Patricka, člana predstavniškega doma, je očetova smrt izredno potrla. Foto: EPA
Patricka, člana predstavniškega doma, je očetova smrt izredno potrla. Foto: EPA

42-letni Patrick Kennedy, sin pokojnega demokratskega senatorja Edwarda (Teda) Kennedyja, je namreč napovedal, da se jeseni ne bo potegoval za ponovno izvolitev v kongres. Patrick, predstavnik Rhode Islanda, se že nekaj časa bojuje z zasvojenostjo z mamili in z alkoholom, zato je dejal, da "želi življenje preusmeriti v druge smernice".


Povod za njegov umik iz politike je bila očetova smrt. "Bolezen je vzela življenje mojemu najbolj cenjenemu mentorju in zaupniku, mojemu največjemu viru navdiha in moči," je v televizijskem nagovoru dejal Patrick.

Njegov umik pomeni še en udarec za predsednika Baracka Obamo in demokratsko stranko, ki bo le težko pozabila presenečenje na volitvah v državi Massachusetts, v kateri je republikanec Scott Brown nasledil Edwarda Kennedyja. Kennedy je namreč ta stolček "grel" kar od leta 1962.

Edward Kennedy je bil brat ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, ki je umrl v atentatu leta 1963, in Roberta "Bobby" Kennedyja, ki je prav tako umrl prehitro. Ustreljen je bil namreč med potegovanjem za demokratsko predsedniško nominacijo leta 1968.