Onil in Pedro Castro ob aretaciji. Foto: EPA
Onil in Pedro Castro ob aretaciji. Foto: EPA
Ariel Castro
Arielu Castru grozi smrtna kazen. Foto: EPA

"Da" in "seveda" sta bila odgovora Pedra in Onila Castra na vprašanje novinarja CNN-a Martina Savidgea, ali se bojita, da bodo imeli ljudje vedno pomislek, ali sta bila vendarle del igre njunega brata Ariela Castra, ki je ugrabil tri dekleta in jih devet let posiljeval, mučil in trpinčil.

"Ljudje, ki me poznajo, vedo, da Onil Castro ni takšen človek. Imeli so me radi. Nikoli ne bi storil česar takšnega. Nikoli nisem imel sovražnikov. Ob objavi novice so bili vsi moji prijatelji šokirani in ji kar niso mogli verjeti," je dejal v ekskluzivnem intervjuju za CNN Onil Castro.

Ob pogledu na fotografije, ki so zakrožile po medijih in so bile posnete ob aretaciji bratov Castro, ne bi mogli verjeti, da gre za isto osebo. Na fotografiji razcapan, skuštran moški, s kratko sivo brado in otopelim pogledom, v intervjuju na CNN-u pa umirjen, s kratko pristriženimi lasmi in oblečen v belo srajco, ki jo ob ovratniku dopolni siva kockasta kravata.

Skriva se tudi 71-letna mama Castro
Po aretaciji Ariela Castra so kriminalisti aretirali tudi njegova brata. In čeprav so ju pozneje izpustili, so kljub temu svetovnim medijem razposlali njuni fotografiji. Škoda je bila narejena.

Tako Pedro in Onil kot preostali člani družine Castro, tudi njihova 71 let stara mati, se skrivajo pred očmi javnostmi in živijo na neznani lokaciji, saj je njihovo običajno življenje postalo prenevarno. V njihove domove so neznanci metali kamenje, po telefonu so jim grozili s smrtjo.
Zaznamovan za vse življenje
Tako Pedro kot Onil sta dejala, da sta hvaležna, da so dekleta končno rešena. "Niti pomisliti ne morem, da bi lahko kadar koli storil kaj takšnega. Če bi vedel, da moj brat počne te stvari, bi v isti minuti poklical policijo, saj to ni prav. Seveda pa me je to zaznamovalo za vse življenje, saj bodo ljudje mislili, da sem bil v vse to vpleten, a nisem bil. Če bi vedel, bi prijavil, ne glede na to, da gre za mojega brata," je vidno pretresen dejal Pedro Castro.
Nadaljevanje pogovora z bratoma Castro na CNN-u, ki ga niso posneli v Clevelandu, bo objavljeno v ponedeljek. V njem pa sta brata razkrila tudi nenavaden hišni red, ki ga je Ariel zahteval od svojih obiskovalcev.

Potrdili očetovstvo
Ariela Castra so v petek privedli na sodišče, kjer so ga obtožili ugrabitve in posilstva danes 27-letne Amande Berry, 23-letne Gine DeJesus in 32-letne Michelle Knight. Med drugim je analiza DNK-testa dokazala, da je rešena šestletna deklica Jocelyn res hči Berryjeve in Ariela Castra. Ugrabitelju deklet lahko grozi smrtna kazen, zaradi namernega trpinčenja deklet, ki jih je noseče tepel, da bi splavile.

V medijih se je pojavila tudi hči Ariela Castra Angie Gregg, ki je bila nad novico osupla. Svojega očeta je opisala kot zelo "prijaznega in ljubečega". A po nedavnem razkritju je zanjo postal mrtev: "Je najbolj zloben, demonski kriminalec," so bile njene besede.