Pogrešana Madeleine je znova opozorila na številne kraje otrok, ki se dogajajo po svetu. Foto: EPA
Pogrešana Madeleine je znova opozorila na številne kraje otrok, ki se dogajajo po svetu. Foto: EPA

Anonimni turist iz Irske naj bi deklico videl v verskem središču v BiH-ju, svoja opažanja pa je takoj javil preiskovalcem, ki so jih najeli dekličini starši. Deklica naj bi v joku govorila, da želi k očetu, potem pa sta jo ženska in mož, s katerima je bila, odpeljala v neznano. Irec si je zapisal številko vozila in jo sporočil lokalni policiji, ki pa po njegovih besedah ni takoj ukrepala.

"V trenutku, ko sem jo zagledal, mi je srce vztrepetalo, ker me je v trenutku spomnila na Madeleine McCann. Prevzela me je panika. Vedel sem, da moram nekaj narediti," je dejal. Ko se je odpravil na najbližjo policijsko postajo, da bi prijavil dogodek, ga je na vratih pričakal policist, ki ni govoril angleško. Ko je v bližnjem baru našel nekoga, ki je razumel angleško, sta takoj odšla na policijo, tam pa so le zmajali z glavo, češ da ne morejo storiti ničesar, piše www.vecernji.hr.

Policija ni potrdila Irčevih besed
Tiskovna predstavnica McCannovih Clarence Mitchell je dejala, da so opozorilo o pojavitvi deklice v Medjugorju vzeli resno. Tiskovni predstavnik mostarske policije Srećko Bošnjak je v izjavi za javnost dejal, da ne more potrditi besed turista, saj na policiji nimajo njegove prijave.

Madeleine je izginila maja med počitnicami na Portugalskem, vsi namigi doslej pa so bili jalovi. Nazadnje so namigi o Madeleine prišli iz Maroka, kjer naj bi jo videla in fotografirala neka španska turistka, a se je pozneje izkazalo, da deklica ni Madeleine.

K. T.