Tadić se je v četrtek dokončno poslovil od Demokratske stranke. Foto: Reuters
Tadić se je v četrtek dokončno poslovil od Demokratske stranke. Foto: Reuters

Nekdanji srbski predsednik je za srbsko televizijo povedal, da odhaja na predčasne volitve z nekaterimi drugimi nekdanjimi člani DS-ja, ki so med letoma 2004 in 2012 podpirali Tadićevo politiko in pot te stranke.

Pogovori o tem, kdo se bo novonastali stranki pridružil, še niso končani, je dodal 56-letni Tadić, za katerega bo po lastnih besedah uspeh vse nad 10 odstotki glasov.

Še brez imena
"Veliko truda sem vložil za demokracijo v tej državi. Menim, da je nevarno, da bi Srbija zdaj padla v roke ene stranke, SNS-a, ker ta ne ve, kako voditi državo, nima koncepta,"
je dejal nekdanji predsednik Srbije, ki ga je poraz proti Tomislavu Nikoliću leta 2012 precej prizadel.

Tadićeva stranka imena še nima, je pa povedal, da bo vodil politiko prihodnosti, mesto v novi srbski vladi pa da ga ne zanima.
Tadić se je pred dvema tednoma sicer znova potegoval za položaj predsednika DS-ja, a so člani izvršnega odbora po maratonski razpravi odločili, da bo stranko še naprej vodil nekdanji beograjski župan Dragan Đilas, ki ga Tadić označuje za nesposobnega. "To ni stranka, ki jo poznam, stranka, ki sem jo vodil zadnja leta," je še povedal razočarani politik.