Ena zadnjih fotografij umorjene Selene. Foto: RTV SLO
Ena zadnjih fotografij umorjene Selene. Foto: RTV SLO

28-letni moški je živel pri starših v Splitu in je že kot mladoletnik imel opravka s policijo.

Motiv umora še ni znan, do osumljenca pa je policija prišla na podlagi DNK in prstnih odtisov, ki so jih našli na kraju zločina, ki je šokiral Hrvaško. Potrdili so, da je 28-letnik lastnik rdeče-črne športne majice z napisom Reksi na hrbtni strani, ki so jo našli v parku Marjan in jo povezali z morilcem. Osumljenec ima psa Reksija.

Na kraju umora Mehičanke so našli tudi dele njene obleke in obutev ter nahrbtnik s krvavimi oblačili, odkrili pa so tudi sledi pretepa z napadalcem. Hrvaški mediji so poročali, da je imelo nesrečno dekle prerezan vrat.

Prijavila ga je soseda
Osumljenca, ki so ga danes privedli, so prijeli tudi s pomočjo prijav državljanov. Hrvaški mediji poročajo, da gre za njegovo sosedo, ki se je spomnila, da je imel omenjeno športno majico.

Žrtev je bila sama na sprehodu na Marjanu, napadena pa je bila sredi belega dne. Njen brat je prijavil izginotje še isti večer, policija pa je čez dva dni na Marjanu našla njeno zakopano truplo.

Policija je še sporočila, da je osumljeni brezposeln, da je končal srednjo gradbeno šolo in da za zdaj ni bil kaznovan zaradi težjih kaznivih dejanj, ampak zaradi dveh premoženjskih deliktov. Po današnjem zaslišanju na tožilstvu v Splitu naj bi fanta, za katerega hrvaški mediji navajajo, da je Edi M., priprli.
Družina vseskozi vedela?
Osumljenčev oče Branko je za Jutarnji list potrdil, da je prijeti res njegov sin, ni pa hotel odgovoriti, če so informacije, da je družina vseskozi vedela, da za umorom stoji Edi, kot tudi ne, če je on lastnik majice z napisom "Reksi".

Sosedi, ki osumljenca poznajo, pravijo, da je bil normalen fant, da pa se je v zadnjem letu dni potegnil vase in se nehal družiti s prijatelji. Nek kolega je še povedal, da je v mladosti treniral boks, ko pa je nehal, pa je skoraj vsak dan tekel po Marjanu.