Rakonjac je lani gostoval v posebni oddaji o Arkanu. Foto: Youtube
Rakonjac je lani gostoval v posebni oddaji o Arkanu. Foto: Youtube
Željko Ražnatović - Arkan s svojo soprogo, srbsko zvezdnico turbofolka Ceco. Arkana je leta 2000 v preddverju elitnega hotela Intercontinental v Beogradu ubil 23-letni policist Dobrosav Gavrić, ki je bil zaradi umora obsojen na 20-letno zaporno kazen. Foto: Reuters

Strelski obračun se je začel malo pred poldnevom v lokalu Mariki na Zvečanski ulici, nedaleč od stadiona nogometnega kluba Partizan.

51-letni Rakonjac je sedel v lokalu skupaj s Stojanom Novakovićem - Copejem, enim najtesnejših Arkanovih prijateljev in nekdanjim nogometnim menedžerjem, ter nekdanjim košarkarjem, zdaj pa športnim menedžerjem Goranom Ristanovićem, ko je nanje neznani napadalec iz avtomobila začel streljati z avtomatsko puško.

Rakonjca so popolnoma prerešetali, usoden pa je bil strel v vrat. Umrl je na beograjski urgenci, kamor so odpeljali tudi ranjena Novakovića in Ristanovića.

Po poročanju b92 je policija v Medakoviću že našla goreč avtomobil znamke alfa romeo, iz katerega so videli pobegniti dva mladeniča. Policija sumi, da so na Rakonjca streljali prav iz tega avtomobila.

Kriminalne povezave
Rakonjac je imel v Srbski prostovoljni gardi, ki ji je poveljeval zloglasni Arkan, čin polkovnika, na bojiščih pa je bil njegov telesni stražar, po umoru tega paravojaškega vodje leta 2000 je imel tesne povezave z Bojovićem iz Zemunskega klana, njegovo ime pa se omenja tudi v modri in beli knjižici o kriminalnih klanih črnogorske in srbske policije.
Ni bil pa Rakonjac nikdar obsojen, čeprav so ga kot člana Arkanove skupine prijeli v policijski akciji "Sablja".

Rakonjac je konec avgusta lani gostoval v oddaji Goli život s podnaslovom Arkan je živ, v kateri se je odkrito razgovoril o svojih dneh na hrvaških bojiščih, v Srbski prostovoljni gardi, o prijateljstvu in druženju s pokojnim Arkanom in o dnevu, ko je bil Arkan ubit.
Posnetek si lahko ogledate spodaj.