številka je malo pretirana)
Deschamps
# 31.05.2017 ob 15:46
Joj daj progresivci, pejte si rezat žile in se bičat, ker ste se rodili na priviligiranem zahodu.

Churchill W. je dobro razložil, da ni za vse kriv zahod, čeprav bi se seveda o njem dalo razpravljati. In ja, glede na to, da gre za zahodne medije, je dokaj razumljivo, da se o napadu na zahodu (=Pariz, Manchester) malo bolj poroča kot o napadu v Kabulu. Kot se v afganistanskih ali pa iranskih medijih več poroča o tamkajšnjih stvareh, bodisi žalostnih kot je ta, ali pa čisto navadnih novicah.
sik
# 31.05.2017 ob 15:20
Za vse to nismo krivi Evropejci ne Americani.
Tam spodaj je veliko verskih razlicic in od nekdaj vlada verska fanatika in od nekdaj ljudje nimajo kaj poceti glavna skrb jim je bila brezdelje vera in ulica.In nekoc mora tak balon pociti.
Namesto da bi stremeli k izobzazevanju, sportu, ustvarjanju, se raje gredo igre z orozjem.Meni so kot otroku v 70 letih bili vedno cudni ko sem videl tiste mnozice na ulicah v belem okoli Homeinija...drug svet.
robespierre
# 31.05.2017 ob 10:59
Grozno. Kam gre za svet? Strašljivo je, da gre tudi Evropa v to smer.

Ne vem, kaj je mislil Louis Armstrong s pesmijo What a wonderful world
cairns
# 31.05.2017 ob 21:01
Napad v središču Kabula: 90 mrtvih in 400 ranjenih

Kmalu tudi v Evropi.

Teroristi so že tu. Nekaj težav je le z logistiko.
moj komentar
# 31.05.2017 ob 17:49
ISIS je ameriška satanska stvaritev. V tej stvaritivi ZDA kažejo vso svoje zlo in kakšne podlosti so sposobne storiti človeški vrsti, za ohranitev svojega kriminalnega imperija:
https://www.logicno.com/politika/noam-chomsky-senator-mccain-i-isil.html
Churchill W.
# 31.05.2017 ob 15:53
@pripet
Imaš prav. Zahod je določal meje, tako kot v afriki ter še kje .... pač po razpadu kolonializma je bilo potrebno "urediti" območje.
Ampak tu se ne gre za meje!
Primer "mejne" vojne na tem območju je med Pakistanom in Indijo, kjer je bivša kolonialna sila VB zaje **** in pretežno muslimanski del podarila Indiji, danes pa bi ga imeli oboji ter si ga lastita obe državi.

Afganistan je "bojišče" muslimanov in njihovih različnih pogledov na vero. Je bojišče plemen in klanov, ki pa so spet različnih muslimanskih vej, je bojišče za moč in območje. In to je bil pred sovjeti, v času talibanov, v času ameriške invazije (ki je bila posledica laži in zavajanj s strani takratnega predsednika Busha) in bo tak tudi čez 10 let.
Raznilikost ki jo Afganistan ima (tak kot je danes) enostavno na tem območju ne omogoča vsaj navideznega miru in sožitja. Ali bo razpadel na več -stanov ali pa se bo musliman boril proti muslimanu, zraven pa bo vedno še ena "zunanja" sila ki bo zaradi lastnih interesov podpirala enega muslimana in zatirala drugega.
Afganistan je bogat z redkimi ter dragimi minerali ter rudninami. In vedno se bo našel lokalni landlord, ki bo v zameno za "podporo" del te odstopil zunanji sili. Win-win situacija zanju, lose-lose situacija za vse ostale....
Jonson
# 31.05.2017 ob 15:34
@KLIPAN
Tale Afganistan "osvobojen in demokratiziran" s strani Amrike in Nata je pravi raj.
Kot Libija, Irak, Sirija.....same zgodbe o uspehu Amerike in zahoda.


Hočeš reči, da če bi zahod šel ven iz Afganistana in ga prepustil islamskim skrajnežem, da se bosta tam začela cediti med in mleko?

Misliš, da nazadnjaška mentaliteta ekstremistov prinaša svetu kaj dobrega?

Misliš, da bi morali prebivalce v Afganistanu prepustiti ekstremistom, da živijo v intelektualnem suženjstvu?
pripet
# 31.05.2017 ob 15:17
Nekako pogrešam članke o tem kaj želijo doseči z takimi napadi oziroma kaj zahtevajo "teroristii" v Afganistanu, Iraku, Libiji, Somaliji... Talibani, ISIS, raznorazne skupine ... kdorkoli že ti so. Je to Kalifat? Umik tujih vojska iz njihovih dežel? Če bi bile zahteve uglašene z načrti zahodnih vladnih zločince - zamenjava oblasti z zahodnimi marionetami to ne bi bili teroristi ampak uporniki tako kot v Siriji ali pa v Libiji, ko je bilo treba ubiti Gadafija in zrušiti Asada. Vsekakor je eden od ciljev vseh teh skupin prevečkrat zlorabljenih s strani zahoda upor proti izkoriščevalskim tujcem in domačim koruptivnežem, ki z njimi sodelujejo.
Alorius
# 31.05.2017 ob 12:22
@nonparel
In potem eni trdijo, da iz Afganistana prihajajo ekonomski migranti.

Torej so Britanci zdaj begunci če pride kdo kamorkoli po tvoji logiki, ker se je nekdo razstrelil v Manchestru?
KLIPAN
# 31.05.2017 ob 21:44
@Fredix
"Pravi zločinci so rusi, najhujše zlo na svetu, ki so sposobni storiti človeški vrsti grozodejstva za ohranitev svojega kriminalnega perija..."

Aja?
Jaz pa sem vedno mislil, da so Irak, Libijo, Sirijo...."osvobodili in demokratizirali" Ameri in Nato.
Pred nekaj dnevi pa smo tudi brali, da je Trump podpisal orožarski sporazum z najbolj skrajno islamsko-šeriatsko državo na planetu.
Kolikor jaz vem, pa se Rusi v Siriji borijo proti Isisu.
Skratka, imaš še kak vic v rokavu?
m72
# 31.05.2017 ob 21:39
"Talibanom dostavljajo orožje in exploziv rusi..."

Ni potrebno. Si kar pri amerih postrežejo.
zenga.zenga
# 31.05.2017 ob 19:15
"Izpostavlja tudi hinavščino sovražnika, ki trdi, da so njegove tarče samo afganistanske varnostne sile in tuje sile, medtem pa še naprej povzroča smrt in trpljenje med nedolžnimi Afganistanci," so poudarili v misiji Nata
---------------
zgodaj zjutraj je radio poročal , kako je napad priznal ISIL , talibani pa so se od tega dejanja distancirali . Vse kaže da so čez dan ameri in mediji nekoliko sfrizirali informacijo ....
Churchill W.
# 31.05.2017 ob 15:21
In naj dodam....

NE nisem podpornik ameriške vizije kako naj izgleda demokracija.

Sem pa proti posploševanju. Afganistan ni bil nikoli država v pomenu, kot si jo predstavljamo mi. In nikoli ne bo, pa naj po njem "hodi" ameriški, ruski, slovenski, ali pa kitajski škorenj.
Zgodovina Afganistana je pisana z bojem....vedno nekdo proti nekom. V večini pa musliman proti muslimanu......
GORILA
# 31.05.2017 ob 15:18
@zamudnik
Aha, ja, seveda. Pomisli resno in si odgovori, koliko bi stavil, da bo atomsko bombo kar tako v nekem napadu besnila nad nekoga poslal "Zahod", in koliko, da bo/bi to naredil kak razglaševalec miru, nenasilja in šiitsko-sunitsk pravovernosti iz Bližnjega vzhoda.

sprejmem stavo! atomsko bombo bo vrgel ''Zahod'', judovski pravovernik iz Bližnjega vzhoda!
sik
# 31.05.2017 ob 15:14
Grozno.
Bivši uporabnik
# 31.05.2017 ob 13:03
Zalostno!
Trubadur
# 31.05.2017 ob 12:52
kaj se bo zgodilo, ko bodo tisti, ki so izgubili svojce, najbližje, itd ... rekli temu ne in prišli amerom bombe nastavljat... aja njim ni potrebno.. imajo sami že dovolj trčenih ljudi, ki pobijajo civile dnevno...
Kazalo