Berlusconi, ki je  novembra lani zaradi slabega stanja italijanskega gospodarstva odstopil, je znan po svoji ljubezni do lepih deklet. Številnim, med njimi tudi Nicole Minetti, je pomagal pri karieri v politiki. Foto: EPA
Berlusconi, ki je novembra lani zaradi slabega stanja italijanskega gospodarstva odstopil, je znan po svoji ljubezni do lepih deklet. Številnim, med njimi tudi Nicole Minetti, je pomagal pri karieri v politiki. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Berlusconi se trenutno zagovarja v treh ločenih sodnih postopkih. Foto: Reuters

Manekenka Imane Fadil je tako med sojenjem nekdanjemu italijanskemu premierju v zadevi Ruby pred milanskim sodiščem razkrila, da je Berlusconi v vili Arcore blizu Milana gostil "bunga bunga" zabave.

Fadilova je med svojim prvim obiskom ene izmed takih zabav v Berlusconijevi vili videla mladi ženski, oblečeni v redovnici v "črnih tunikah, z belimi tančicami in križi", ki sta se slačili pred nekdanjim premierjem. Ena izmed njiju je bila po trditvah 27-letne Fadilove poslanka Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode v lokalnem parlamentu v Lombardiji Nicole Minetti.

2.000 evrov za udeležbo na zabavi
Minettijeva se je po besedah Fadilove z žensko po imenu Barbara Faggioli začela zvijati v "seksi plesu" in se slekla do spodnjega perila. Po navedbah Fadilijeve sta ženski v vili tudi prenočili. Fadilova je razkrila še, da ji je Berlusconi na zabavi dal 2.000 evrov v gotovini. Še več denarja naj bi ženske na "bunga bunga" zabavah dobile za spolne odnose.

Berlusconi se na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko, Maročanko Ruby s pravim imenom Karima el Mahroug, ki je bila stara 17 let, ko naj bi imela spolne odnose z nekdanjim premierjem. To je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen.

Medijski mogotec je obtožen tudi zlorabe oblasti, ker naj bi policija po njegovem posredovanju izpustila El Mahrougovo iz ječe, kjer se je znašla zaradi kraje.

Fadilova, ki sodelovanje na zabavah obžaluje, je povedala še, da ima Ruby, ki sicer zanika spolne odnose z Berlusconijem, posnetke, ki bi "Berlusconija spravili v velike težave".

Denar za podkupnine ali "običajna radodarnost"
Italijanski časnik Corriere della Sera je prejšnji teden poročal, da je Berlusconi trem pričam – vse tri so mlade ženske, med njimi Minettijeva – od začetka sojenja prejšnji mesec skupaj plačal 127.000 evrov. Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je zanikal, da je bil denar poskus vplivanja na pričanje žensk, ter dejal, da so plačila zakonita in odsevajo "običajno radodarnost" enega najbogatejših Italijanov.

Zaslišanja se je udeležilo več mladih žensk, ki so hodile na Berlusconijeve zabave v njegovo vilo, ob Fadilovi še Ambra Battilana in Chiara Danese. Berlusconi, ki sicer zanika kakršno koli krivdo, se na sodišču ni pojavil.

Lavitola naj bi sodeloval pri izsiljevanju
Italijanska policija je na rimskem letališču aretirala Valterja Lavitolo, nekdanjega urednika italijanskega časnika L'Avanti, ki je osumljen sodelovanja v domnevnem izsiljevanju Berlusconija. Tožilci so septembra lani izdali zaporni nalog za Lavitolo, ki naj bi bil vez med tedanjim premierjem ter poslovnežem iz Barija Gianpaolom Tarantinijem in njegovo ženo Angelo Devenuto. Zakonca sta bila obtožena, da sta izsiljevala Berlusconija s podatki, ki sta jih imela o divjih zabavah nekdanjega premierja in o prostituciji na teh zabavah.

Tarantini, ki naj bi premierju sam priskrbel dekleta za zabave, je vse od izbruha afere zaradi Berlusconijevih "bunga bunga" zabav trdil, da premier ni vedel, da so dekleta za udeležbo na njegovih zabavah plačana. V zameno za lažne izjave o mladenkah, ki so se udeleževale premierjevih zabav v vili v Rimu, naj bi Tarantini prejel pol milijona evrov.

Imel je dovolj
Lavitola naj bi bil posrednik pri teh izplačilih. Tožilci so medtem opustili obtožbe o izsiljevanju proti Tarantinu in njegovi ženi, hkrati pa so se osredotočili na vprašanje, ali je Berlusconi vedel, da so bile ženske na zabavah prostitutke.

Lavitola je bil v času izdaje zapornega naloga v tujini. V več intervjujih za italijanske medije je zavrnil krivdo, hkrati pa se ni hotel vrniti v Italijo. Ob aretaciji na rimskem letališču Leonardo da Vinci po prihodu iz Buenos Airesa je Lavitola poudaril, da "je imel dovolj" in da se je pripravljen soočiti z obtožbami zoper njega. Policija ga je odpeljala v zapor v Neaplju.